Verkocht onder voorbehoud € 575.000,- k.k. - eengezinswoning

Breda – Bloemstraat 21

Fantastisch en karakteristiek hoekpand uit 1896, sfeervolle woning met een houtkachel, riante woonkamer, leefkeuken, garage met zonnige en veel privacy biedende achtertuin. Veel authentieke elementen zijn door de jaren heen bewaard gebleven.
Dit pand is fraai gelegen in de rustige Bloemstraat in hartje Ginneken waar soortgelijke, karakteristieke woonhuizen staan. In de straat is voldoende parkeergelegenheid.

BEGANE GROND
Hal/entree met toilet, trapopgang naar de eerste verdieping en toegang tot de ruim opgezette woonkamer en keuken. De woonkamer is prachtig in hoekvorm gesitueerd. Door de vele raampartijen is er sprake van veel natuurlijk lichtinval en heeft u uitzicht op de Bloemstraat, Rozenlaan en Taxandrialaan! Deze ruimte is afgewerkt met stucwerk wandafwerking en voorzien van eikenhouten vloerdelen.

KEUKEN
Zonnige op de tuin georiënteerde L-vormige keuken! De keuken staat in openverbinding met de eetkamer. De eetkamer is voorzien van een sfeervolle houtkachel. De luxueuze keuken is afgewerkt met een gemoffeld granieten werkblad en massief eikenhouten kastjes. Inbouwapparatuur zoals; een 5 pits gasfornuis met oven, een vaatwasser en afzuigkap zijn aanwezig. Een ruime en separate Amerikaanse koel- vriescombinatie blijft achter en past goed bij het geheel. De keuken is afgewerkt met een Belgisch hardstenen vloer.

EERSTE VERDIEPING
Ruimer overloop met toegang tot alle vertrekken. Deze verdieping beschikt over 2 ruime slaapkamers, een kleine slaapkamer en een badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafelmeubel (hardsteen), toilet en een inloopdouche. De luxueus uitgevoerde badkamer is afwerkt met glasmozaïek en een hardstenenvloer.

ACHTERTUIN
Een heerlijke en veel privacy biedende achtertuin georiënteerd op het zuidwesten met toegang tot de garage en achterom.

GARAGE
In de winter hoeft u niet te krabben want u kunt uw auto binnen parkeren in de garage op eigen terrein. De garage (20m²) is toegankelijk vanaf de Bloemstraat.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 125 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

139 m2 3 1

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview