Verkocht € 1.250.000,- k.k. - villa

Breda – Burgemeester de Manlaan 19

Deze charmante half vrijstaande villa is 48 jaar lang met veel liefde en zorg bewoond door de familie en dat is zeker terug te zien. In al die jaren is deze woning goed onderhouden en is het een kwestie van moderniseren. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om uit te breiden door middel van een aanbouw. De woning is gebouwd in 1928 en beschikt over een woonoppervlakte van circa 205m², heeft een royale U-vormige woonkamer, keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, een eigen oprit waar u maar liefst 3 auto’s kunt parkeren en een verzorgde zeer diepe achtertuin. Deze woning biedt dus een tal van mogelijkheden en is fraai gelegen; namelijk pal tegenover het Mastbos in een mooie laan op korte afstand van diverse sportfaciliteiten en het bruisende Ginneken met alle voorzieningen binnen handbereik.

Let op: genoemde vraagprijs betreft een vanaf-prijs.

Indeling begane grond:
Overdekte zijentree.
Hal met travertin tegelvloer, toiletruimte met fonteintje, garderobekast, kelder op stahoogte en toegang tot de woonkamer en keuken.
De U-vormige woonkamer met erker is deels voorzien van vloerbedekking met daaronder een parketvloer en een leisteen vloer. Bij de zitkamer is er een hout gestookte openhaard en een loopdeur naar het terras aan de voorzijde. Aan de achterzijde is de eethoek gesitueerd en is er toegang tot de keuken en een schuifpui naar het terras.
Keuken met loopdeur naar het terras. De U-vormige keukenopstelling is onder andere voorzien van roestvrijstalen aanrechtbladen, 2 spoelbakken, 4-pits inductiekookplaat, afzuigkap en een apothekerskast. Aan de overzijde bevindt zich een vaste kastenwand met een koelkast, vriezer en een roestvrijstalen oven.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met vaste kast, toiletruimte met fonteintje, afgesloten trapopgang naar de 2e verdieping en toegang tot een 2-tal slaapkamers en een wasruimte.
Slaapkamer aan de voorzijde met directe toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van marmer wandtegels, een douchecabine en wastafel in meubel.
Slaapkamer aan de voorzijde met naar binnen slaande deuren voor het balkon, vaste kasten en middels schuifdeuren toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van marmer wandtegels, een royale inloopdouche, 2 vaste wastafels en een vaste kast.
Wasruimte aan de achterzijde met uitstortgootsteen, werkblad, bovenkastjes, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en droger alsmede een loopdeur naar het balkon.
Balkon met tegels en een royale vaste kast.

Indeling tweede verdieping:
Overloop met dakkapel, opstelling van de C.V.-ketel en toegang tot een 2-tal slaapkamers.
Slaapkamer aan de achterzijde met dakkapel, vaste kastenwand en toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van een wandcloset, wastafel op meubel en douche met thermostaatkraan.
Slaapkamer aan de achterzijde met dakkapel aan de zijkant, 2 vaste kasten en een vaste wastafel.

Tuin:
De voortuin is voorzien van een royale oprit van sierbestrating voor meerdere voertuigen en geeft toegang tot de vrijstaande stenen garage, buxushagen, borders, volwassen bomen en heeft een terras bij de woning voorzien van een zonnescherm. Bij de ingang van de woning is een vijver. De zeer diepe zonnige achtertuin heeft een groot terras bij de woning voorzien van een zonnescherm, wat fraai uitkijkt over de tuin. Er zijn diverse terrassen, volwassen bomen, gazon en borders. Deze tuin leent zich uitstekend om er een zwembad met pool house te plaatsen.

Garage:
Vrijstaande L-vormige stenen garage met openslaande houten deuren naar de oprit.

Algemeen:
Deze woning is door de jaren heen goed onderhouden echter dient u rekening te houden met een moderniseringsronde. Daarnaast leent deze woning zich uitstekend om aan te bouwen. Een optionele plattegrond is hierbij ingesloten.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

1.267 m2 4 3 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview