Verkocht € 1.295.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Klokkenberg 90

Zeer royaal, modern en met veel smaak ingericht, markant herenhuis gelegen op Landgoed de Klokkenberg. Dit herenhuis met een woonoppervlakte van maar liefst circa 339m², is afgewerkt met hoogwaardige materialen.

Het herenhuis betreft een monumentaal pand, gerealiseerd in de voormalige ‘Vrouwenvleugel’ van het ‘voormalige sanatorium’ en beschikt over 5 slaapkamers, 3 badkamers, ruime zolder, garage, parkeerplaats en een op het Zuiden gesitueerde achtertuin met vrij uitzicht over natuurgebied Markdal.

Het Rijks monumentale complex Landgoed de Klokkenberg wordt momenteel omgebouwd tot een dorpje in een kleinschalige woongemeenschap. Uniek en heel bijzonder om hier te (mogen) wonen!

Kenmerken

Woonoppervlakte : 339 m²
Perceel oppervlakte : 481 m²
Bouwjaar : 2019
Inhoud : 1.485 m³
Garage : 23 m²
Aanvaarding : voorjaar 2022

Indeling
Begane grond:

Riante hal met eiken visgraat parketvloer, garderobewand met zitbank, toiletruimte voorzien van hangcloset en Bassin fontein, trapopgang en middels openslaande stalen deuren met glas, toegang tot de woon/zitkamer met aansluitend de woon/eetkeuken.
Bijzonder aan deze entree is de grootte welke wordt gesierd door een met Azulejos wand.

De woonkamer ligt tussen de hal en de woonkeuken en is voorzien van een eiken visgraat parket, een royale gashaard waar de zitbanken omheen zijn gesitueerd.
Open keuken met Corian aanrechtblad, voorzien van Bora kookplaat met centrale afzuiging, vaatwasser, Quooker en aan de overzijde een kastenwand met daarin een grote koelkast en royale vriezer, inbouw koffiemachine, oven en wijnkoelkast.
Aan de ander zijde van het aanrecht een eethoek.

Aan de achterzijde van de keuken bereikt men middels harmonicadeuren het terras en de achtertuin ligt pal op het zuiden.

1e verdieping:

Overloop met toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde, ouderslaapkamer aan de achterzijde en een badkamer. De vloer is een laminaat met eiken toplaag.

De badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.

Zitslaapkamer aan de voorzijde.

De ouderslaapkamer aan de achterzijde is als volgt ingedeeld:

Entree, badkamer met wastafelmeubel met Corian blad van circa 3 meter breed, afgesloten toiletruimte en ruime inloopdouche. Aan weerszijde garderobekasten en een inloopkast alwaar de airco unit is geplaatst. De slaapkamer is voorzien van een zogenaamd Frans balkon.

2e verdieping:

De vloer is een laminaat met eiken toplaag.

Overloop met toiletruimte.

2 slaapkamers aan de voorzijde.

Tussenkamer/kantoor met bovenlicht.

Slaapkamer aan de achterzijde.

Badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel en handdoeken radiator.

3e verdieping:

Open zolderkamer voorzien van een laminaat met eiken toplaag en een viertal velux dakramen, aan de achterzijde aansluitingen tbv de wasapparatuur, een wastafel en de opstelling van de cv-apparatuur, alsmede de WTW installatie.

Algemeen:

– De gehele woning is voorzien van vloerverwarming.
– De verlichting op de begane grond en de eerste verdieping alsmede de deurbel zijn aan het Gira Enet Smart Home domotica systeem verbonden.
– Aan de voorzijde heeft men een eigen garage voorzien van elektrische deur en oprit met de voorzieningen voor een laadpaal.
– De achtertuin is zoals gezegd gelegen op het zuiden en beschikt over een prachtige monumentale Witte Esdoorn.
– De achterzijde van de tuin grenst aan een wandelpad.

Maandelijkse bijdrage:
€ 50,15 euro (landgoed)
€ 80,63 euro (rijksmonument)

Landgoed omvat de heggen, hekwerken, monumentale bomen (waarvan er een in de achtertuin), het groenbeheer, totale landgoed, straatwerk etc.
Rijksmonument omvat de totale buitenschil van het pand, oa: dak, gevel, muren.

De stichting bepaald zelf wanneer het schilderwerk dient te worden uitgevoerd en door wie.
Buiten ramen worden 4x per jaar gewassen. Per kwartaal €38,-

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

481 m2 6 3

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview