Verkocht € 1.850.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Baronielaan 16-18

Wat een verrassing!!
Een bijzonder, zeer karakteristiek half vrijstaand royaal herenhuis met hoge plafonds en een goede maatvoering (woonoppervlakte circa 980m²). Dit goed onderhouden herenhuis is in 1900 onder architectuur gebouwd. Zodra je binnen stapt geniet je direct van de hogere ligging, de mooie lichtinval en de ruime vertrekken zorgen tevens voor een fijne woonbelevenis. Om de hoek liggen de luxe en hippe winkelstraten, het historische en bruisende stadscentrum, uitvalswegen en het Mastbos.

Het herenhuis is jarenlang in gebruik geweest als kantoor (laatstelijk ten behoeve van Momentum) en vormde samen met huisnummer 20 één onlosmakelijk geheel. Huisnummer 20 is inmiddels in gebruik genomen als luxe verzorgingshuis ‘Huize de Baronie’.

Huisnummer 14:

Indeling begane grond:
Entree.
Tochtportaal met meterkast.
Gang met toegang tot kamer aan de voorzijde en pantry.
Pantry met toegang tot toiletruimte, vaste kast, trapopgang naar de 1e verdieping, kamer met zijgevelramen, kamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het terras, portaal met loopdeur naar het eerder genoemde terras, 2e meterkast en vaste kast met opstelling van de cv-unit.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met loopdeur naar platte dak (niet te betreden), kamer aan de achterzijde, kamer met zijgevelramen, 2e overloop met vaste kast voorzien van vaste wastafel, kamer met zijgevelramen, toegang tot portaal met vaste kast, kamer aan de voorzijde en kamer aan de voorzijde met erker.

Indeling tweede verdieping:
Overloop met toiletruimte voorzien van toilet en fonteintje, kamer aan de achterzijde, kamer met erker aan de zijkant, kamer aan de voorzijde met Velux dakraam.

Huisnummer: 16:

Indeling begane grond:
Entree.
Royale kamer aan de voorzijde met schouw en erker.
Hal met schouw en toegang tot middenkamer.
Middenkamer met schouw, pantry en vaste kast en middels schuifdeuren is de achterkamer bereikbaar.
Achterkamer met erker, 2 vaste kasten en loopdeur naar terras/achtertuin.

Indeling kelder:
Royale kelderruimte op stahoogte onderverdeeld in verschillende ruimtes.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met toegang tot een kamer aan de voorzijde, portaal met toiletgroepen, kamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon.

Indeling tweede verdieping:
Overloop met toegang tot een 2e overloop met daklicht, pantry en kamer aan de voorzijde met 2 Velux dakramen en een dakkapel. Vanuit deze overloop zijn nog twee kamers aan de achterzijde bereikbaar.

Huisnummer 18:

Indeling begane grond:
Entree.
Tochtportaal met dubbele deuren naar 2e hal met ook hier weer dubbele deuren naar de centrale hal.
Zeer fraaie royale centrale hal met bordes trappenhuis, toegang tot een kamer aan de voorzijde met toegang tot een gang, pantry met 2 vaste kasten, kelder, toiletruimte, trapopgang naar de verdieping, toegang tot een kamer aan de achterzijde met loopdeur naar het terras en nog een kamer aan de achterzijde.

Indeling kelder:
Zeer royale ruimte onderverdeeld in meerdere ruimtes.

Indeling eerste verdieping:
Zeer royale overloop/vide met toegang tot twee kamers waar 1 aan de voorzijde met erker en een kamer aan de achterzijde met openslaande deuren. Voorts een deur naar halletje met trapopgang naar de tweede verdieping en deur naar 2e overloop.

Indeling tweede verdieping:
Overloop/vide met daarboven een prachtige lichtkoepel, toegang tot een kamer aan de achterzijde en een kamer aan de voorzijde met Velux dakramen en een dakkapel.

Tuin:
De tuin is gelegen op het westen, omheind en grotendeels bestraat. Er bevinden zich hier enkele parkeerplaatsen welke bereikbaar zijn middels het Heilig Hartplein.

Er is recht van overpad gevestigd om van huisnummer 20 te komen en te gaan met de fiets en de auto over het perceel van huisnummers 18, 16 en 14 naar het Heilig Hartplein.

Het object is gelegen aan de zogenaamde “Zandberg zijde” van de alom bekende onlangs opnieuw ingerichte Baronielaan. Met nieuwe beplanting en straatverlichting is de authentieke uitstraling van deze laan in ere hersteld. Het gewilde Zandberg heeft de winkels en diverse horecagelegenheden om de hoek. Daarnaast zijn scholen, het Mastbos en het centrum van Breda op loop-/fietsafstand gelegen. De verbinding ten opzichte van de diverse uitvalswegen is uitstekend. Binnen een paar seconden bent u op de zuidelijke rondweg, welke ontsluit op de A16 en A27. De wijk bestaat voornamelijk uit vooroorlogse woningen en kent een oudere geschiedenis.

De gehele binnenzijde van het herenhuis dient nog gerenoveerd te worden en kan naar eigen smaak worden gemoderniseerd. Als bijlagen hebben wij de bestaande situatie alsmede een mogelijk nieuwe indeling gevoegd. Let op: gezien de status ‘gemeentelijk monument’ dient u rekening te houden met iedere wijziging zowel in- als extern deze eerst aan (na) te vragen bij de gemeente Breda. Door de oorspronkelijke situatie in ere te herstellen ontstaan op nummer 14, 16 en 18 drie unieke herenhuizen met een riant volume en een stadstuin met afgesloten parkeermogelijkheid.

Onder het perceel van nummer 18 en 16 liggen twee buitengebruik gestelde olietanks. Deze zijn volgens een bevestiging buitengebruikstelling 7 januari 1990 schoongemaakt en afgevuld met zand.

De gemeente Breda voert een actief beleid met betrekking tot de bestemming “Wonen”. Op dit moment betreft de onderhavige bestemming van Baronielaan 18, 16 en 14 “bedrijvigheid/kantoor”. Panden met een bestemming “kantoor” zijn op deze locatie in de afgelopen jaren reeds succesvol getransformeerd naar de bestemming “Wonen”. De koper van Baronielaan 18, 16 en 14 dient zelf zorg te dragen voor alle van overheidswege benodigde vergunningen ten behoeve van een succesvolle transformatie naar een alternatieve bestemming.

Aan de achterzijde vindt nieuwbouw plaats van appartementscomplex genaamd: ‘Heilig Harthof’. In de Heilig Hartkerk worden naar alle waarschijnlijkheid woningen gerealiseerd. Naast de kerk zal een parkeergarage verrijzen. Een tekening van de situatie is bijgevoegd. Voor een volledige brochure verwijzen wij u naar de website van dit nieuwbouwcomplex.

Aangezien de woning ouder is dan 110 jaar zal in de koopovereenkomst de algemene ouderdomsclausule worden opgenomen.

891 m2 0

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview