Verkocht € 865.000,- k.k. - eengezinswoning

Breda – Dr. Batenburglaan 185

Bijzonder fraaie, uitgebouwde helft van een twee-onder-één kapwoning met voortuin en een privacy biedende schitterende achtertuin met zwemvijver, vrijstaande garage met aparte berging en royale oprit voor meerdere auto’s gelegen op een zeer unieke locatie pal tegenover het Mastbos en een natuurgebied. De mogelijkheid is aanwezig om aan de achterzijde uit te bouwen. Ideaal om meer leefruimte te creëren op de begane grond. Denk hierbij aan een extra slaap- en badkamer, het creëren van een kantoor of atelier, of het vergroten van de keuken en/of woonkamer.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Hal (circa 2.71 x 5.21m) voorzien van een troffelvloer, meterkast, design radiator, bordes trapopgang, toiletruimte met hang closet en fonteintje, vaste kast, doorloop naar de keuken en toegang tot de woonkamer.
Woonkamer met erker (circa 7.33 x 8.20m) totaal circa 60m² voorzien van eikenhouten vloer, schouw met houtkachel en 2 maal openslaande deuren naar het terras. Vanuit de woonkamer heeft men vrij uitzicht zowel aan de voor- en achterzijde.
Uitgebouwde woonkeuken (circa 2.71 x 2.83m en 3.50 x 4.75m) totaal circa 28m² voorzien van een troffelvloer met vloerverwarming en schuifpui naar het terras.
De keukeninrichting is van het merk ‘Boffi’ en aan beide zijden opgesteld voorzien van roestvrijstalen aanrechtbladen met een spoelbak, keramische kookplaat, wokbrander, vaatwasmachine, roestvrijstalen afzuigschouw, steamer, oven en 2 maal koel/vries combinaties. Alle apparatuur is van het merk ‘Gaggenau’.

Verdieping:
Overloop (circa 7.08 x 1.60/1.06m) voorzien van een troffelvloer en geeft toegang tot een luik met vlizotrap naar een royale bergzolder:
– slaapkamer (circa 3.53 x 2.89m) gelegen aan de voorzijde met dakkapel, eikenhouten vloer en aansluitpunten ten behoeve van wasapparatuur. Deze kamer is momenteel in gebruik als wasruimte/kledingkamer.
– slaapkamer (vloermaat circa 3.55 x 2.89m) gelegen aan de voorzijde met dakkapel en eikenhouten vloer;
– slaapkamer (vloermaat circa 2.65 x 6.67m) gelegen aan de zijkant met dakkapel;
– slaapkamer (circa 3.81 x 3.94m) gelegen aan de achterzijde met dakkapel en eikenhouten vloer;
– badkamer (circa 3.28 x 3.40m) gelegen aan de achterzijde met tegelvloer, hang closet, ligbad, douchecabine met massageknoppen en glazen deur, 2 vaste wastafels, vaste kast en design radiator.

Bergzolder:
Ruime bergzolder (vloermaat circa 7.84 x 3.99/3.08m) met opstelling van een extra boiler, cv-unit en volop bergruimte.
Het is mogelijk om van deze bergzolder een volwaardige verdieping te maken door middel van het verlagen van het plafond van de eerste verdieping en een vaste trap te creëren.

Tuin:
De voortuin heeft een beukenhaag, 4 volwassen bomen, borders, sierbestrating en een royale oprit ten behoeve van een 3-tal auto’s.
De privacy biedende achtertuin heeft een verhoogd terras met sierbestrating bij de woning wat voorzien is van een zonnescherm en 2 zonnedoeken, een zwemvijver waar lavastenen en lissen het water zuiveren, een beregeningssysteem, diverse terrassen met houten vlonders, gazon, volop borders met vaste beplanting en een houten tuinhuis. Het uitzicht is op het schitterende natuurgebied “t Hout”. Een poort geeft toegang tot de oprit.

Garage:
Vrijstaande stenen garage (circa 2.78 x 5.00m en 0.84 x 2.82m) totaal circa 16.2m² met kanteldeur, meterkast, loopdeur naar de achtertuin, opstelling van de pomp ten behoeve van het grondwater en toegang tot een berging (circa 3.62 x 3.28m).

Algemeen
Het object is ideaal voor mensen die rust en ruimte zoeken om zich heen. Sportfaciliteiten zoals een hockey- en atletiekvereniging bevinden zich om de hoek alsmede uitvalswegen.
Winkels op fietsafstand in de woonwijken Princenhage, Ginneken, Centrum Breda en de Woonboulevard. Restaurants in de straat zijn Mirabelle en Ruitersbosch. Restaurants in de nabijheid zijn De Heeren van Oranje, Mastbos, Haciënda tapasbar en diverse leuke restaurants in de nabijgelegen woonwijk ‘t Ginneken natuurlijk.
Het object is goed tot uitstekend onderhouden en kent ons inziens een instap klaar karakter.
Voor de duidelijkheid: een troffelvloer is een vloer tussen grind en beton in. Alle leidingen zijn vervangen door kunststof, alle houten vloeren zijn vervangen door betonvloeren met uitzondering van de slaapkamer aan de zijkant van het huis. Dit is een geïsoleerde houten zwevende vloer. De verdiepingsvloer is zelfs verzwaard. De mogelijkheid is nog aanwezig om de woning verder uit te bouwen aan de achterzijde om zo (nog) meer leefruimte te creëren.
Aangezien de woning ouder is dan 90 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Enkele natuurbelevenissen van de eigenaren rondom het huis:
Op sommige momenten zijn er ’s morgensvroeg prachtige luchten vanuit de keuken te zien. Elk voorjaar krijgen we bezoek van een eenden paartje. Vele mooie vogels zoals spechten en boomklevers bezoeken met regelmaat onze tuin.
De natuur aan de achterkant van het huis is een overloopgebied van de Aa en Weerijs met een laarzen pad op de dijk en een laarzen pad langs het water. Zomers grazen er zwarte Galloways.
Aan de voorzijde van het huis bevindt zich het Mastbos, natuurgebied ’t Hout en het beekdal van de Aa of Weerijs met een prachtig wandelgebied waar u in het voorjaar
’s ochtendsvroeg met regelmaat reeën tegen kan komen.
Het grote Mastbos bevindt zich aan het einde van de straat met gelijk een groot hondenlosloopgebied.
Het prachtige Schipperspad bewandelt u voor bijvoorbeeld een kort rondje met de hond (ook hier kunt u zomaar reeën tegenkomen in de ochtenduren).Het object is ideaal voor mensen die rust en ruimte zoeken om zich heen.
Sportfaciliteiten zoals een hockey- en atletiekvereniging bevinden zich om de hoek alsmede uitvalswegen.
Winkels op fietsafstand in de woonwijken Princenhage, Ginneken, Centrum Breda en de Woonboulevard. Restaurants in de straat zijn Mirabelle en Ruitersbosch. Restaurants in de nabijheid zijn De Heeren van Oranje, Mastbos, Haciënda tapasbar en diverse leuke restaurants in de nabijgelegen woonwijk ‘t Ginneken natuurlijk.

948 m2 4 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview