Verkocht € 1.150.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Mauritsstraat 11

Rijks monumentaal herenhuis. Verscholen achter de prachtige en statige dubbele toegangspoort ligt dit ware paradijs van woongenot, comfort en privacy. Dit herenhuis met multifunctionele ruimte op de begane grond, is gelegen aan de rand van het bruisende, historische stadscentrum en het Valkenberg. Het geheel biedt volop privacy, rust en ruimte en heeft vele fijne kenmerken die u zeker aan zullen spreken, bijna te mooi om waar te zijn.

Het herenhuis is rond 1885 gebouwd en is verdeeld over vier woonlagen met totaal 8 kamers, waaronder 6 slaapkamers, 2 badkamers en een tuin. De mooie lichtinval door de vele raampartijen en de ruime vertrekken in combinatie met de luxe bouwmaterialen zorgen voor een uiterst fijne en unieke woonbelevenis.

Indeling
Begane grond:
Entree I
Zeer diepe hal met tegelvloer, opstelplaats c.v.-ketel ten behoeve van de begane grond, toegang tot de bijkeuken en woonkeuken.
Entree II
Ontvangsthal met een gietvloer, meterkast, toegang tot de multifunctionele ruimte en trapopgang naar de 1e verdieping.
De multifunctionele ruimte is voorzien van een gietvloer, houten vouwdeur naar de straat, en is momenteel in gebruik als garage. Deze ruimte leent zich uitstekend om eventueel ook in gebruik te nemen als atelier, werk- en/of praktijkruimte. Middels hoge ‘en suite’ vouwdeuren is er toegang tot een zogenaamde tussenkamer voorzien van een gietvloer, ‘en suite’ vouwdeuren naar de woonkeuken en toegang tot de bijkeuken.
Bijkeuken met gietvloer, keukenblok met spoelbak, aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en droger, toegang tot toiletruimte.
Toiletruimte met gietvloer en wandcloset.
De woonkeuken heeft een U-vormige keukeninrichting met aanrechtbladen, eetbar, roestvrijstalen spoelbak, 4-pits inductiekookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigkap en vaatwasmachine. Kastenwand met apothekerskast, koel/vriescombinatie, combimagnetron en een oven. Natuurlijke lichtinval komt door de bovenramen naar binnen.
Vanuit de woonkeuken zijn bereikbaar 2 slaapkamers, badkamer en de achtertuin. Deze bevinden zich allen in de uitbouw en zijn voorzien van natuurstenen vloertegels.
Twee slaapkamers met openslaande deuren naar de tuin.
De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, wandcloset, wastafel in meubel, design radiator, mechanische ventilatie en aansluitingen ten behoeve van de wasmachine.
Deze begane grondvloer heeft een plafondhoogte van circa 3.40m.

Eerste verdieping middels entree II:
Overloop met houten vloer welke naadloos doorloopt in alle ruimtes waaronder een woonkamer, eetkamer, toilet, trapopgang en een afgesloten trapopgang.
De lichte woonkamer is aan de voorzijde gelegen met 2 maal naar binnenslaande deuren voor klein balkon, vaste kast en schouw.
De eetkamer is aan de achterzijde gelegen met loopdeur naar het balkon en staat in open verbinding met de woonkeuken.
De woonkeuken heeft openslaande deuren naar het eerder genoemde balkon en toegang tot de bijkeuken.
De witte hoogglans moderne keukeninrichting is onder andere voorzien van composiet aanrechtbladen met 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, roestvrijstalen spoelbak en vaatwasmachine. In de kastenwand zijn een koelkast en oven verwerkt.
Bijkeuken met houten vloer en opstelling van de gas, cv-ketel voor de 1e en 2e verdieping.
Toiletruimte met wandcloset.
Het royale dakterras is gesitueerd op het westen. De mogelijkheid bestaat om dit terras met maar liefst 50m² te vergroten, zodat er een buitenruimte ontstaat van circa 80m².
Deze verdieping is voorzien van muurverwarming heeft een plafondhoogte van 3.25m..

Tweede verdieping:
L-vormige overloop met houten vloer welke naadloos doorloopt in alle ruimtes waaronder een 2-tal slaapkamers, toiletruimte, wasruimte en de badkamer.
Slaapkamer aan de voorzijde met Velux dakraam en schouw.
Moderne badkamer gelegen aan de voorzijde met Velux dakraam, design inloopdouche met industrieel douchescherm, vrijstaand ligbad en een dubbele wastafel in natuursteen.
Toiletruimte met wandcloset.
Wasruimte met keukenblok voorzien van roestvrijstalen spoelbak, aansluitingen ten behoeve van wasmachine en droger.
Slaapkamer aan de achterzijde met Velux dakraam, naar binnenslaande deuren voor Frans balkon, stalen trapopgang naar vide en toegang tot garderobekamer. In de garderobekamer is een Velux dakraam aanwezig.
Vide met houten vloer en dakraam.
Op deze verdieping zijn de dakspanten nog in het zicht, is er muurverwarming en een nokhoogte van circa 5.00m..

Tuin:
De privacy biedende circa 15m. diepe op het Westen gelegen achtertuin is voorzien van een houten berging. Deze berging heeft een betonnen vloer en elektra.

Details:
Het Rijks monumentale herenhuis betreft het linkse pand van de drie bijna identieke herenhuizen in de straat, welke dateren uit omstreeks 1885. De huizen zijn gebouwd in de vormentaal van het Eclecticisme en zijn van algemeen belang. Ze hebben cultuurhistorische-, architectuurhistorische- en ensemblewaarden.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.monumenten.nl

Het herenhuis heeft een gemengde bestemming “wonen met bedrijvigheid”. Op eenvoudige wijze is er weer een aparte beneneden- en bovenwoning van te maken. Er zijn al twee c.v.-ketels aanwezig alsmede een tussenmeter voor de elektra. Ideaal om beneden te werken en boven te wonen.

Het herenhuis is voorzien van nieuwe kozijnen met isolerende beglazing. De voorgevel en aanbouw zijn voorzien van spouwmuren en de wanden op de verdieping hebben geïsoleerde voorzetwanden. Het dak en de dakkapellen zijn vernieuwd en voorzien van dakisolatie. Vernieuwde meterkast met 12 groepen, 3 aardlekschakelaars, tussenmeter voor het aparte registeren van het elektriciteitsverbruik van de begane grond, nieuwe bedrading en schakelmateriaal.
Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt. Diverse bovenramen met glas-in-lood alsmede enkele schuiframen. De houten trapopgangen zijn mooi strak wit geschilderd. De 1e en 2e verdieping hebben een laag temperatuur verwarmingssysteem.

Ligging:
Het herenhuis is gelegen in de binnen de singels van Breda op loopafstand van het bruisende en historische stadshart, het Valkenberg park, theater, bioscopen en het NS-station. Uitvalswegen zijn met 10 autominuten bereikbaar. Scholen, sportvelden, winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn ook goed en snel bereikbaar.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 25 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

274 m2 4 2

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview