Verkocht € 1.250.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Klokkenberg 94

Begint jouw nieuwe woonavontuur hier?

Zeer royaal, modern en met veel smaak ingericht markant herenhuis gelegen op Landgoed de Klokkenberg. Dit herenhuis met een woonoppervlakte van maar liefst circa 349m², is afgewerkt met een keuze aan hoogwaardige bouwmaterialen. Het herenhuis betreft een monumentaal pand, gerealiseerd in de voormalige ‘Vrouwenvleugel’ van het ‘voormalige sanatorium’ en beschikt over 6 slaapkamers, 2 badkamers, werk-/speelkamer, garage, parkeerplaats en een op het Zuiden gesitueerde achtertuin met vrij uitzicht over natuurgebied Markdal.

Het Rijks monumentale complex Landgoed de Klokkenberg wordt momenteel omgebouwd tot een dorpje in een kleinschalige woongemeenschap. Uniek en heel bijzonder om hier te (mogen) wonen!

Locatie:
Terwijl de woning ligt in een oase van rust, ligt het bruisende stadsleven alsmede het Ginnekenmarktje met alle hotspots slechts op fietsafstand. Vanuit de woning kijkt men uit op natuurgebied Markdal met rivier de Mark. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. De woning ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen naar Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Antwerpen. Het tegenover gelegen Mastbos is een heerlijke plek voor ontspanning en plezier.

Indeling
Begane grond:
Voor de woning bevindt zich een parkeerplaats, garage met berging en via het looppad met aan beide kanten de voortuin bereikt men de entree.
Hal met meterkast, toiletruimte voorzien van eikenhouten blad met Corian waskom, toegang tot een werk-/speelkamer aan de voorzijde, trapopgang, vaste kaste en middels openslaande stalen deuren met glas toegang tot de woonkeuken.
Woonkeuken met op maat gemaakte eiken houten wandkasten met led verlichting, werkblad, koelkast, 2 vriezers, stoomoven, combioven/magnetron en volop kastruimte. Het kook-/spoeleiland heeft een marmer aanrechtblad, spoelbak, Quooker, vaatwasmachine en Bora 4-pits kookplaat met kookveldafzuiging.
Vanuit de woonkeuken loopt men zo de tuinkamer binnen waar een zithoek is gecreëerd en middels aluminium harmonicadeuren is het terras met de achtertuin bereikbaar. Door de harmonicadeuren helemaal te openen betrek je heerlijk de tuin bij de woonkeuken/kamer.

Eerste verdieping:
Overloop met toiletruimte voorzien van eikenhouten blad met Corian waskom, trapopgang naar de 2e verdieping en toegang tot 2 slaapkamers aan de voorzijde met eiken houtenvloer en doorloop naar de woonkamer aan de achterzijde met eiken houten visgraat parketvloer. De woonkamer heeft een fraai uitzicht over het natuurgebied, op maat gemaakte pantry met uitgevoerd in eikenhout met led verlichting voorzien van granieten aanrechtblad, spoelbak, Quooker, koelkast en vaatwasmachine. Bij de zithoek is een sfeervolle gesloten gashaard met laag wandmeubel aanwezig en naar binnen slaande deuren voor een Frans balkon.

Tweede verdieping:
Overloop met trapopgang naar de 3e verdieping, toiletruimte, wasruimte met aansluiting ten behoeve van de wasmachine en droger. Men kan hier nog een werkblad met spoelbak realiseren want de wateraansluiting hiervoor is aanwezig. De badkamer en masterbedroom staan in open verbinding met de overloop. Op eenvoudige wijze is hier nog een stalen deur met cathedraal glas te bevestigen. Badkamer met ovaal vrijstaand ligbad, wastafel op eiken houtenmeubel, design radiator, inloopdouche met hand- en stortdouche. Masterbedroom aan de achterzijde met doorloop naar een inloopkast met op maat gemaakte open kasten voorzien van ledverlichting.

Derde verdieping:
Overloop met doorloop naar slaapkamer/bergruimte aan de voorzijde met 2 Velux ramen, technische ruimte met opstelling van alle technische apparatuur zoals cv-ketel, balansventilatie en boiler met extra capaciteit ten behoeve van de woning. Badkamer met inloopdouche voorzien van hand- en stortdouche, spiegel met ledverlichting, ligbad, wastafel op eiken houtenmeubel.

Garage/berging:
Houten garage met elektrisch bedienbare deur, elektra en loopdeur.

Tuin:
De voortuin is voorzien van gazon en sierbestrating.
De op het Zuiden gelegen achtertuin is voorzien van een terras bij de woning van keramische tegels en hekwerk met beukenbegroeiing. Het verlaagde gedeelte is voorzien van gazon met een monumentale boom. Dit gedeelte dient open te blijven (besluit van Stichting Natuurmonumenten de Klokkenberg). Het derde gedeelte is ook voorzien van een gazon met hekwerk en poort.

Details:
De begane grondvloer, tweede en derde verdieping alsmede de toiletruimtes en badkamers zijn voorzien van een prachtige Corestone vloer en in de sanitaire ruimtes zijn de wanden hier ook van voorzien (corestone is handmatig aangebracht en is een natuurlijk materiaal). Het sanitair is van het Nederlandse merk Jee-o. De eikenhouten trappen zijn ook op maat gemaakt en werkelijk prachtig aangebracht. De gehele woning is ingericht door Kavel 84, waarbij de verlichting van Moooi en Modular komt. Zij hebben het gehele interieurplan voor de woning op maat gemaakt.

Bijkomende maandelijkse kosten:
€ 33,00 (ten behoeve van het landgoed).
€ 85,00 (ten behoeve van het Rijksmonument).
Uitleg hierover is uiteraard op te vragen via ons kantoor.
Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

479 m2 6 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview