Verkocht € 1.195.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Catharinastraat 95

Wat een waanzinnig stoer herenhuis met een intieme stadstuin middenin de bruisende en historische binnenstad van Breda. Dit bijzondere herenhuis is in 1901 gebouwd en verdeeld over vijf woonlagen met totaal 7 kamers, waaronder 3 slaapkamers en 2 badkamers. Bijzonder aangenaam is de masterbedroom op de derde verdieping met badkamer. Het huis is royaal doch ook intiem en overzichtelijk. De mooie lichtinval door de vele raampartijen en de ruime vertrekken in combinatie met de luxe bouwmaterialen zorgen voor een uiterst fijne en unieke woonbelevenis.

Indeling
Begane grond:
De entree oogt vriendelijk en voelt als een warm welkom. De centrale hal is ruim van opzet en
voorzien van natuurstenen vloertegels, trapopgang, royale garderobe/berging kast met toegang tot de kelder op stahoogte.

Middels een opstap betreedt men de woonkeuken welke is onderverdeeld bij binnenkomst in de eetkamer aan de voorzijde en keuken aan de achterzijde. De woonkeuken heeft ook hier weer de natuurstenen vloertegels, twee vaste kasten met opstelling van de c.v. ketel, meterkast en toegang tot de toiletruimte. De zeer royale toiletruimte is voorzien van natuurstenen vloertegels, wandcloset, fontein op houten blad, design radiator en vaste kast met aansluiting ten behoeve van de wasmachine.

De eetkamer is voorzien van een op maat gemaakte bank met opbergruimte.

De luxe uitgevoerde keukeninrichting is voorzien van een spoeleiland met natuurstenen aanrechtblad, spoelbak, vaatwasmachine, wijnrek en kastruimte. Tegen de wand zijn op maat gemaakte hoge kasten voorzien van koffiemachine, koelkast, vriezer met in het midden van de kasten een schouw met afzuiging en een ‘Boretti’ 4-pits gasfornuis met 2 ovens en grillplaat. Vanuit de woonkeuken is middels openslaande deuren en een aparte loopdeur de stadstuin bereikbaar. Deze sfeervolle stadstuin biedt volop privacy, rust en is voorzien van tegels en buitenverlichting.

Eerste verdieping:
Vanuit de trapopgang loop je zo de woonkamer ‘en suite’ binnen. Hier bevindt zich ook de trapopgang naar de 2e verdieping en een toiletruimte met natuurstenen vloertegels, wandcloset en fontein op houten blad. De kamer aan de achterzijde heeft een pantry met natuurstenen blad, spoelbak met kraan en een koelkast. Momenteel wordt deze kamer gebruikt als televisie-/loungehoek. Middels ‘en suite’ schuifdeuren met glas-in-lood betreedt men de zitkamer met marmer schouw, 2 vaste kasten en is er schitterend uitzicht over de Catharinastraat. Op deze verdieping ligt een fraaie eiken houtenvloer met uitzondering van de toiletruimte.

Tweede verdieping:
Overloop met toegang tot 2 slaapkamers, kleedkamer en badkamer.
Slaapkamer aan de voorzijde met schouw en zeer royale kast.
Slaapkamer aan de achterzijde met op maat gemaakte kastenwand.
Kleedkamer aan de achterzijde met op maat gemaakte kastenwand voorzien van lades, hang- en leggedeeltes.
De luxe ingerichte badkamer aan de achterzijde met natuurstenen vloertegels, douche met hand- en regendouche, ligbad Villeroy & Boch, wandcloset, design radiator en betonnen wastafel met 2 kranen.
Op deze verdieping ligt een fraaie eiken houtenvloer met uitzondering van de badkamer.

Derde verdieping:
Vanuit de trapopgang loop je zo de zeer royale masterbedroom met badkamer binnen. In de masterbedroom bevinden zich de spanten/authentieke houten kapconstructie in het zicht, zijn er 3 Velux dakramen aanwezig en op de vloer ligt een eiken houtenvloer. De masterbedroom staat in verbinding met de bad- en kleedkamer. Aan de linkerzijde bevindt zich de luxe ingerichte badkamer met Velux dakraam, vrijstaand ligbad onder de dakkapel, inloopdouche met hand- en regendouche, wastafel op betonmeubel en wandcloset. Aan de rechterzijde is een op maat gemaakte kastenwand onder de schuine kap aanwezig.

Bijzonderheden:
In de gehele woning zijn geïntegreerde sfeerverlichting (LED-spotjes) aanwezig.
Tijdens de renovatie (2015) zijn alle kozijnen vervangen, is de achtergevel voorzien van isolatie en stucwerk, roede verdeling in het raamwerk en zijn er openslaande deuren naar de stadstuin gerealiseerd.
Het trappenhuis en de leuningen zijn uitgevoerd in fraai eikenhout.
De woning valt onder beschermd stads- en dorpsgezicht van de gemeente Breda.

Ligging:
Het herenhuis ligt op loopafstand van o.a. Albert Heijn, warme bakker, het Valkenberg, Kapucijnenhof, het vernieuwde NS-Station, diverse restaurants en cafés zijn lopend bereikbaar. Per fiets bereik je eenvoudig sportfaciliteiten, divers onderwijs en op slechts 15 minuten het Mastbos waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Ook liggen de uitvalswegen in de directe omgeving.

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

110 m2 3 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview