Te koop € 1.950.000,- k.k. - landhuis

Bavel – Kerkstraat 8

Een bijzonder, sfeervolle Rijks monumentale vrijstaande villa (voormalige pastorie) met prachtige stijlkenmerken, hoge plafonds en een goede maatvoering (woonoppervlakte circa 483m²). Deze zeer goed onderhouden villa is in 1837 onder architectuur van Adriaan van der Aa gebouwd in classicistische stijl en in de loop der jaren verbouwd, uitgebouwd en compleet gemoderniseerd met behoud van het originele karakter. Door de grote raampartijen kijkt men aan de voorzijde uit over de voortuin. Binnen en in de achtertuin is werkelijk een oase van rust te vinden. Zodra je binnen stapt geniet je direct van de authentieke sfeer met de moderne elementen van nu. De mooie lichtinval en de ruime vertrekken zorgen tevens voor een fijne woonbelevenis. De zeer royale woonkamer met tuinkamer, de moderne keuken, de werkkamer op de parterre alsmede de 5 slaapkamers, de 2 badkamers op de 1e verdieping en de zeer royale zolderverdieping maken van deze villa een heerlijk familiehuis. De tuin heeft een speelse indeling en is voorzien van een groot terras en een aantal terrassen waar je heerlijk kunt loungen of vertoeven in de Jacuzzi. De dorpskern van Bavel ligt letterlijk voor de deur. Een tweetal basisscholen zijn op loopafstand bereikbaar en de bossen en natuurgebieden liggen op slechts 10 min. fietsafstand maar ook diverse sportfaciliteiten, restaurants, scholen, het NS-Station, het stadshart van Breda en uitvalswegen liggen in de directe woonomgeving.

INDELING BEGANE GROND
Overdekte entree. Royale ontvangsthal met hardstenen vloer voorzien van vloerverwarming, authentiek fonteintje, loopdeur naar de achtertuin, afgesloten trapopgang, toiletruimte met wandcloset en fonteintje. Vanuit deze centrale hal zijn bereikbaar:

RECHTERGEDEELTE
Woonkamer voorzijde met eiken houtenvloer, marmerschouw met gashaard en middels ‘en suite’ deuren toegang tot de middenkamer.
Middenkamer met eiken houtenvloer, marmerschouw met hout gestookte openhaard en middels ‘en suite’ deuren toegang tot de tuinkamer. Deze kamer staat in open verbinding met de eetkamer.
Eetkamer met eiken houtenvloer, openslaande deuren naar de voortuin en loopdeur naar de achtertuin.
Tuinkamer met de originele granito vloer, deur naar de hal en openslaande deuren naar de achtertuin.

LINKERGEDEELTE
Werkkamer aan de voorzijde met eiken houtenvloer, vaste kastenwand, marmerschouw met gashaard, vaste kast en toegang tot de woonkeuken.
Woonkeuken met eiken houtenvloer, gashaard en loopdeur naar de achtertuin. De moderne keukeninrichting is voorzien van een spoel/kookeiland met een granieten aanrechtblad met een eetbar, spoelbak, Quooker, 5-pits gaskookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigschouw, vaatwasmachine en volop kastruimte. In de kastenwand bevinden zich twee hete lucht oven waarvan 1 een stoomoven is, koelkast, vriezer en twee grote apothekerskasten. De woonkeuken heeft uitzicht over de voor-, zij- en achtertuin. Vanuit deze woonkeuken is een gang bereikbaar. In deze gang ligt een hardstenen vloer en is er toegang tot de kelder, bijkeuken en centrale hal.
Kelder op stahoogte met terracotta vloertegels.
Bijkeuken met zwart/wit marmervloer, L-vormig keukenblok met hardstenen werkblad met porseleinen spoelbak, kastenwand met aansluitpunten ten behoeve van wasmachine en droger op stahoogte.

INDELING EERSTE VERDIEPING
Royale T-vormige overloop met eiken houtenvloer, afgesloten trapopgang naar de zolderverdieping, toiletruimte met wandcloset en fonteintje en loopdeur naar groot dakterras met bankirai vloerdelen. Voorts toegang tot een slaapkamer aan de achterzijde met eiken houtenvloer en openslaande deuren naar het eerder genoemde dakterras. Masterbedroom aan de voorzijde met eiken houtenvloer, airco-unit, walk- in closet en middels een glazen schuifdeur heeft men toegang tot eigen luxe badkamer welke is voorzien van hardstenen vloer, wandcloset, inloop stort- en handdouche, Whirlpool ligbad en 2 vaste wastafels op meubel. Gastenbadkamer aan de achterzijde met hardstenen vloer, wandcloset, 2 wastafels in meubel en royale inloop stort- en handdouche. Aan zowel de linker- als rechterzijde van de overloop liggen een slaapkamer die identiek zijn. Slaapkamer met dakkapel aan de achterzijde, airco-unit, naar binnen slaande deuren voor Frans balkon en bergruimte onder de schuine kap.

INDELING TWEEDE VERDIEPING
Zeer royale ruimte met eiken houtenvloer, 3 zijgevelramen, cv-ruimte met opstelling van de gas, cv-ketel en boiler. Aan de buitenzijde van de berging is de klimaatbeheersing geplaatst. Deze ruimte is op eenvoudige wijze te verbouwen tot meerdere slaapkamers en een badkamer.

TUIN
De voortuin heeft aan de straatzijde een elektrisch bedienbaar hekwerk, een ronde oprijlaan, volwassen monumentale bomen en gazon.
De privacy biedende achtertuin heeft diverse terrassen in de zon of schaduw gelegen, buitenverlichting, jeu de boules baan, sierbestrating, vijver, gazon, volwassen bomen, borders, struiken, houten tuinhuis met kleedruimte voor de jacuzzi en aan de zijkant is parkeergelegenheid en bereikbaar via een elektrisch bedienbaar hekwerk aan de Lange Voren. Waar de berging is gesitueerd is en stukje grond wat in eigendom van de pastorie is en wordt gehuurd door de huidige bewoner. Voor de nieuwe bewoners zal worden bekeken of dit zo mag blijven voortbestaan.

BIJZONDERHEDEN
Deze Rijks monumentale villa is ons inziens instapklaar. Het monument staat ingeschreven onder nummer 30493 en is bekend als R.K. Pastorie. Classicistisch huis, waarvan het middenrisaliet door halfronde Dorische zuilen geleed. Voorheen diende deze villa als kerkelijke dienstwoning. De villa is grotendeels enkele beglazing, een geavanceerd alarmsysteem met video intercomsysteem, paneeldeuren, inbouwspots, luidsprekers in plafonds en domotica. Het prachtige glas-in-lood raam boven de voordeur heeft de naam: Pax vobis wat betekent ‘vrede zij met u’.
De 2 onder het perceel gelegen olietanks zijn in 1992 inwendig gereinigd en gevuld met zand volgens KIWA. De certificaten hiervan zijn aanwezig.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

2.515 m2 4 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview