Verkocht € 1.025.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Laan van Mecklenburg 2

Op de hoek van deze brede laan en de Franklin Rooseveltlaan in de geliefde woonwijk Zandberg, staat dit karaktervolle, half vrijstaande woonhuis welke in 1933 is gebouwd en waar de authentieke sfeer bewaard is gebleven. De woning kenmerkt zich door de ronde erker, het overdekte terras en de bijzondere royale maatvoering (woonoppervlakte circa 183m²). Door de woonkamer ‘en suite’, de kelder, de keuken met bijkeuken, de 6 bijzonder ruime slaapkamers maken dit een comfortabel huis. De zonnige tuin is voorzien van een gazon, fraaie borders en hagen en een overdekt terras waar men de gehele dag volop kan genieten en ’s avonds van de zon. De oprit biedt toegang naar parkeergelegenheid op eigen terrein en naar de royale stenen garage met zolder. Op loopafstand ligt de hippe winkelstraat: Ginnekenweg, de historische Ginnekenmarkt, het Mastbos en op tien fietsminuten bereikt u het NS-station. De gezinsvilla is gesitueerd in de nabijheid van het historische stadshart van Breda, twee basisscholen om de hoek, voortgezet- en hoger onderwijs zijn binnen een paar minuten op de fiets bereikbaar.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Hal met originele granitovloer, kelder, toiletruimte, trapopgang en toegang tot de woonkamer en keuken.
Kelder met vaste trap, stahoogte en voorzien van terra cotta vloertegels.
Toiletruimte met fonteintje.
De L-vormige woonkamer ‘en suite’ met erker is voorzien van een eiken houtenvloer en onderverdeeld een heerlijke zithoek bij de erker met roedeverdeling, een eethoek met gashaard en 2 vaste kasten. Middels de ‘en suite’ schuifdeuren met glas-in-lood is de achterkamer ingericht als zithoek, zijn er 2 vaste kasten en is er een loopdeur naar het overdekte terras.
De keuken heeft een zijgevelraam, de originele granitovloer uit de hal is hier doorgetrokken en een loopdeur naar de bijkeuken. De bijzondere keukeninrichting is op maat gemaakt en met de hand beschilderd en voorzien van onder andere een natuurstenen aanrechtblad met 1,5 roestvrijstalen spoelbak, elektrische kookplaat met 5 pitten, geïntegreerde afzuiging, combioven/magnetron, vaatwasmachine en aan de overzijde een in dezelfde stijl uitgevoerde servieskast.
Bijkeuken met terra cotta tegelvloer en loopdeur naar de tuin. In deze bijkeuken bevindt zich de aansluitpunten ten behoeve van de wasmachine, droger met daarboven een kunststof werkblad en opstelling van de gas, cv-ketel.

Eerste verdieping:
Overloop met zijgevelraam in glas-in-lood, trapopgang naar de 2e verdieping, toiletruimte en toegang tot een 3-tal slaapkamers en een badkamer.
Slaapkamer aan de voorzijde met openslaande deuren naar het balkon en een vaste kastenwand en open kast.
Slaapkamer aan de voorzijde met 2 vaste kasten.
Slaapkamer aan de achterzijde met 2 vaste kasten en loopdeur naar het overdekte balkon.
Badkamer aan de achterzijde met tegelvloer, vaste hangkast, douchecabine en ligbad, beiden voorzien van een thermostaatkraan en een vaste wastafel.

Tweede verdieping:
Overloop met dakkapel aan de zijkant en toegang tot een 3-tal slaapkamers en een berging.
Multifunctionele slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel en luik voorzien van een vlizotrap naar vliering. Momenteel is deze kamer in gebruik als speel-/atelierruimte.
Slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel met daaronder vaste kasten.
Slaapkamer aan de achterzijde met dakkapel met daaronder vaste kasten, vaste wastafel en douchecabine. Ideaal als logeerkamer.
Berging.

Tuin:
De privacy-volle tuin is fraai ingericht naar een ontwerp van tuinman Bart, volledig omheind en voorzien van hedra-, taxushagen, volwassen bomen, sierbestrating en houten vlonders.
Het overdekte terras is een absolute verlenging van de woonkamer tijdens de zomermaanden.
In het perceel, achter de bijkeuken, ligt een olietank welke in 1990 volgens de destijds geldende voorschriften is gesaneerd.

Garage:
Achterop het perceel staat een vrijstaande stenen garage met openslaande houten garagedeuren, elektra en middels een losse trap is nog een behoorlijke zolder bereikbaar.
Voor de garage is een oprit voor 1 auto met daarvoor een sierhekwerk om deze af te sluiten.

Parkeren:
In de wijk Zandberg geldt een parkeervergunningsplicht. Voor meer informatie en de kosten, kunt u terecht bij: www.breda.nl

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 80 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

440 m2 6 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview