Verkocht € 2.600.000,- k.k. - landhuis

Breda – Burgemeester de Manlaan 13

Op een waanzinnig mooie locatie in Breda-Zuid, pal tegenover het Mastbos gesitueerd, bevindt zich, iet of wat onttrokken aan het oog door de volwassen hagen, Landhuis Mathon.

Deze zeer royale en uitermate charmante riet gedekte villa, naar ontwerp van Architect Op Ten Noort –Scheffer, betreft qua setting, statuur en bekoorlijkheid één van de mooiste karakteristieke woningen die de stad rijk is.

Het landhuis is voorzien van een souterrain, eigen oprijlaan, prachtige parkachtige tuin met vijverpartij en een eveneens rietgedekt bijgebouw met berging, ten behoeve van 3 voertuigen.

Via de oprijlaan en een voetpad bereikt u de zich in het midden van het landhuis bevindende overdekte statige entree.

Indeling
Begane grond:
Overdekte entree.
Vestibule met tegelvloer (originele Winkelman zwart/wit motief), marmeren lambrisering en tochtdeur met glas vlakverdeling. Via deze tochtdeur bereikt u de garderobe met antieke plavuizenvloer.
Vervolgens bereikt u de prachtige centrale ontvangsthal en portaal met antieke plavuizenvloer, schouw met open haard, bordestrappenhuis waarboven een fraaie glas in lood raampartij en loopdeur met glas vlakverdeling naar tuin.
Modern betegelde toiletruimte voorzien van zwevend toilet, vaste wastafel in hardsteen uitgevoerd en design radiator.
Het totale oppervlak van de vestibule, garderobe en ontvangsthal is circa 31m².

Vanuit deze ontvangsthal verkrijgt u toegang tot de volgende vertrekken:
Eetkamer gelegen aan de voorzijde met parketvloer in visgraat motief met dubbele bies, glas in lood ramen, vaste kast, schouw met (sier-) kachel.
Middels dubbele schuifdeuren met glas vlakverdeling naar de zonnige geheel gerestaureerde erker;
Erker eveneens met parketvloer in visgraat motief met dubbele bies, geheel voorzien van monumentenglas en loopdeur met glas vlakverdeling naar de tuin.
Living I gelegen aan de voorzijde met parketvloer in visgraatmotief met dubbele bies, glas in lood ramen, 2 stijlvolle vaste kasten, schouw met open haard, dubbele openslaande tuindeuren met glas vlakverdeling naar terras en middels schuifdeur met glas vlakverdeling toegang tot bibliotheek/tussenkamer;
Bibliotheek/tussenkamer met parketvloer in blokmotief met enkele bies, glas in lood ramen, stijlvolle vaste kastenwand, fraaie schouw met openhaard en middels dubbele schuifdeuren
met glas vlakverdeling toegang tot living II;
Living II gelegen aan de achterzijde met glas in lood ramen, parketvloer in visgraat motief met dubbele bies, glas in lood ramen, vaste kast, schouw met open haard en dubbele openslaande tuindeuren met glas vlakverdeling naar overdekt terras.
De eetkamer met erker, beide livings en bibliotheek/tussenkamer hebben een totale oppervlakte van circa 119m².
L-vormige woonkeuken gelegen aan de achterzijde met arduin vloer, glas in lood ramen, loopdeur met glas vlakverdeling naar de tuin, toegang tot bijkeuken en souterrain en dubbele openslaande tuindeuren met glas vlakverdeling naar overdekt terras.

De keuken is voorzien van een moderne, luxe inrichting met separaat serviesmeubel, onder andere uitgevoerd met ‘Jura Grau’ aanrechtbladen, Quooker, 2 roestvrijstalen spoelbakken, dubbele afzuigkap, vaatwasmachine, dubbele koelkast, apothekerskast, combi-oven/magnetron en een professioneel zeer luxueus ‘Boretti’ 7-pits fornuis voorzien van 2 ovens en grillplaat.
Overdekt terras.

Vanuit deze woonkeuken verkrijgt u toegang tot:
Bijkeuken met arduinvloer, aansluitpunten ten behoeve van wasapparatuur, loopdeur naar de tuin en luik naar separate vliering.
Souterrain (bereikbaar via luie trap).
Stahoogte (circa 1.90m) onderverdeeld in:
– centrale ruimte;
– wijnkelder met schappen;
– tussenruimte;
– stookruimte met opstelling gas, cv-unit en boiler;
– voorraadkelder.

Verdieping I:
Via de bordestrap met fraaie glas-in-lood raampartij bereikt u de vide/overloop voorzien van vaste kast. Vanuit deze vide verkrijgt u toegang tot de volgende vertrekken:
Slaapkamer I gelegen aan de achterzijde met houtenvloer, raampartij met glas vlakverdeling, inbouwkast en op maat gemaakte authentieke kastenmeubel;
Slaapkamer II gelegen aan de zijkant met glas in lood ramen en 2 vaste kasten;
Slaapkamer III gelegen aan de zijkant met houtenvloer , glas in lood ramen en 2 vaste kasten;
Moderne gastenbadkamer gelegen aan de achterzijde, voorzien van inloopdouche met thermostaatkraan, vaste wastafel, zwevend toilet en design radiator;
Masterbedroom gelegen aan de voorzijde onderverdeeld in:
– Slaapkamer IV met 2 vaste kasten, dubbele openslaande deuren met glas vlakverdeling naar
balkon aan de zijkant en schuifdeur naar garderobekamer;
– Badkamer gelegen aan de zijkant, glas in lood ramen, voorzien van ligbad en inloopdouche (beide met thermostaatkraan), zwevend toilet en fraaie dubbele vaste wastafel en design radiator.
– Garderobekamer met dubbele openslaande deuren met glas vlakverdeling naar balkon aan de
voorzijde;

Verdieping II:
Via een vaste trap bereikt u de 2e verdieping.
Multifunctionele overloop welke toegang biedt tot:
Zolderslaapkamer V met 2 vaste kasten en kop gevelraampartij met glas in lood ramen;
Zolderslaapkamer VI met 2 vaste kasten en kop gevelraampartij met glas in lood ramen;
Separate zolderberging gelegen boven slaapkamer I.

Verdieping III:
Middels een vlizotrap, welke zich boven de multifunctionele overloop van de tweede verdieping bevindt, is een ruime bergvliering toegankelijk (nokhoogte van circa 1.90m).

Tuin:
De prachtige aangelegde parkachtige tuin is voorzien van een volwassen bomenstand, diverse prachtige hagen en borders, een waterpartij, diverse deels overdekte terrassen, sier straatwerk en een beregeningsinstallatie met eigen bron.

Multifunctioneel bijgebouw:

Het traditioneel, rietgedekte bijgebouw is linksachter op het perceel gesitueerd.
Volledig in hout opgetrokken en voorzien van een afsluitbare berging en een vliering.
Dit fraaie bijgebouw biedt gelegenheid voor het stallen van 3 voertuigen en is voorzien van elektra en aansluiting ten behoeve van water.
Het bijgebouw kent een multifunctioneel karakter.

Algemeen:
Het landhuis is gesitueerd op de toplocatie in Breda-Zuid aan de rand van villapark Ruitersbos en pal tegenover het Mastbos, één van Nederlands meest fraaie en gewilde woonlocaties.
Diverse sportfaciliteiten, scholen, het gezellige Ginnekenmarktje, diverse in- en uitvalswegen (A16/E19/A27/A59) en het bruisende stadshart zijn binnen enkele minuten bereikbaar.
Dit unieke onder architectuur van H. op te Noort-Scheffer, gebouwde zeer royale landhuis is door de huidige eigenaren met goed gevoel voor smaak en oog voor detail zeer zorgvuldig bewoond en gemoderniseerd. Een en ander in een professionele uitvoering en met luxueuze kwalitatief hoogwaardige bouwmaterialen zonder dat dit de authenticiteit van het object heeft aangetast.
Het landhuis beschikt nog over talloze karakteristieke stijlelementen. Vanaf 2005 vonden onder andere de navolgende werkzaamheden plaats. Het compleet vernieuwen van de rieten kap, erker, badkamers en het toilet. In 2008 werd het gepotdekselde en eveneens van een rieten kap voorziene bijgebouw gerealiseerd. In 2019 werd de buitenzijde geschilderd.
Het moderne comfort in combinatie met de authentieke sfeer en haar legio gebruiksmogelijkheden maken dit tot een uniek landhuis met een instap klaar karakter.
De door architect Marc Benerink ontworpen impressie geven een uitstekend beeld hoe de villa ‘indien wenselijk’ met een aantal slimme maar relatief eenvoudige ingrepen een compleet andere indeling en uitstraling krijgt.
De onder het perceel gelegen olietank is in 1991 conform de destijds geldende voorschriften gesaneerd.
Collegiaal in verkoop met Storimans & Partners te Breda telefoonnummer: 076 – 522 60 90.
Aangezien de woning ouder is dan 85 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 95 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

1.972 m2 6 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview