Verkocht € 425.000,- k.k. - eengezinswoning

Breda – Lucasstraat 2

Wonen en werken in de kindvriendelijke en rustige woonwijk ‘Overakker’ nabij het Ginneken in Breda-Zuid, op steenworp afstand van het Overakkerpark? Dat kan in deze zeer sfeervolle hoekwoning met een woonoppervlakte van circa 128m² waar de voormalige garage bij de woonkamer is getrokken, zodat er een royale leefruimte is gecreëerd! Fraaie, privacy biedende zonnige achtertuin met luxe houten en geïsoleerd tuinhuis van circa 14m² als atelier, hobby-, werk- of speelkamer te gebruiken, houten berging en achterom. Eigen parkeergelegenheid voor 1 auto.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Hal met plavuizenvloer, ingebouwde spots, toiletruimte met plavuizenvloer, wandcloset van Philip Starck, fonteintje, trapkast met 9-groepenkast met dubbele aardlek en geschikt voor krachtstroom, trapopgang naar de 1e verdieping en toegang tot de woonkamer.
Z-vormige woonkamer met houten parketvloer, glas-in-lood zijgevelraam, ingebouwde speakers en spots, open keuken, loopdeur naar het terras en doorloop naar de voormalige garage die bij de woonkamer is getrokken. Hier zijn 2 Velux dakramen, 2 luidsprekeraansluitingen en een schouw met hout gestookte open haard aanwezig.
Door deze ruimte bij de woonkamer te betrekken is het een royale leefruimte geworden.
Moderne keukeninrichting Siematic (2004) onder andere voorzien van granieten aanrechtbladen, roestvrijstalen 1,5 spoelbak, roestvrijstalen Siemens 5-pits gasfornuis met daarboven een roestvrijstalen afzuigkap, vaatwasmachine (2020), koelkast en volop kastruimte. De keuken heeft een loopdeur naar het terras.

Eerste verdieping:
Overloop met vaste kast, trapopgang naar de 2e verdieping en toegang tot:
– slaapkamer aan de voorzijde;
– werkkamer aan de voorzijde (voormalige badkamer waarbij de aansluitingen nog aanwezig zijn);
– slaapkamer aan de achterzijde;
– moderne badkamer aan de achterzijde met plavuizenvloer, ingebouwde spots en luidsprekers, bad/douchecombinatie met thermostaatkraan, 2 wastafels en wandcloset van Philip Starck.
Deze verdiepingsvloer met uitzondering van de badkamer is voorzien van een laminaatvloer.

Tweede verdieping:
Voorzolder met opstelling van de gas, cv-ketel, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en droger, Velux dakraam en toegang tot de zolderslaapkamer.
Zolderslaapkamer met houten vloer, dakkapel, wastafel en bergruimte onder het knieschot.

Achtertuin:
De op het Westen gesitueerde privacy biedende achtertuin heeft een terras van sierbestrating bij de woning met zonnescherm, diverse borders, volwassen bomen, gazon, hedra, taxushagen, hortensia’s, houten berging, verhoogd terras van Chinees hardsteen achterop het perceel voor het luxe, houten geïsoleerde tuinhuis met airco unit (luchtverwarming in de winter) en houten vloer. Dit tuinhuis leent zich uitstekend als aparte studeer-, werk-, speel- of hobbykamer.

Ligging:
Deze verrassende hoekwoning ligt in de zeer geliefde en rustige woonwijk Overakker met om de hoek het Overakkerpark, overdekt winkelcentrum De Burcht, scholen, sportvelden, bushalte, Wolfslaar (kinderboerderij en buitenzwembad), uitvalswegen en het Ginneken. Het bruisende en historische stadscentrum ligt op 15 minuten fietsafstand.

Details:
Alle ramen en deuren op de begane grond zijn extra beveiligd.
In de berging is elektra voorbereid echter niet aangesloten.
Er liggen loze leidingen ten behoeve van elektrisch bedienbare Velux dakramen in de woonkamer en eventueel voor een ventilator op het roestvrijstalen rookkanaal.
Op de zolderkamer is een uitgang in het schuine dak ten behoeve van een mobiele airco unit.
Recent is deze woning voorzien van een laminaatvloer op de eerste verdieping en is er geschilderd.
De buren van huisnummer 4 hebben recent een aanbouw geplaatst, die als nieuwe scheidingsmuur nu dient.
In 2019 is er een nieuwe aardlekschakelaar geplaatst.
Een 2e auto kan op de toerit (openbare weg) naar de eigen oprit worden geparkeerd.
Mechanische ventilatie is toegepast in het toilet en de badkamer.
Vloerisolatie is deels aanwezig.
Een garage in de straat #52 is optioneel aan te kopen.

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

226 m2 4 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview