Verkocht € 980.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Chassesingel 11

Karakteristiek uitgebouwd herenhuis in optimale staat, aan de meest fraaie binnen singels van Breda en om de hoek van het bruisende centrum gelegen met toch de rust en het vrije uitzicht. Het herenhuis is verrassend ruim en zeer smaakvol ingericht met een diepe zonnige, privacy biedende groene tuin. Dit is een bijzondere en unieke woonplek in Breda. Op de begane grond is een open leefruimte en op de verdiepingen zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Vestibule met hardstenen vloertegels, meterkast, toiletruimte en toegang tot de woonkamer.
Toiletruimte met plavuizenvloer, toilet en fonteintje.
De uitgebouwde, lichte woonkamer heeft lichte eikenhouten vloerdelen, een schouw aan de voorzijde en in het midden bij de zithoek is een schouw met hout gestookte open haard, bordes trapopgang naar de 1e verdieping, doorloop naar de keuken en in de serre bevinden zich openslaande deuren naar de tuin. Dit is een heerlijke overzichtelijke leefruimte!
De moderne keukeninrichting is onder andere voorzien van een composiet aanrechtblad met roestvrijstalen spoelbak, 5-pits gaskookplaat met daarboven een plafondafzuiging, Siemens oven, koelkast, vriezer en volop kastruimte. Vanuit de keuken is er fraai zicht over de achtertuin.

Eerste verdieping:
In het eerste gedeelte van de overloop zijn er vaste kasten en is er toegang tot de slaapkamer in de uitbouw aan de achterzijde.
Het tweede gedeelte van de overloop is afgesloten met een deur. De overloop heeft een trapopgang naar de 2e verdieping, vaste kastenwanden onder de trap en biedt toegang tot een 2 tal slaapkamers en een badkamer.
Slaapkamer aan de voorzijde met op maat gemaakte kastenwand en toegang tot de badkamer.
De moderne badkamer is voorzien van een plavuizenvloer, wandcloset, wastafel in hardstenenblad met badmeubel, ligbad met hand- en regendouchekop.
Slaapkamer aan de achterzijde met 2 vaste kasten.

Tweede verdieping:
Overloop met vaste kast en toegang tot 2 slaapkamers en een badkamer met was-/stookruimte.
Slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel en bergruimte onder het knieschot.
De moderne badkamer is voorzien van een plavuizenvloer, wandcloset, inloopdouche met hand- en regendouchekop, 2 wastafels in meubel, op maat gemaakte eikenhouten kastenwand met opstelling van de cv-ketel, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine, droger en een ingebouwde wasmand.
Slaapkamer in de uitbouw aan de achterzijde. Het eerste gedeelte van deze kamer is uitermate geschikt als werkplek en middels een trap is het slaapgedeelte bereikbaar.

Achtertuin:
De prachtig groene en zonnige 22 meter diepe achtertuin biedt volop privacy door de hoge bomen. De tuin bestaat als het ware uit 3 kamers. Bij de woning is een heerlijke loungehoek en in het midden is er plaats voor de lange eettafel. Beiden zijn voorzien van sierbestrating, hortensia’s en beukenhagen. Het achterste gedeelte van de tuin is voorzien van een kunstgrasveld en een houten berging fraai omringd door hoge oude bomen.

Locatie:
Dit uitermate charmante herenhuis is gesitueerd aan één van de meest fraaie singels, aan de zuidrand van het stadscentrum, welke de stad rijk is. Om de hoek bevinden zich de luxe Wilhelminastraat en de Ginnekenweg met diverse terrasjes, restaurants, cafés en boetiekjes alsmede de zaterdagmarkt in de Vijverstraat, de bakker, theater, bioscoop, basisscholen en kinderopvang alles op loopafstand. Het is fijn wonen op deze zeer gewilde locatie.

Parkeren:
Bewoners en ondernemers parkeren met een vergunning.
Er is maximaal 1 basisvergunning per huishouden aan te vragen en 1 voor de ondernemer op het adres.
Uiteraard is er ook een bezoekersregeling.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.breda.nl/parkeervergunning-bewoners.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 120 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

182 m2 5 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview