Verkocht € 867.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Baronielaan 269

Op een fantastische locatie in Breda-Zuid, aan de statige, karakteristieke en beeldbepalende Baronielaan met haar fraaie bomenstand gesitueerd, evenwel op loopafstand van het Mastbos en het stadscentrum, een waarlijk uniek, uitermate smaakvol en compleet professioneel in authentieke stijl gerenoveerd ¾ herenhuis met voortuin en fraai aangelegde circa 17 meter diepe achtertuin met een garage/bijgebouw van 26m².

Indeling
Begane grond:
Overdekte entree.
Vestibule (circa 1.48 x 2.28m) met natuursteenvloer en glas-in-lood tochtdeur naar centrale hal.
Royale centrale hal (circa 1.48 x 10.46m en 2.04 x 3.37m) met natuursteenvloer, trapkast, royale vaste kast, toiletruimte met toilet en fonteintje, bordestrappenhuis, berging en toegang tot woonkamer, keuken en kantoorkamer:
– kantoorkamer (circa 2.04 x 4.91m) gelegen aan de voorzijde met houtenvloer, 2 vaste kasten en meterkast;
Riante en sfeervolle woonkamer ‘en suite’ met serrekamer (totaal circa 50m²) en geheel voorzien van houtenvloeren onderverdeeld in:
– voorkamer (circa 3.86 x 4.46m) met erker, 2 vaste kasten, marmerschouw en ‘en suite’ deuren naar achterkamer;
– achterkamer (circa 3.86 x 5.49m) met 2 vaste kasten, marmerschouw en doorgang naar serrekamer;
– serrekamer (circa 3.86 x 2.61m) met openslaande tuindeuren en openverbinding naar de keuken;
– keuken (circa 2.04 x 3.73m en 1.48 x 2.61m) met natuursteenvloer, L-vormige keukeninrichting onder andere voorzien van een kunststof aanrechtblad, roestvrijstalen spoelbak, afzuigschouw, vaatwasmachine,
roestvrijstalen ‘Solitaire’ 5-pits gasfornuis en volop kastruimte.

Eerste verdieping:
Via het bordestrappenhuis bereikt u een ruime overloop met toiletruimte. Vanuit deze overloop zijn volgende vertrekken toegankelijk:
– slaapkamer I (circa 3.65 x 4.09m) gelegen aan de voorzijde met vaste kast, houtenschouw, laminaatvloer en naar binnen openslaande deuren met glas-in-loodramen naar het balkon;
– slaapkamer II (circa 3.87 x 5.53m) gelegen aan de voorzijde met marmerschouw, laminaatvloer, vaste kast en deur naar achter slaapkamer;
– slaapkamer III (circa 3.87 x 5.06m) gelegen aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon (momenteel in gebruik als kastenkamer):
– badkamer I (circa 3.65 x 3.03m) gelegen aan de achterzijde met plavuizenvloer, vaste wastafel, douchecabine, ligbad en openslaande deuren naar balkon.

Tweede verdieping:
Wederom via het bordestrappenhuis bereikt u een 2e overloop met lichtstraat voorzien van prachtig glas-in-lood dakraam en toiletruimte. Vanuit deze overloop zijn de volgende vertrekken toegankelijk:
– slaapkamer IV (circa 3.59 x 3.84m en 1.97 x 1.90m) gelegen aan de voorzijde met erker (circa 0.58 x 2.31m) en vaste wastafel;
– slaapkamer V (circa 3.89 x 4.43m) gelegen aan de voorzijde met laminaatvloer, vaste wastafel en schouw;
– tussenkamer (circa 3.89 x 1.69m) met vlizotrap naar dak (middels een daklicht te bereiken) thans in gebruik als garderobekamer annex zolder;
– slaapkamer VI (circa 3.89 x 3.99m) gelegen aan de achterzijde met vaste wastafel;
– was/cv-ruimte (circa 3.59 x 2.96m) gelegen aan de achterzijde met plavuizenvloer, keukenblok, roestvrijstalen spoelbak, opstelling cv-installatie en geiser, vaste kast en aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur en een
douchecabine.

Tuin:
De voortuin is voorzien van een authentiek hekwerk, sierbestrating en borders.
De 17 meter diepe achtertuin is gesitueerd op het oosten met een riant terras, diverse borders, hagen, kunstgrasgazon, sierbestrating en een achterom. Vanuit de tuin heeft men toegang tot de vrijstaande stenen garage/bijgebouw.

Multifunctionele ruimte:
Deze multifunctionele ruimte, momenteel in gebruik als garage, (circa 4.64 x 5.60m) heeft aan de tuinzijde ramen, een vaste wastafel en een hand bedienbare garagedeur. Deze ruimte is ook uitstekend geschikt als atelier of hobbyruimte.
Deze garage is bereikbaar via de Cartier van Disselstraat alsmede via de Burgemeester Passtoorsstraat. Het bijgebouw is (na goedkeuring gemeente) verder uit te bouwen.

Algemeen:
Het prachtige herenhuis is gesitueerd op een schitterende woonlocatie in Breda-Zuid aan de fraaie en statige Baronielaan met uitsluitend karakteristieke herenhuizen. Op loopafstand van het Mastbos, het stadscentrum, het Ginnekenmarktje, diverse (basis-)scholen en sportfaciliteiten. Het NS-station, diverse uitvalswegen alsmede winkelcentra zijn eveneens goed en snel bereikbaar.
Het herenhuis is in 1995/1996 door de huidige eigenaren aan een zeer ingrijpende renovatie onderworpen en in ere hersteld. Dit, met behoud van het authentieke karakter, maken het tot één van de meest verrassende objecten van de Baronielaan.
Aangezien de woning ouder is dan 100 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

310 m2 6 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview