Te koop € 2.950.000,- k.k. - villa

Breda – Haagweg 366

Aan één van de oudste en langste straten in Breda in woonbuurt Princenhage ligt dit werkelijk unieke en monumentale landhuis genaamd: ‘Princenoord’ met zwembad, garage en een royale tuin. Je hebt hier bijna 470m² aan comfortabel woongenot. In 1864 is dit landhuis verbouwd in Eclectische stijl en is van algemeen belang door haar cultuur- en architectuurhistorische waarden betrekkelijk zeldzaam.

Recent is het landhuis op een meest verfijnde, smaakvolle wijze gerenoveerd, uitgebouwd met doordachte details en prettige kleursetting. Modern, luxe en tijdloos vallen hier samen.

De gehele kavel heeft verschillende bestemmingen zoals wonen, werken en andere doeleinden. Optioneel zijn het naastgelegen kantoor #368 en de 3 bouwkavels te koop. Het totale perceel is 5.860m² groot.
Bij deze te koop staande villa behoort circa 2800m² maar dit dient nog kadastraal te worden bepaald en ingemeten. Uiteraard kan dit in overleg bij koop.

Indeling
Begane grond landhuis:
De entree oogt vriendelijk en voelt als een warm welkom. De vestibule en centrale hal zijn ruim van opzet en voorzien van een marmerenvloer vanwaar er toegang is tot de verschillende vertrekken. In de hal bevindt zich de toiletruimte met luxe design toilet en fontein, een garderobe met op maat gemaakte kasten en de trapopgang naar de verdieping en kelder. We lopen naar de woonkamer van het huis.
De woonkamer ‘en suite’ is voorzien van een visgraat parketvloer met aan de voorzijde het zitgedeelte. Het zitgedeelte heeft een marmeren schouw en aan de achterzijde is het eetgedeelte met ook hier weer een marmerenschouw en 2 loopdeuren naar het terras. Vanuit de centrale hal is het rechtergedeelte van het landhuis bereikbaar. Hier bevindt zich aan de voorzijde een werkkamer. De werkkamer is voorzien van een visgraat parketvloer, marmeren schouw en vaste kasten. De woonkeuken is recent uitgebouwd en heeft een prachtig zicht op de achtertuin. De woonkeuken is voorzien van een marmerenvloer, zitgedeelte met openslaande deuren naar de achtertuin en openslaande deuren bij het eetgedeelte naar de zijtuin. De luxe uitgevoerde keukenopstelling is onder andere voorzien van een spoeleiland met composiet werkblad, roestvrijstalen spoelbak, Quooker, vaatwasmachine en elektrapunten. In de hoge wandkast bevinden zich een roestvrijstalen oven, roestvrijstalen magnetron, koffiemachine, roestvrijstalen ijsmachine en 3 warmhoudlades. In de lage wandkast is een Gaggenau stoomoven, frituur, grillplaat, roestvrijstalen spoelbak, 5-pits gaskookplaat aanwezig met daarboven plafondafzuiging. Vanuit de woonkeuken is een bijkeuken bereikbaar. De bijkeuken is voorzien van een hardstenen tegelvloer met vloerverwarming, vaste kastenwand waaronder de meterkast en 2 vaste kasten. Voorts is er een keukenblok met hardstenen werkblad, roestvrijstalen spoelbak, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en droger en een aparte toiletruimte met marmervloer, wandcloset en hardstenen fontein. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot een wellness ruimte.

Wellness
In deze ruimte bevindt zich een badkamer met 2 inloopregendouches, een sauna zowel traditioneel als voor infrarood in te stellen en een fitnessruimte met loopdeur naar het zwembad en de achtertuin. Op de vloer liggen hardstenen tegels.

Zwembad
Het zwembad heeft een overdekte handmatig bedienbare kap die in zijn geheel geopend kan worden en openslaande deuren bij het relaxgedeelte. In de winter is het met 30 minuten warm middels een industrie brander/kachel.

De kelder is op stahoogte en bijzonder praktisch voorzien van een terra cotta vloer. De wanden zijn betegeld met authentieke witjes en liggen er zwarte ijsselsteentjes op de vloer.

Details
Onder de marmerenvloer in de gang, keuken, vloer in de bijkeuken en toilet is vloerverwarming aanwezig.
De drie aanwezige marmeren schouwen zijn voorzien van gegoten gietijzeren binnenwerk, haardplaten en oud beslag.
In alle kamers met uitzondering van de woonkamer is airco aanwezig. In het gehele huis is een stofzuigsysteem aanwezig alsmede een Sonos systeem en Wifi.

Eerste verdieping:
De overloop heeft een fraaie lichtstraat en biedt toegang tot de afgesloten trapopgang naar de 2e verdieping en een 4-tal slaapkamers met eigen badkamer.
Slaapkamer 1 is de masterbedroom en is gelegen aan de achterzijde. Deze slaapkamer is voorzien van een vast bureau, op maat gemaakte kastenwanden en biedt toegang tot de badkamer met marmervloertegels, wandcloset, bidet, ovaal ligbad, inloopdouche met design sproeikop, badmeubel met 2 ovale stenen wastafels.
Slaapkamer 2 is gelegen aan de voorzijde. Deze slaapkamer is voorzien van een vaste kastenwand en biedt toegang tot de badkamer met marmervloertegels, wandcloset, inloopdouche en wastafelmeubel.
Slaapkamer 3 is gelegen aan de voorzijde. Deze slaapkamer is voorzien van een vaste kastenwand en biedt toegang tot de badkamer met marmervloertegels, wandcloset, bidet, inloopdouche en wastafelmeubel.
Slaapkamer 4 is gelegen aan de zijkant. Deze slaapkamer is voorzien van vaste, deels open, kastenwanden en biedt toegang tot de badkamer met marmervloertegels, douchecabine, wastafel in meubel en wandcloset.
Deze gehele verdiepingsvloer is voorzien van een houten vloer met uitzondering van de sanitaire ruimtes.

Zolderverdieping:
Vanuit de overloop van de 1e verdieping leidt de vaste trap ons naar de ruime zolder met vide, dakraam en 3 zeer ruime kasten waarvan 2 inloopkasten. Deze zolder kan naar eigen smaak en inzicht opnieuw ingedeeld worden met een aantal slaap- of werkkamers. Op de vloer ligt laminaat.

Naast de villa bevindt zich een aangebouwde garage met kanteldeur.

Ketelhuis:
Hierin staat de installatie van het zwembad opgesteld.

Tuin:
De tuin is naar een ontwerp van tuinarchitect Harry Pierik* aangelegd. De tuin heeft een prachtig gazon alsmede een schitterende bomenstand en een zeer grote vijverpartij. Een enorme veelzijdige tuin waarbij toch alles zo prachtig in elkaar overloopt.
* Pierik heeft diverse prijzen gewonnen voor zijn historische tuinontwerpen.

Algemeen:
Dit landhuis is recent uitgebouwd (keuken) en geheel gemoderniseerd met kwalitatief duurzame materialen. In het gehele huis zijn alle vloeren, wanden en plafonds vernieuwd, is er airco ingebouwd met uitzondering van de salons en in oude stijl al het hang- en sluitwerk. Het landhuis is uitgebouwd met een in moderne stijl opgetrokken fitness annex loungeruimte. De kelder is waterdicht gemaakt en voorzien van originele vloer en plafond. De verdiepingsvloer (1e) is versterkt, vernieuwd en geïsoleerd.

Ligging:
Gelegen in de fijne woonbuurt Princenhage met op loopafstand de bruisende en historische binnenstad en voor de dagelijkse boodschappen ga je naar het oude dorpsplein “het Haagse Marktje” met al haar voorzieningen. Uitvalswegen, scholen waaronder de internationale school en sportvelden zijn goed en snel bereikbaar. Vanaf het NS-station Breda vertrekt de sneltrein naar Antwerpen, Brussel en Parijs. In de Haagweg is het vrij parkeren.

Wij hebben dit prachtige object collegiaal in verkoop met Sotheby’s Nederland.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 25 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

2.800 m2 4 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview