Te koop € 950.000,- k.k. - beneden + bovenwoning

Breda – Ginnekenweg 260-258a

Sfeervol en licht, uit de begin jaren 1900, herenhuis met een royale schuur en diepe achtertuin op het zuiden. Dit herenhuis is momenteel onderverdeeld in 2 appartementsrechten (een benedenwoning #260 en een bovenwoning #258a). De huidige eigenaren hebben hier vele jaren met veel plezier gewoond. De nieuwe eigenaar kan er, met flink wat liefde, creativiteit en een behoorlijke investering, echt een fijn, modern huis (of twee appartementen) van maken middenin de zeer geliefde woonwijk Ginneken in Breda-Zuid.

Deze 2 appartementsrechten worden als 1 geheel verkocht. Er vinden geen onderhandelingen voor alleen de beneden- of bovenwoning plaats. De genoemde vraagprijs betreft een vanaf prijs. U bent vrij om een bod uit te brengen vanaf € 950.000,– k.k..

Benedenwoning #260
Entree.
Vestibule met meterkast.
Gang met marmer vloertegels en aan het einde een loopdeur naar de achtertuin. Aan de linkerzijde van de gang is er toegang tot een woonkamer ‘en suite’ met glas-in-lood ramen en vaste kasten, marmerschouwen en doorloop naar een tuinkamer met openslaande deuren naar de achtertuin.
Aan de rechterzijde van de eerder genoemde gang is er toegang tot een voorkamer met marmerschouw en vaste wastafel, kelder op sta hoogte, slaapkamer met vaste wastafel en loopdeur naar kleine binnenplaats, toiletruimte, eenvoudig ingerichte keuken met aansluitpunt ten behoeve van de wasmachine en loopdeur naar de achtertuin, voorts een afgesloten trapopgang naar 2e slaap-/werkkamer.

Achtertuin:
De privacy biedende op het zuiden gelegen achtertuin is voorzien van een geschakelde schuur en achterop het perceel is een grote schuur aanwezig. Voorts is de tuin ingericht met een terras bij de woning met zonnescherm, royaal gazon en vaste planten.

Bovenwoning #258a
Begane grond:
Entree.
Hal met meterkast, trapopgang (met luik naar de kelder) naar de 1e verdieping.

Eerste verdieping:
L-vormige gang met toegang tot de woonkamer ‘en suite’ met glas-in-lood ramen en vaste kasten, marmer schouwen, naar binnen slaande deuren voor Frans balkon aan de voorzijde, schuifpui naar balkon aan de achterzijde. Het balkon is voorzien van tegels.
Keuken met eenvoudige keukeninrichting en 3 vaste kasten.
Toiletruimte met fonteintje.
Afgesloten trapopgang naar de 2e verdieping.

Tweede verdieping:
Royale overloop met daklicht, vaste kast met opstelling van de cv-ketel en toegang tot 2 slaapkamers en een ruime kamer zonder daglicht.
Slaapkamer aan de voorzijde met 2 dakkapellen, vaste kast en infrarood sauna.
Slaapkamer aan de achterzijde met dakkapel, 3 vaste kasten en doorloop naar de badkamer.
Badkamer met dakkapel, ligbad, toilet, wastafel, douchecabine en aansluitpunten ten behoeve van de wasmachine en droger.

Ligging:
De woning ligt in de zeer geliefde woonwijk Ginneken in Breda-Zuid met diverse winkels in de naaste omgeving. Het is hier heerlijk wonen met alle voorzieningen zoals dagwinkels en basisscholen op loopafstand. Het Mastbos met natuurgebied Markdal en het Ginnekenmarktje bevinden zich om de hoek. Uitvalswegen zijn met 5 autominuten bereikbaar. Het bruisende en historische stadscentrum is met 10 fietsminuten bereikbaar. Lopend naar het stadscentrum is ook leuk om te doen. Je struint zo alle winkels af die je tegenkomt op de Ginnekenweg en de luxe Wilhelminastraat.

Algemeen:
De mogelijkheid is aanwezig om van deze 2 appartementen een herenhuis te maken. Mocht u deze appartementen samen willen voegen tot 1 woonhuis, dan dient u deze bestemmingswijziging aan te vragen bij de gemeente Breda. Het is niet mogelijk om voor het geheel een hypotheek aan te vragen. Dit dient per appartement plaats te vinden. Check dit voordat u een bod uitbrengt bij uw hypotheekadviseur.
Vergeet ook niet dat de WOZ en overige aanslagen op twee adressen van toepassing zijn.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 115 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Niet zelfbewoningsclausule
In de koopovereenkomst met betrekking tot de benedenwoning #260 zal de niet zelfbewoningsclausule worden opgenomen, daar de erfgenamen dit appartementsrecht verkopen.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

281 m2 5 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview