Verkocht € 1.484.000,- k.k. - villa

Breda – Burgemeester Kerstenslaan 8

Deze bijzondere karakteristieke Rijks monumentale villa is gelegen pal tegenover het Mastbos op een zeer riante en prachtige kavel van 1.718m². Gezien de goede maatvoering en de vele kamers heeft de villa veel mogelijkheden te bieden. Denk bijvoorbeeld aan praktijkruimte of kantoor aan huis! De nieuwe eigenaar kan er, met flink wat liefde, creativiteit en een behoorlijke investering, een fijn, modern en sfeervolle villa van maken op een toplocatie!

Indeling

Begane grond:
Entree.
Vestibule met toegang tot ontvangsthal.
Ontvangsthal (circa 3.09 x 3.79m) met bordes trapopgang, trapkast, toiletruimte met fonteintje en toegang tot een kantoorkamer, woonkamer en keuken.
In de vestibule en ontvangsthal liggen de oorspronkelijke vloertegels: gele tegels met een zwarte (vestibule) of donkerrode (hal) omkadering en plint.
Kantoorkamer (circa 3.09 x 3.18m) gelegen aan de voorzijde.
Woonkamer met ronde erker (circa 6.68 x 13.51m), vaste kast en middels 2 openslaande dubbele deuren toegang tot de serre.
Serre (circa 2.80 x 4.07m) met aan de voor- en achterzijde openslaande tuindeuren.
Vanuit de woonkamer heeft men prachtig uitzicht over de tuin.
Keuken (circa 3.38 x 4.15m) met toegang tot portaal en een bijkeuken.
De ‘American kitchen’ uit 1951 is onder andere voorzien van kunststof aanrechtbladen,
2 roestvrijstalen spoelbakken, roestvrijstalen afzuigkap, losse vaatwasmachine en fornuis alsmede volop kastruimte. Vanuit de keuken heeft men prachtig uitzicht over de achtertuin.
Portaal (circa 1.30 x 1.20m) met toegang tot toiletruimte, fonteintje en loopdeur naar de zijkant. Dit is de zogenaamde leveranciersingang.
Bijkeuken (circa 2.38 x 3.76m) met vaste kast en loopdeur naar de achtertuin. Vanuit de bijkeuken bereikt men de garage.
Inpandig bereikbare garage (circa 3.39 x 13.24m) met openslaande deuren naar de oprit, opstelling van cv-unit.

Eerste verdieping:
Overloop met bordes trapopgang, royale vaste kast, toiletruimte met fonteintje en toegang tot:
– slaapkamer (circa 5.53 x 3.20m) gelegen aan de voorzijde, vaste wastafel, 2 vaste kasten en deur naar de slaapkamer aan de zijkant;
– slaapkamer (circa 5.71 x 3.54m) gelegen aan de voorzijde met openslaande deuren naar het ronde balkon;
– slaapkamer (circa 6.18 x 5.67m) met openslaande deuren naar het balkon aan de zijkant en toegang tot de badkamer:
– badkamer (circa 2.08 x 3.84m) met 2 vaste wastafels, ligbad, douchecabine en opstelling van een badgeiser. Vanuit deze badkamer is er ook toegang tot de overloop.
– slaapkamer (circa 4.83 x 3.47m) gelegen aan de achterzijde met vaste kast en middels een trapje toegang tot een 2e slaap/hobbykamer:
– slaap/hobbykamer (circa 2.40 x 3.88m).

Tweede verdieping:
Overloop met toegang tot:
– royale berging met loopdeur en vaste kast:
– slaapkamer (circa 3.35 x 4.52m) gelegen aan de achterzijde met vaste wastafel;
– slaapkamer (circa 2.62 x 3.48m) gelegen aan de achterzijde met vaste kast.

Tuin:
De tuin is rondom de villa gelegen. De privacy biedende op het westen gesitueerde achtertuin heeft een zeer royaal gazon, volwassen bomenstand en borders.

Algemeen

Gelegen pal tegenover het Mastbos waar het heerlijk wandelen is met de hond, een kopje koffie in één van de restaurants om de hoek of aan het Ginnekenmarktje. Uitvalswegen, winkels, scholen en sportfaciliteiten zijn op korte afstand bereikbaar.

Het wijzigen aan zowel interieur als exterieur is vergunning plichtig. Het weghalen van afwerkingen (ook als die na 1952 zijn aangebracht) dient altijd in overleg met de gemeente te gebeuren. In geval van ingrijpende wijzigingen kan de gemeente de initiatiefnemer vragen om een uitgebreider bouwhistorisch onderzoek te laten opstellen door een onafhankelijke partij. Het bouwhistorisch verslag is per email verkrijgbaar. Afhankelijk van de gewenste ingrepen geldt een korte of lange Wabo procedure.

Aangezien de woning ouder is dan 80 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

1.718 m2 8 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview