Te koop € 1.300.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Kapucijnenhof 2

Adembenemende stadsvilla midden in het historische centrum van Breda. Dit statige herenhuis is op indrukwekkende wijze gerestaureerd en is uiterst smaakvol ingericht. De combinatie van stalen kozijnen, hoge plafonds, houten balken, grote raampartijen met binnenluiken, een prachtige houten vloer en stijlvol schilder- en tegelwerk geven de woning een allure. De oogverblindende villa beschikt over een zeer ruimtelijke woonkamer met eethoek, een lichte en modern landelijke designkeuken, een riante master bedroom met en suite badkamer en een kantoor met extra badkamer en een slaapkamer op de bovengelegen vide. Met ook nog eens een eigen terrastuin met gewelfde kelder en Stadspark Valkenberg voor de deur, is dit gegarandeerd liefde op het eerste gezicht!

Indeling
Begane grond
Je betreedt de woning via de centrale hal welke je deelt met huisnummer 3. Met stalen deuren, glazen vitrines, uniek tegelwerk en koraalkleurig schilderwerk weerspiegelt deze ontvangsthal de styling van de gehele woning uitstekend. Vanuit de hal heb je toegang tot een elegant toilet, de trapopgang naar de eerste verdieping en de woonkamer. Deze uiterst ruimtelijke woonkamer is voorzien van prachtige raampartijen en een hoog plafond met karakteristieke houten balken. De industriële gaskachel geeft de woonkamer een moderne touch. Naast een ruim opgezette zithoek is er richting de keuken ook meer dan voldoende ruimte voor een riante eettafel.

Mede dankzij het volledig glazen dak en de wand met stalen kozijnen, is de keuken een heerlijk lichte ruimte. Ook zijn het tegelwerk en de keukenfrontjes lichtgekleurd, waardoor de keuken een frisse en ruimtelijke uitstraling heeft. Met een kookeiland, veel kast- en werkruimte en hoogwaardige Miele apparatuur is dit een keuken om van te dromen!

Eerste verdieping
Via het koraalkleurige trappenhuis bereik je de eerste verdieping. Hier vind je de royale master bedroom met elegante inbouwkasten. Het hoge plafond met houten balken en de plafondhoge raampartijen maken ook de slaapkamer weer een lichte ruimte. De en suite badkamer is voorzien van een comfortabele regendouche, een badkamermeubel met dubbele wastafel en een bidet. Ook vind je naast de badkamer nog een separaat toilet. De badkamer is voorzien van inbouwkasten met daarin de aansluitingen voor de wasmachine en droger en een stortbak met kraan.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping vind je het statige kantoor. De stalen kozijnen en industriële gaskachel geven de ruimte een moderne uitstraling, terwijl het historische dak juist is afgewerkt met klassiek houtwerk. Deze combinatie maakt het kantoor eigentijds. Uiteraard is deze ruimte ook als extra slaapkamer in te richten. Op deze verdieping vind je ook de tweede badkamer met een riante douche, een zwevend toilet, een badkamermeubel en een wastafel alsmede de schuifdeur met toegang tot de trapopgang naar de derde verdieping.

Derde verdieping
De derde verdieping wordt gevormd door een vide boven het kantoor. Hier is een extra slaapvertrek.

Tuin
Ondanks de zeer centrale ligging is de stadsvilla ook nog voorzien van een tuin, die te bereiken is via openslaande deuren in de woonkamer. De tuin is ingericht als terrastuin, dus ideaal voor gezellige borrels of etentjes in de buitenlucht! De tuin geeft middels een openslaand luik toegang tot de historische gewelfde kelder op stahoogte.

Kapucijnenhof
Het Kapucijnenhof is een openbaar hof en heeft een ontsluiting aan het Valkenberg en de Catharinastraat. Deze ontsluiting wordt tussen 18:00 – 06:00 uur automatisch afgesloten inclusief de toegangspoort naar het achtergelegen “Valkenbergpark.”

Het Kapucijnenhof behoort tot de historische stadsroute, welke wordt uitgevoerd door het VVV, die rondleidingen geeft voor kleine groepjes belangstellenden, voornamelijk in de zomer.

Ligging
Deze absolute droomwoning ligt midden in het gezellige centrum van Breda, direct aan Stadspark Valkenberg. Dankzij de centrale ligging zijn alle voorzieningen die je nodig hebt op loopafstand gelegen: van supermarkten en mooie winkels tot scholen, sportvoorzieningen, NS-station, bruisende horeca en historische gebouwen. Bovendien is het herenhuis gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen richting de omliggende snelwegen, waardoor je je binnen 10 minuten op zowel de A16 als de A27 bevindt.

Algemeen
Het object is een beschermd monument als bedoeld in de Monumenten Wet 1988. Het betreft een uitstekend onderhouden Rijksmonument. De woning heeft een volledige restauratie in 2018-2019 gehad en is aangepast conform de normen van deze tijd. Dit alles onder toezicht van de gemeente Breda. De begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van vloerverwarming. De maandelijkse voorschotten van gas en elektra bedragen thans circa € 174,00.

Fietsenberging
De stenen fietsenberging (circa 9m²) is gelegen achter huisnummer 38 (schuin tegenover de woning) en heeft een eigen kadastraal nummer (8638).

Parkeren
Bij het herenhuis behoren 2 parkeerplaatsen beschikbaar in de afgesloten parkeergarage, gelegen onder het appartementencomplex en dus direct toegankelijk voor bewoners. De uit- en inrit is gelegen aan de J.F. Kennedylaan. Extra vaste parkeermogelijkheden buiten het hof behoren tot de mogelijkheden door een parkeervergunning aan te vragen. De maandelijkse kosten voor de Vereniging van Eigenaren bedragen € 77,70 per parkeerplaats (inclusief bijdrage aan het onderhoud van de parkeergarage, de hof en het groen).

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

134 m2 3 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview