Te koop € 1.750.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Koningin Emmalaan 3

Op uitstekende locatie in Breda-Zuid, in woonwijk ’t Ginneken gesitueerd, een smaakvol, karakteristiek en recent compleet gemoderniseerde villa met balkon, eigen oprit, carport, multifunctioneel bijgebouw, circa 75m. diepe privacy biedende achtertuin gelegen op het zuiden met verwarmd zoutwater zwembad en een vijver.

Indeling

Begane grond:
Via de royale oprit met carport bereikt men de overdekte zijentree, achtertuin en multifunctioneel bijgebouw. Ruime ontvangsthal met marmervloer, trapopgang, moderne toiletruimte met fonteintje, kelder op stahoogte (circa 3.85 x 3.00m), deur naar woonkeuken en middels dubbele deuren naar living.
Royale L-vormige living (circa 53m²) met erker, open haard met marmeren schouw, Afzelia parketvloer, convectorput, openslaande tuindeuren en doorgang naar de woonkeuken;
Woonkeuken (circa 6.35 x 3.45m) met marmervloer (vloerverwarming), open haard, openslaande tuindeuren en een loopdeur naar de tuin. De keukeninrichting is modern en onder andere voorzien van een roestvrijstalen 5-pits gasfornuis met oven, roestvrijstalen afzuigkap, combioven/magnetron, dubbele roestvrijstalen spoelbak en vaatwasmachine. De woonkeuken geeft een fraai zicht over de tuin.

Eerste verdieping:
Via bordestrap met prachtige glas in lood gevelramen, bereikt men de overloop met Afzelia parketvloer. Vanuit de overloop zijn toegankelijk:
Slaapkamer (circa 3.30 x 3.20m) gelegen aan de voorzijde en voorzien van Afzelia parketvloer;
Slaapkamer (circa 11.00 x 4.25m) gelegen aan voor- en achterzijde met Afzelia parketvloer, openslaande deuren naar balkon aan de voorzijde. Via een loopdeur is de badkamer bereikbaar;
Deze grote slaapkamer bestond voor de renovatie uit 2 slaapkamers.
Moderne, luxe badkamer (circa 3.25 x 3.20m) gelegen aan de achterzijde met loopdeur naar balkon, voorzien van royale inloopdouche met stortdouche, 2 vaste wastafels, aparte toiletruimte en aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur.

Tweede verdieping:
Via de bordestrap komt men uit op de overloop met een 3-tal Velux dakramen en eiken parketvloer. Vanuit de overloop zijn toegankelijk:
Slaapkamer (vloermaat circa 7.25 x 3.00m) met Velux dakraam en eiken parketvloer.
Slaapkamer (vloermaat circa 7.20 x 3.10m) met Velux dakraam en eiken parketvloer.
Moderne, luxe badkamer (circa 3.85 x 3.60m) voorzien van vaste wastafel, inloop- douche en toilet. De badkamer biedt toegang tot de bergvliering.
Via vlizotrap bereikbare bergvliering (vloeroppervlakte circa 7.00 x 5.50m).
De vliering biedt plaats aan de cv-ketel.

Multifunctioneel bijgebouw:
Direct achter de carport bevindt zich het multifunctionele bijgebouw, gebouwd op traditionele wijze en is voor meerdere doeleinden geschikt. Wij noemen in dit verband onder andere een aan huis gebonden beroep, au pair, praktijk aan huis of ten behoeve van minder validen. Dit bijgebouw is onderverdeeld in:
Entree (circa 2.72 x 2.75m) met natuursteenvloer en toiletruimte met fonteintje.
Werkruimte (circa 6.67 x 5.50m) met natuursteenvloer en openslaande harmonicadeuren naar de tuin.
Kamer (circa 1.97 x 3.89m) met vaste wastafel.
Technische ruimte ten behoeve van het zwembad met opstelling van de cv-ketel.

Tuin:
Prachtig en onder architectuur aangelegd met volwassen bomenstand, hagen, borders, paden, speelgazon, diverse terrassen, vijver en het verwarmde zoutwater zwembad vervolmaken het geheel. De tuin is maar liefst 75 meter diep en gesitueerd op het zuiden.

Algemeen:
– Deze smaakvolle, karakteristieke, vrijstaande villa is gesitueerd in het hart van de gewilde woonwijk Ginneken. Op loopafstand van het Ginnekenmarktje, het beschermde natuurgebied Markdal met rivier de Mark en het Mastbos. Diverse sportfaciliteiten, winkels, scholen en uitvalswegen zijn op korte afstand bereikbaar.
– Het woonhuis is in 2009 compleet gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen. Wij noemen in dit verband; paneeldeuren, glas in lood ramen etc.. Het onderhoud is goed tot uitstekend en kent hierdoor een instap klaar karakter.
– De onder het perceel gelegen olietank is in 1990 gesaneerd volgens de destijds geldende voorschriften.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 85 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

1.523 m2 4 3 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview