Verkocht € 995.000,- k.k. - woonboerderij

Bavel – Seminarieweg 23

SEMINARIEWEG 23 BAVEL

Op een prachtige locatie tussen Bavel en Breda-Zuid gesitueerd in een schitterende lommerrijke omgeving, bieden wij u aan deze royale, levensloopbestendige en charmante woonboerderij met 2 schuren, dubbele opritten, aangelegde privacy biedende royale tuin gelegen op het zuidoosten en fraaie vergezichten over de weilanden.
In de bijlagen treft u een 2-tal optionele plattegronden van de verdieping aan om meerdere slaapkamers te creëren.

Inleiding

Van oudsher heet het gebied waar deze woonboerderij gelegen is ‘Klein Ypelaer’, maar wordt door de gemeente als Landschappelijke Driehoek betiteld. Het is een planologisch “beschermd” gebied van circa 80 – 100 hectare en is onderdeel van de ‘groen, ecologische verbindings- en wandelzone, die via de Bavelse Berg, Landschappelijke Driehoek, Bavelse Ley naar het Ulvenhoutse bos loopt.

De woning is in de nabijheid van de dorpskern van Bavel en winkelcentrum
‘De Burcht’ gelegen. Sportvelden, scholen, voorzieningen en uitvalswegen zijn op korte afstand bereikbaar alsmede de Ginnekenmarkt en het bruisende stadscentrum van Breda.

De gehele woonboerderij is in 2009 compleet en zeer smaakvol, professioneel gerenoveerd en deels uitgebouwd. Het luxe hoogwaardige materiaalgebruik in combinatie met ‘setting’ en sfeer maken het geheel compleet. Het oude gedeelte bestaat uit een steens muur, die is geïsoleerd aan de buitenzijde en daarna gepotdekseld. Het nieuwe gedeelte is in spouw gebouwd.

Indeling

Begane grond:
Entree.
T-vormige hal (circa 15m²) met toiletruimte en fonteintje, royale berging, deur naar terras aan de achterzijde en toegang tot:
Woonboerdij indeling aan de rechterzijde:
Bijkeuken (circa 2.81 x 3.07m) met keukenblok voorzien van kunststof aanrechtblad, roestvrijstalen spoelbak en aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur. Ruimte en aansluiting voor vrieskast en –kist aanwezig.
Lichte, sfeervolle living de zogenaamde ‘Jachtkamer’ (circa 5.93 x 7.03m) met de prachtige staande balken in het zicht, een royale openhaardpartij, balkenplafond, openslaande deuren naar het terras en tuin gelegen aan de zijkant van de woonboerderij.
Woonboerderij indeling aan de linkerzijde:
Tuingerichte, lichte woonkeuken (circa 3.99 x 6.40m) met balkenplafond, openslaande deuren naar terras aan de achterzijde, trapopgang naar de verdieping en staat in half openverbinding met de zit/televisiekamer.
De L-vormige keukeninrichting is onder andere voorzien van een natuursteen aanrechtblad, 5-pits gaskookplaat ‘Smeg’, roestvrijstalen oven ‘Smeg’, geïntegreerde afzuigkap in schouw, vaatwasmachine ‘Miele’ en een vaste kastenwand met koelkast ‘Miele’.
Zit/televisiekamer (circa 4.62 x 5.01m) gelegen aan de voorzijde met balkenplafond en schouw waarin een gashaard is verwerkt. Middels openslaande deuren heeft men toegang tot de kantoorkamer.
Kantoorkamer (circa 4.35 x 2.66m) gelegen aan de achterzijde.
Met het oog op de toekomst hebben de huidige eigenaren ervoor gekozen om in de kantoorkamer alle aansluitingen ten behoeve van een badkamer aan te laten leggen. Dit in combinatie met slapen op de begane grond als men de huidige zit/televisiekamer als slaapkamer inricht.
De gehele begane grondvloer is uitgevoerd met een schitterende geïmpregneerde kalkzandsteen tegel, voorzien van vloerverwarming, wat zorgt voor een lichte en landelijke uitstraling.

Verdieping:
Overloop met houtenvloer, 2 Velux dakramen, royale toiletruimte met fonteintje, vaste kasten achter de knieschotten met opstelling van cv-unit en toegang tot:
Slaapkamer (vloermaat circa 4.60 x 4.24m) gelegen aan de linkerzijde met houtenvloer, 2 maal dubbele wandkasten, Velux dakraam, gevelraam en bergruimte achter de knieschotten.
Slaapkamer (vloermaat circa 4.45 x 3.00m) gelegen aan de achterzijde met houtenvloer en dakkapel voorzien van screens.
Moderne badkamer gelegen aan de achterzijde met ligbad voorzien van thermostaatkraan, douche met stort- en handdouche (thermostaatkraan), vaste wastafel en Velux dakraam.
Slaapkamer (vloermaat circa 5.92 x 3.50/4.66m) gelegen aan de achterzijde met houtenvloer, dakkapel voorzien van screens, vaste kasten en bergruimte achter de knieschotten.

Tuin:
De prachtig, aangelegde tuin is rondom gelegen, geheel omheind middels hagen en hekwerken, voorzien van diverse terrassen met klinkerbestrating, siertuin, gazon, volwassen bomen, hagen en borders. In de L-poot is ruimte voor het realiseren van een zwembad en/of moestuin.

Garage met aangebouwde schuur/berging:
Garage (circa 6.00 x 5.40m) met openslaande houten deuren naar oprit ten behoeve van meerdere voertuigen. Middels een losse trap is de vliering bereikbaar.
Schuur/berging (circa 4.91 x 3.73m) met een deur naar de voorzijde en een deur naar de achterzijde. Middels een losse trap is de vliering (vloermaat circa 6.00 x 5.40m) welke zich boven de schuur bevindt bereikbaar.

1.493 m2 3 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview