Verkocht € 1.245.000,- k.k. - villa

Breda – Hertog Hendriklaan 16

Vrijstaand wonen op een perceel grond van 904m² in de prachtige villawijk ‘van Koolwijkpark’ op zeer centrale locatie aan de rand van het bruisende en historische stadscentrum. In 1947 is deze riet gedekte villa gebouwd met een voortuin, eigen oprit die ook toegang biedt tot de garage en aan de achterzijde een prettige en beschutte achtertuin met diverse terrassen en een overdekt terras met buitenkeuken gelegen op het zuidwesten. Bij de afwerking van dit heerlijke gezinshuis is gekozen voor neutrale kleurstellingen. Alle vertrekken hebben een goede lichtinval en zijn vrijwel tuingericht.

INDELING BEGANE GROND
Overdekte entree.
Hal met authentieke tegelvloer, originele vaste kast, toiletruimte met fonteintje, kelder met vaste trap, trapopgang naar de eerste verdieping, toegang tot woonkeuken en woonkamer.
U-vormige tuingerichte woonkamer, eiken houtenvloer, openslaande deuren naar het overdekte terras en aan de voorzijde een werkhoek.
Woonkeuken met hardstenen vloertegels toegang tot de woonkamer en loopdeur naar het overdekte zijterras.
De L-vormige keukeninrichting is onder andere voorzien van een hardstenen aanrechtblad met spoelbak, afzuiging in een schouw verwerkt en een koelkast.

INDELING EERSTE VERDIEPING
Overloop met dakkapel en toegang tot een 3-tal slaapkamers, badkamer en trapopgang naar 2e verdieping.
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met lamel parketvloer, dakkapel, vaste kastenwand en onder de schuine kap bevindt zich een royale berging.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met lamel parketvloer, 2 vaste kasten onder de schuine kap, vaste wastafel en openslaande deuren naar het balkon.
Masterbedroom gelegen aan de achterzijde met lamel parketvloer, dakkapel, 2 vaste kasten en toegang tot de badkamer.
Badkamer met toegang tot de eerder genoemde overloop, lamel parketvloer, wandcloset, douchecabine met thermostaatkraan, 2 vaste wastafels in badmeubel, ligbad, urinoir en aansluitpunt ten behoeve van wasmachine.

INDELING TWEEDE VERDIEPING
Open zolderruimte met 2 ronde dakkapellen, opstelling van de cv-unit, geiser en een luik naar een kleine vliering.

TUIN
De tuin is prachtig aangelegd en is volledig omheind. Aan de voorzijde is een hoge haag wat de privacy waarborgt, toegang tot de garage, voorzien van buxusbollen, taxushagen, diverse borders, sierbestrating en naast de voordeur is een heerlijk zitje.
Aan de zijkant van de villa is een groot terras omheind met lavendel, rozenstruiken, druiven, volwassen bomen en gazon.
De achtertuin heeft een gazon, rododendrons, waterput en ook hier weer een groot overdekt terras bij de villa.
Een prachtige robuuste veranda met een buitenkeuken met betonnen aanrechtblad en een spoelbak is achterop het perceel gerealiseerd. Een fraaie aanwinst in deze tuin.
Een 4e terras bevindt zich bij de keuken. Dit is deels overkapt en voorzien van grijze tegels. Voorts is de tuin ingericht met gazon, hortensia’s, diverse struiken, borders en volwassen bomen.

GARAGE
De stenen garage is voorzien van elektra, water en verwarming, houten openslaande deuren, vaste kastenwand en is geschikt voor 1 auto. In de garage bevindt zich de opstelling van de wasmachine en droger.
Middels een loopdeur is de voortuin bereikbaar.

In de bijlage treft u een optionele tekening als men de woning uitbouwt en de garage erbij betrekt.

ALGEMEEN
Aan de prachtige Hertog Hendriklaan, misschien wel in de mooiste wijk van Breda, in het zeer geliefde ‘van Koolwijkpark’ ligt dit heerlijke uit 1947 stammende villa. Perfect als gezinshuis met 3 ruime slaapkamers en prachtige aangelegde tuin rondom. Het huis, gebouwd in de stijl die zo karakteristiek is voor deze buurt, is grotendeels gerenoveerd en op zeer smaakvolle wijze volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Alle originele sfeerkenmerken, zoals het riet gedekte dak en paneeldeuren zijn behouden. Door de hoge plafonds zowel op begane grond en op eerste verdieping is dit een zeer royaal gezinshuis met een indrukwekkende inhoud van ruim 755m³. Er is altijd parkeer mogelijkheid voor de deur maar wel betaald. Men loopt zo naar de bruisende en historische binnenstad van Breda. Scholen, sportfaciliteiten, het NS-station en uitvalswegen zijn goed en snel bereikbaar.
De huidige bewoners hebben hier de afgelopen 30 jaar met heel veel plezier gewoond en verkopen nu alle kinderen de deur uit zijn.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 70 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

825 m2 3 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview