Verkocht € 1.100.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Dillenburgstraat 70-70a

Statig en breed herenhuis met ruime op het zuiden gelegen achtertuin met multifunctioneel bijgebouw op centrale en fraaie locatie in het Ginneken, Breda-Zuid. Opvallend is de maatvoering van het herenhuis en de hoeveelheid bergruimte, met 6 slaapkamers, 3 badkamers een perfect gezinshuis en ook zeer geschikt voor de combinatie wonen met werken of inwonende ouder(s) of au pair. Een basisschool en het winkelcentrum Valkeniersplein bevinden zich op steenworp afstand.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Vestibule (circa 1.18 x 1.43m) met granitovloer, meterkast en deur naar centrale hal.
Centrale hal (circa 1.18 x 7.94m) met granitovloer, tegellambrisering, moderne toiletruimte en toegang tot rechtergedeelte van het herenhuis:
Kantoorkamer (circa 4.10 x 3.64m) gelegen aan de voorzijde met eiken houtenvloer en deur naar 2e hal.
Tweede hal met eiken houtenvloer, garderobehoek, trapopgang en middels een luik toegang tot royale kelder (circa 4.63 x 4.77m) op stahoogte (circa 1.70m) met vaste trap en authentieke plavuizenvloer.
Speel/slaapkamer (circa 4.10 x 3.60m) met massief kastanje parketvloer, vaste kastenwand, openslaande deuren naar de achtertuin en toegang tot het achterhuis;

Achterhuis:
Tussenportaal (circa 2.32 x 1.96m) met opstelling van de wasapparatuur,
bergkast, design radiator, trapopgang naar verdieping, authentieke loopdeur naar achtertuin en badkamer;
Moderne badkamer (circa 2.32 x 2.74m) met plavuizenvloer en vloerverwarming, ligbad met thermostaatkraan, inloopdouche voorzien van thermostaatkraan, hangcloset en vaste wastafel.

Verdieping achterhuis:
Slaapkamer (circa 2.32 x 4.88m) met parketvloer en aan beide zijden vaste kasten waarin opstelling cv-unit.
Vanuit de eerder genoemde centrale hal toegang tot het linker gedeelte van het herenhuis:
Woonkamer en suite (totaal circa 32m²) onderverdeeld in:
– voorkamer (circa 3.55 x 4.06m) met eiken houtenvloer, marmerschouw met aansluitpunt ten behoeve van een houtkachel;
– achterkamer (circa 3.55 x 4.33m) met eiken houtenvloer, 2 vaste kasten en middels dubbele schuifdeur toegang tot woonkeuken;
Woonkeuken (totaal circa 15m²) onderverdeeld in:
– eetkamer (circa 2.50 x 3.36m) met vaste kast en houten lambrisering.
– keuken (circa 2.20 x 3.36) met aan beide zijden onder andere voorzien van kunststof aanrechtblad met roestvrijstalen spoelbak, 4-pits gaskookplaat,
geïntegreerde afzuigkap, roestvrijstalen elektrische oven, roestvrijstalen magnetron en vaatwasmachine. De roestvrijstalen koel/vrieskast is ter overname. Voorts een loopdeur naar achtertuin;

Eerste verdieping:
L-vormige overloop met eiken houtenvloer, royale trapkast inclusief bergkast, afgesloten trapopgang, toiletruimte met Philip Starck toilet en fonteintje, toegang tot een 3-tal slaapkamers en een badkamer.
Moderne badkamer (circa 1.45 x 2.72m) gelegen aan de voorzijde met plavuizenvloer en vloerverwarming, inloop(stort-)douche met thermostaatkraan en 2 vaste wastafels in meubel.
Slaapkamer (circa 3.55 x 4.17m) gelegen aan de voorzijde met eiken houtenvloer en middels schuifdeuren toegang tot de achter slaapkamer.
Slaapkamer (circa 3.55 x 4.28m) gelegen aan de achterzijde met eiken houtenvloer en openslaande deuren naar het dakterras.
Royaal dakterras (circa 5.70 x 3.70m) met houten vlonders, hekwerk gesitueerd op het zuiden en (brand-)trap naar de achtertuin;
Slaapkamer (circa 4.30/3.29 x 3.60m) gelegen aan de achterzijde met eiken houtenvloer, vaste kastenwand, vaste kast waarin een vaste wastafel in plateau is verwerkt en openslaande deuren naar het dakterras.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap is bereikbaar een royale open zolderverdieping (vloermaat circa 9.52 x 8.46m met een nokhoogte van 4.25m) waarvan de dakspanten in het zicht zijn, dakkapel aan de achterzijde, een 3-tal dakramen, een grote vaste kastenwand over de breedte van het huis waarin opstelling cv-installatie en aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur aanwezig is. Boven de kastenwand bevindt zich een airco-unit. Voorts staat in de open ruimte opgesteld een luxe, moderne badkamer met glazen douchecabine, Philip Starck toilet, vaste wastafel en een plavuizenvloer met vloerverwarming. Wij wijzen u op de mogelijkheid om op deze verdieping meerdere (slaap-) vertrekken te realiseren.

Huisnummer 70a:
Begane grond:
Entree met directe toegang tot de fietsenberging ( circa 1.08 x 5.06m) met plavuizenvloer en meterkast.
Multifunctionele ruimte/gastenverblijf:
Deze multifunctionele ruimte (circa 3.74/2.28 x 9.33/7.51m) kent vele gebruiksmogelijkheden (aan huis gebonden beroep, hobby’s, au pair etc.) en bevindt zich aan de achterzijde van het herenhuis. Dit gebouw is momenteel in gebruik als speelruimte.

Indeling:
Woon/slaapkamer met parketvloer, schouw met gaskachel, eenvoudig keukenblok met plavuizenvloer, toegang tot eenvoudige badkamer voorzien van toilet, vaste wastafel en douchebak.

Tuin:
De privacy-volle achtertuin (circa 270m²) is gelegen op het zuiden en voorzien van een terras met sierbestrating bij de woning, kent een volwassen bomenstand, gazon, diverse borders, buiten openhaard, een royale houten berging met overkapping en achteruitgang naar de Burg. Middellaerlaan.

Algemeen:
Dit heerlijke, lichte half vrijstaande herenhuis is gesitueerd in Breda-Zuid midden in het hart van de bruisende en gewilde karakteristieke woonwijk ’t Ginneken. Op steenworpafstand van winkelcentrum Valkeniersplein, bushaltes, een basisschool in de straat, middelbare scholen en het Ginnekenmarktje. Het Mastbos, diverse sportfaciliteiten, het stadscentrum en in- en uitvalswegen bevinden zich eveneens binnen handbereik.
Bij aankoop van dit herenhuis was het opgesplitst in een beneden- en bovenwoning. De huidige eigenaar heeft er in 2010 één complete woning van gemaakt. In 2010 zijn een groot aantal eiken houtenvloeren aangebracht alsmede een nieuwe badkamer (1e verdieping) en de badkamer op de begane grond is vernieuwd tevens is er een 2e hal gecreëerd met een nieuwe trapopgang naar de 1e verdieping, één en ander met behoud van diverse authentieke kenmerken. Wij noemen in dit verband onder andere paneeldeuren, vestibule, plafondlijsten, schuifdeuren etc..
Plafondhoogte begane grond: 3.45m en 1e verdieping: 3.45m, 2e verdieping nokhoogte van 4.25m.
Aangezien de woning ouder is dan 125 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

460 m2 6 3 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview