Verkocht € 800.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Ginnekenweg 76

Markant herenhuis (gemeentelijk monument) met royaal multifunctioneel souterrain van ruim 86m² en een op het westen gesitueerde achtertuin. Deze voormalige (en weer te splitsen) beneden- en bovenwoning is gelegen aan de hippe Ginnekenweg met diverse leuke boetieks, cafés en restaurants tussen het bruisende stadscentrum en het gezellige Ginnekenmarktje in. Basisscholen, uitvalswegen en het Mastbos zijn op korte afstand.

Wonen met werken behoort tot de mogelijkheden. Het herenhuis dient aan een moderniseringsronde te worden onderworpen en kent nog talloze prachtige details zoals hoge ornamenten plafonds, marmeren traptreden, glas in lood ramen en paneeldeuren. Je kan de woning helemaal naar eigen wens inrichten.

Indeling

Begane grond:
Entree met deurlijsten uitgevoerd als bomen. De ontwerper wilde hiermee het brede zuidelijke gedeelte van de Ginnekenweg met bomenrijen vloeiend laten overlopen in het noordelijke smalle gedeelte met weinig bomen.
Middels dubbele deuren bereikt men de vestibule met deur naar het souterrain, meterkast en trap uitgevoerd in marmer naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Deur met glas-in-lood ramen naar ontvangsthal voorzien van houten vloer, toiletruimte met fonteintje, trappenhuis naar 2e verdieping, trap naar het souterrain en nis met 2e voordeur. Vanuit de hal heeft men via 2 deuren toegang tot de woonkamer wat mogelijkheden geeft om weer een ensuite terug te plaatsen. De woonkamer geeft toegang tot de semi openkeuken.
L-vormige woonkamer (circa 4.35 x 12.47m en 2.16 x 2.51m) met houten vloer, glas-in-lood bovenramen, schouw, convectorput en opstapje naar achterkamer. Vanuit de voorramen heeft men mooi vrij zicht op de bomen van de Zandberglaan.
Achterkamer (circa 3.56 x 3.25m) met houten vloer en naar binnen slaande deuren voor balkon:
– balkon (circa 3.56 x 2.86m) gesitueerd op het westen en voorzien van houten vlonders.
De totale oppervlakte van de woonkamer is circa 72m².
Vanuit de woonkamer loopt men door naar de semi openkeuken (circa 2.16 x 1.96m) met L-vormige eenvoudige keukenopstelling onder andere voorzien van houten aanrechtblad, 4-pits gaskookplaat, roestvrijstalen oven, afzuigkap en vaatwasmachine.

Tweede verdieping:
Overloop (circa 3.62 x 2.31m) inclusief trappenhuis en toiletruimte voorzien van houten vloer. Vanuit de overloop zijn bereikbaar:
– slaapkamer (circa 3.62 x 3.94m) gelegen aan de voorzijde met houten vloer en glas-in-lood bovenramen;
– slaapkamer (circa 4.32 x 6.22m) gelegen aan de voorzijde met houten vloer en glas-in-lood bovenramen;
– slaapkamer (circa 3.82 x 3.62m) met houten vloer en middels ensuite schuifdeuren toegang tot de achtergelegen slaapkamer;
– slaapkamer (circa 3.33 x 2.19m) gelegen aan de achterzijde met houten vloer, deur naar de badkamer en loopdeur naar het balkon (circa 5.59 x 3.00m).
– badkamer (circa 2.16 x 2.20m) gelegen aan de achterzijde met inloopdouche, vaste wastafel en design radiator.

Derde verdieping:
Middels vaste trap bereikbaar.
Overloop met houten vloer, zijgevelraam met glas-in-lood en vaste kast. De overloop geeft toegang tot:
– slaapkamer (circa 7.97 x 3.26m) gelegen aan de voorzijde met vaste kast;
– zolderkamer (circa 4.88/3.39 x 7.99/7.17m) gelegen aan de achterzijde met dakraam, toegang tot vliering en deur naar kamer;
– kamer (circa 2.10 x 3.35m) met opstelling van de cv-unit.

Souterrain:
Het souterrain is bereikbaar via een vaste trap vanuit de eerder genoemde vestibule op de begane grond.
Kamer (circa 4.36/3.11 x 11.88m) met vaste kast, schouw, 2 deuren welke toegang geven tot de gang en middels enkele treden bereikt men een zogenaamde opkamer (circa 3.11 x 2.68m) met deur naar de hal.
De gang geeft toegang tot de trapopgang naar de eerste verdieping, heeft een vaste kast en een berging (voorzien van waterleiding en rioolafvoer). Aan het einde van de gang bevindt zich een keuken (circa 2.52 x 2.18m) met originele tegelvloer, aanrechtblad met spoelbak en deur naar de hal.
De hal heeft een loopdeur naar achtertuin.

Tuin:
De op het westen gesitueerde achtertuin dient opnieuw ingericht te worden. Middels een achteruitgang kan men zowel de Ginnekenweg als het Zandbergplein bereiken.

Algemeen:
Dit bijzondere, markante herenhuis heeft een schitterend verleden. De afgelopen 30 jaar is het museum Oorlog en Vrede hier gevestigd geweest ook genoemd “een museum van de dialoog”.
Voorheen bestond dit herenhuis uit een beneden- en bovenwoning. Het bestemmingsplan geeft aan detail handel met wonen. Het aantal woningen mag volgens het bestemmingsplan niet worden vermeerderd maar wij kunnen ons voorstellen dat de gemeente mee wil werken aan wijziging hiervan. Denk hierbij aan detailhandel met 2 appartementen.
Het herenhuis verdient een ingrijpende moderniseringsronde. Voor de beeldvorming van een nieuwe mogelijke indeling bieden wij u hierbij optionele plattegronden aan. Let op: gezien de status ‘gemeentelijk monument’ dient u rekening te houden met iedere wijziging zowel in- als extern deze eerst voor te liggen bij de gemeente Breda.
Een markant monumentaal herenhuis op de hoek van de Ginnekenweg waar de winkels beginnen nabij basisscholen, een Albert Heijn winkel en een bushalte. Het bruisende stadscentrum bereikt men op 10 minuten lopen. Het NS-station bevindt zich op 15 fietsminuten en de uitvalswegen zijn op korte afstand bereikbaar.
Het Zandbergplein is ideaal om de auto gratis te parkeren. Ook is er nog een garageplaats te huur in de Komeetstraat.

264 m2 6 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview