Verkocht onder voorbehoud € 499.000,- k.k. - portiekflat

Breda – Catharinastraat 24c

UNIEKE KANS: LUXE WONEN IN HARTJE CENTRUM MET UITZICHT OP HISTORISCH STUKJE BREDA

Fris, eigentijds, harmonieus en een mooie mix tussen nieuw en oud. Dat vind je terug in dit prachtige, monumentale appartementencomplex ‘Hof van Ghestel’ wat vroeger behoorde tot één van de hof woningen van “Huis Nassau’. Het modern ingerichte en lichte 3-kamer appartement ligt heerlijk rustig doch in het bruisende en historische stadscentrum van Breda uitkijkend op de Waalse kerk. Je kunt gebruik maken van de gezamenlijke Merkx tuin met buitenkeuken.

Op 1 minuut lopen is appartementencomplex “het Kapucijnenhof” gelegen waar een privé parkeerplaats optioneel te koop is.

Begane grond:
Hier bevinden zich de entrees. Eén aan de Catharinastraat en één aan de zijkant onder de poort. De poort biedt vervolgens toegang tot de Merkx tuin.
Centrale hal met veel authentieke details, brievenbussen, bellentableau en royale trapopgang naar de verdiepingen. Daarnaast is er toegang tot de gezamenlijke fietsenberging in de gewelvenkelder onder het complex. Tevens is er een liftinstallatie aanwezig.

Eerste verdieping:
Entree naar het appartement.
De hal is voorzien van natuurstenen vloertegels met vloerverwarming, meterkast, garderobe en geeft toegang tot de woonkamer, 2 slaapkamers en de badkamer.

Woonkamer
Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de royale woonkamer welke is voorzien van een eiken houten vloer, sierschouw, video-installatie, 2 dubbele openslaande ramen met schuifraam en is er toegang tot de half open woonkeuken. De woonkamer is het centrale punt in het appartement, is heerlijk licht en heeft prachtig uitzicht op de Waalse kerk.

Half open woonkeuken
Je kunt hier heerlijk tafelen met je familie en vrienden. Het eetgedeelte is ruim en wordt door de keukenopstelling gescheiden. De inrichting is voorzien van een zwart granieten aanrechtblad (Nero Assoluto), royale roestvrijstalen spoelbak, koelkast met vriesvak, Smeg vaatwasmachine, Smeg 4-pits gasfornuis met oven en daarboven een geïntegreerde afzuiging. Op de vloer bij de keukeninrichting liggen vloertegels met vloerverwarming.

Bijkeuken/berging
Vanuit de woonkeuken heeft men toegang tot de bijkeuken/berging met aansluitpunten ten behoeve van de wasmachine en droger alsmede de opstelling van de CV-ketel en mechanische ventilatie.

Slaapkamers
Er zijn twee slaapkamers met openslaande ramen en zijn voorzien van een eiken houten vloer.
Beide slaapkamers liggen op het Noorden waardoor ze dus heerlijk koel zijn in de warme zomermaanden.

Moderne badkamer
Deze badkamer is ruim van opzet en voorzien van natuurstenen vloertegels met vloerverwarming, wastafel, toilet, grote inbouwkast en een royale inloopdouche met Grohe regen- en handdouchekop, design radiator en een geïntegreerde muziekinstallatie. Heerlijk om met je favoriete muziek te douchen!

Binnentuin
De schitterende, grote groene oase genaamd: Merkx* tuin, wordt onderhouden door de gemeente Breda en is dagelijks voor een beperkte tijd (ma t/m vr 08:00 tot 16:00 uur, zat en zo 11:00 tot 17:00 uur) geopend voor publiek. Wat betekent dat de tuin geheel privé is vanaf 16:00 uur voor de bewoners. Men kan gebruik maken van de buitenkeuken en een aparte toiletruimte. De tuin is ingericht met diverse sculpturen van kunstenaars, er is een jeu des boules baan en heeft men schitterend uitzicht op de Grote Kerk. Het afval kan gecentraliseerd worden in de tuin en is er een gezamenlijke fietsenstalling.

* Willem Merkx, oud burgemeester van Breda (1967-1983).

Ligging
Het appartement ligt om de hoek van de Grote Markt, schuin tegenover het Valkenberg park, het Begijnhof en pal tegenover de Waalse kerk. Het NS-station is met 5 loopminuten te bereiken. Snelwegen zijn met 10 autominuten vlot te bereiken. Je vindt de rust in het appartement en buiten sta je volop in het leven van de stad waar altijd wel wat te beleven is.

Algemeen
Het gehele appartement is in 2008 aan de binnenzijde geheel gerenoveerd en is instapklaar.
Diverse meubelen worden ter overname aangeboden. Deze is op ons kantoor op te vragen.
De wanden zijn voorzien van glasvezel behang- en spuitwerk plafondafwerking.
De buitenramen zijn geïsoleerd door middel van openslaande voorzetramen.
De betonnen verdiepingsvloer is van onderaf geïsoleerd.
De buitenmuren zijn aan de binnenzijde geïsoleerd.
Het appartement is grotendeels voorzien van inbouwverlichting. Alle lampen zijn dimbaar.
Bij het appartement hoort een berging. Deze is gelegen op de zolderverdieping.
Er is de beschikking in het complex over een nette, comfortabele logeer- en badkamer voor gasten/logees.
Er is een gezamenlijke fietsenberging in het pand aanwezig.
Het appartement beschikt over een alarmsysteem.
Het appartement bevindt zich in een monumentaal pand waardoor er subsidie voor een percentage van de gemaakte onderhoudskosten kan worden aangevraagd.

Vereniging van Eigenaren
Door het kopen van dit appartement wordt u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaars. Daarom is het belangrijk om te weten dat de Vereniging gezond is. De servicekosten voor dit appartement bedragen thans circa € 270,00 per maand. Hierin zijn onder andere begrepen: de glazenwasser voor de buitenzijde, schoonmaak gezamenlijke ruimten, reservering groot onderhoud, gezamenlijk onderhoud van gebouw, beheer en opstal- en glasverzekering. Het voorschot energiegebruik (verwarming en elektra) is niet inbegrepen en bedraagt thans circa € 86,00 per maand.

Parkeerplaats
Optioneel wordt bij dit appartement een parkeerplaats in de de garage van het schuin tegenover gelegen ‘Kapucijnenhof’ (op 1 minuut lopen) te koop aangeboden met een vraagprijs van € 20.000,– k.k..
De servicekosten voor de parkeerplaats bedragen thans € 77,50 per maand.

Parkeervergunning(-en)
Er kunnen maximaal 4 parkeervergunningen worden aangevraagd.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.breda.nl

Historie
Dit unieke en monumentale appartementencomplex is gelegen in één van de mooiste straten van Breda waar zich enkele hof woningen bevonden die toebehoorden aan de leden van de hofhouding van het “Huis Nassau” dat zetelde in Breda. Deze huizen bestonden uit enkele vleugels die om een binnenplaats gegroepeerd waren.
De Waalse kerk wordt alleen nog maar gebruikt voor evenementen.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 500 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

108 m2 2 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview