Verkocht € 1.050.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Laurenspark 78

Deze unieke loft-stadsvilla met tuin en garage ligt in de geliefde wijk Ginneken, op loopafstand van de Ginnekenmarkt (400 m), natuurgebied Markdal (200 m) en het Mastbos (500 m). De woning bevindt zich in de voormalige Laurenskapel. De kapel is in 2002 verbouwd tot 4 woningen en geheel gerestaureerd naar de eisen van de tijd. De woning is onder binnenhuisarchitectuur tot stand gekomen. Door de bijzondere indeling en de vele glazen puien en binnenramen staan nagenoeg alle ruimtes met elkaar in verbinding, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de privacy van elke ruimte. Dit maakt de woning zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als partners die behoefte hebben aan een ruime leef-/werkruimte.

Indeling

Begane grond:
Entree.
Zeer royale ontvangsthal (circa 4.07 x 7.66m) met trappenhuis, meterkast en garderobehoek. Vanuit deze ontvangsthal heeft men toegang tot:
Was/cv-ruimte (circa 1.89 x 3.56m) met wasgoed-stortkoker vanaf de masterbedroom, aansluitpunten ten behoeve van was- en droogapparatuur en opstelling cv-unit.
Bijkeuken (circa 1.84 x 5.74m) met uitstortgootsteen en doorloop naar de woonkeuken.
Portaal met vaste wastafel in granieten blad en toegang tot toiletruimte met fonteintje.
Woonkeuken (circa 8.11 x 7.87m) gelegen aan de achterzijde met openslaande deuren naar de achtertuin. De op maat gemaakte inrichting is voorzien van een kookeiland waarin een roestvrijstalen Smeg 6-pits gasfornuis met oven (2020), roestvrijstalen spoelbak en aan beide zijden voorzien van lades. Voorts een vaste kastenwand met hierin opstelling van koelkast en een apothekerskast.
De begane grond is voorzien van een betonlookvloer met vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Overloop met eikenhouten vloer, trapopgang naar de 2e verdieping, toiletruimte met design fonteintje en toegang tot:
Zitkamer (circa 8.08 x 4.11m) met balustrade en zicht op de woonkeuken. De zitkamer is voorzien van een eikenhouten vloer, vaste kast, openhaard en heeft een doorloop naar de kantoorkamer:
– kantoorkamer (circa 1.93 x 3.71m) met eikenhouten vloer.
Masterbedroom (circa 6.00 x 3.89m) gelegen aan de voorzijde met eikenhouten vloer, directe toegang tot de garderobekamer (circa 1.89 x 2.43m), naar binnenslaande deuren voor Frans balkon en directe toegang tot de badkamer.
– badkamer (circa 1.89 x 4.03m) met betonlookvloer met vloerverwarming, ligbad, dubbele wastafel in meubel en inloopdouche met stort- en handdouche. Deze badkamer is vernieuwd in 2015.

Tweede verdieping:
Overloop met eikenhouten vloer, trapopgang naar 3e verdieping en geeft toegang tot:
Garderobekamer/berging (circa 2.01 x 3.48m).
Tweede badkamer (circa 2.01 x 3.50m) met betonlookvloer met vloerverwarming, hangcloset, inloopdouche en royale wastafel in meubel. Deze badkamer is vernieuwd in 2015.
Slaapkamer (circa 3.99 x 4.11m) gelegen aan de achterzijde met eikenhouten vloer, Velux dakraam met op afstand bedienbare vensterverduistering.
Slaapkamer (circa 3.99 x 4.11m) gelegen aan de achterzijde met eikenhouten vloer, Velux dakraam met op afstand bedienbare vensterverduistering.

Derde verdieping:
Open ruimte (circa 8.07 x 3.44m) met 2 Velux dakramen. Momenteel in gebruik als speelkamer maar is ook te gebruiken als logeer/hobby/kantoorkamer. Wij wijzen u op de mogelijkheid om deze open ruimte onder te verdelen in twee vertrekken.

Tuin:
De op het zuiden gesitueerde privacy biedende achtertuin (circa 17 meter diep) heeft een terras bij de woning, gazon en achterop het perceel toegang tot de garage/berging.

Garage/berging:
De garage/berging (circa 3.52 x 7.04m) is middels enkele traptreden naar beneden bereikbaar en is voorzien van een kanteldeur.

Algemeen

Historie
De Laurenskapel (bouwjaar circa 1913, architect J.A. van Dongen) maakte destijds onderdeel uit van het Sint-Laurensgesticht, een instelling voor ouden van dagen en zieken. Het hoofdgebouw werd na de oorlog verbouwd tot het Laurensziekenhuis. De Laurenskapel was voornamelijk bestemd voor personeel en patiënten van het ziekenhuis, maar werd ook veelvuldig bezocht door bewoners van het Ginneken. Na de sluiting van het Laurensziekenhuis in 1993 dreigde de Laurenskapel te verpauperen. Gelukkig kon de kapel worden behoed voor sloop en werden de handen ineengeslagen om de buitenzijde te restaureren en de binnenzijde te verbouwen tot vier moderne woningen. Laurenspark 78 bevat naast een modern interieur nog steeds een aantal elementen van de oorspronkelijke kapel, zoals de houten gewelven, de hoge vensters (dubbel glas) en het tabernakel.

Vve kosten
De brand- en opstalverzekering gaat via de vve alsmede het buitenschilderwerk. De kosten hiervoor bedragen € 150,00 per maand.

Locatie
De ligging van Laurenspark 78 is zeer gunstig:
a. rustige straat (uitsluitend bestemmingsverkeer);
b. naast eigen garage voldoende parkeergelegenheid;
c. gelegen aan de groene zuidrand van het Ginneken en de stad Breda;
d. op steenworp afstand van het Markdal (200 m) en het Mastbos (500 m);
e. op 400 meter van de Ginnekenmarkt;
f. op 1.500 meter van het winkelgebied aan Ginnekenweg en Wilhelminastraat;
g. op 3.000 meter van de binnenstad met alle (groot) stedelijke voorzieningen;
h. dichtbij uitvalswegen (A16 en A27); Rotterdam en Antwerpen binnen 45 minuten met auto en OV; Amsterdam 60 minuten.

Eigendomsinformatie
Het perceel grond waarop Laurenspark 78 is gebouwd is eigendom. Ten behoeve van het eenduidig architectonisch uiterlijk van de Laurenskapel hebben de eigenaren een vereniging van eigenaars opgericht voor het onderhoud van de buitenzijde van de kapel, zoals schilderwerk (gepland voor 2021), onderhoud van het dak en het torentje, onderhoud van de bliksemafleiding (2020) en gevelrenovatie (2019). De maandelijkse bijdrage is EUR 150,00 per woning. Daarnaast is door de vereniging een collectieve opstalverzekering aangegaan. Het saldo van het reservefonds (2021) is ruim voldoende voor het geplande onderhoud.

Overige informatie
De woning bevindt zich in goede staat. In 2020 is het binnenschilderwerk op de begane grond en eerste verdieping (inclusief hoge plafonds) uitgevoerd.
Het tabernakel en de originele bouwtekening (1912) blijven in de woning achter.

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 25 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

350 m2 4 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview