Verkocht € 1.200.000,- k.k. - villa

Breda – Ginnekenweg 350

Wat een fijn huis!
Aan de zuidzijde van de Ginnekenweg staat deze unieke stadsvilla, gebouwd in 1893, waar de authentieke sfeer bewaard is gebleven. Dit sfeervolle en karakteristieke huis met prachtige details kenmerkt zich door de royale maatvoering (woonoppervlakte circa 246m²). De woonkamer, werk-/studeerkamer, kelder, woonkeuken, 5 slaapkamers, badkamer en royale zolder maken het zeer geschikt voor grote gezinnen. De mooie raampartijen met o.a. glas-in-lood bovenramen en hoge plafonds zorgen er voor dat de functies van ruimte en licht optimaal worden benut met prachtig zicht op de omgeving. De naast gelegen poort biedt toegang tot de eigen parkeerplaats op het afgesloten terrein van appartementencomplex ‘Buitenplaats Marckhoek’.

Om de hoek ligt de gezellige Ginnekenmarkt met haar (eet-)cafés en het Mastbos met natuurgebied Markdal waar men heerlijk kan wandelen en fietsen. Scholen, sportvelden, kinderopvang en het bruisende en historische stadscentrum, het NS-station en uitvalswegen zijn goed en snel bereikbaar.

Indeling begane grond:
Entree.
Vestibule met aan de linkerkant toegang tot de garderobekamer met vaste kasten, meterkast en deur met prachtig origineel geëtst raam naar de hal.
Hal met royale kast, trapopgang naar de 1e verdieping, toiletruimte met fontein en toegang tot de werkkamer, woonkamer en woonkeuken.
Werkkamer aan de voorzijde met marmeren hoekschouw en schuifdeuren naar de woonkamer. Vanuit deze kamer heeft men fraai zicht over de Ginnekenweg.
Woonkamer met doorloop naar de woonkeuken en serre. Serre met lichtkoepel en openslaande deuren naar de tuin. Deze kamers hebben allen grote zijramen waardoor er een prachtige lichtinval binnen komt.
Woonkeuken met loopdeur naar de tuin, provisiekast en toegang tot de kelder op stahoogte. De L-vormige keukenopstelling is onder andere voorzien van een granieten aanrechtblad, roestvrijstalen 1,5 spoelbak, 5-pits gaskookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigkap, vaatwasmachine, stoomoven, hete luchtoven en volop kastruimte.
De gehele begane grondvloer is voorzien van een trani marmervloer met vloerverwarming.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met lamelparketvloer, trapopgang naar de 2e verdieping, toiletruimte en toegang tot een 3-tal slaapkamers, badkamer en was/c.v.-kamer.
Slaapkamer aan de voorzijde met hoekschouw.
Badkamer aan de voorzijde met travertin vloer- en wandbekleding, vloerverwarming, 2 vaste wastafels, ligbad, douchecabine met thermostaatkraan, design radiator en mechanische ventilatie.
Slaapkamer aan de achterzijde met lamelparketvloer, vaste wastafel en openslaande deuren naar het balkon.
Was/c.v.-kamer met travertin tegelvloer, loopdeur naar het balkon, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine, droger en opstelling van de c.v.-ketel.
Slaapkamer aan de achterzijde met lamelparketvloer, vaste kast en openslaande deuren naar het balkon.
Balkon over de gehele breedte van het huis met hekwerk en Bankirai houten vlonders. Hier is het heerlijk vertoeven in de zon.

Indeling tweede verdieping:
Royale L-vormige overloop met houten vloer biedt volop bergruimte. Er is een vaste kast, omvormer ten behoeve van de zonnepanelen en Velux dakraam. Vanuit deze overloop zijn twee slaapkamers bereikbaar.
Slaapkamer aan de voorzijde met vaste wastafel en dakkapel.
Slaapkamer met aan de zij- en achterkant een Velux dakraam en vaste kast.

Tuin:
De op het Zuidwesten gelegen achtertuin is geheel omsloten met een hekwerk, biedt volop privacy en kent diverse terrassen met sierbestrating, volwassen bomen, borders, buitenverlichting, 2 stenen bergingen met overkapping en een poort aan de zijkant die toegang geeft tot de achter het perceel gesitueerde parkeerplaats en middels een andere afsluitbare poort tot de voorzijde.

Parkeerplaats:
Deze parkeerplaats bevindt zich op het afgesloten binnenterrein van appartementencomplex ‘Buitenplaats Marckhoek’. De naast het huis gelegen ijzeren poort wordt geopend om 08:00 uur en om 18:00 uur gesloten voor publiek.

Details:
De stadsvilla is door de gemeente Breda als een beschermd stads- of dorpsgezicht aangewezen en kent nog vele authentieke elementen zoals prachtige hoge plafonds met lijsten, lambrisering, houten deuren met fraai beslag en glas-in-lood bovenramen.
Daarnaast is de woning voorzien van:
– een aantal rolluiken;
– 13 zonnepanelen zijn op het dak bevestigd;
– volledige dakisolatie;
– geheel voorzien van dubbele beglazing met uitzondering van de dakkapel en de uitbouw;
– voorzien van beton vloeren.

Parkeren:
Voor de deur is het betaald parkeren. U kunt gratis parkeren op het nabijgelegen Schoolakkerplein. Dit is zo’n 250 meter lopen.

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 125 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

330 m2 5 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview