Te koop € 1.695.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Mauritsstraat 26

Op een prachtige triple A locatie middenin het oude centrum van Breda bieden wij u aan deze rijks monumentale parel uit 1887 gebouwd in eclectische stijl. Dit imposante herenhuis met haar geheel eigen statuur en 9 meter frontbreedte, is in zijn totaliteit in 2008 compleet en zeer smaakvol verbouwd met oog voor detail en respect voor historische elementen. De vrij gelegen veel privacy biedende achtertuin is ca. 35 meter diep voorzien van overdekt loungeterras.

Begane grond:
Door de karakteristieke dubbele voordeur betreedt u de woning in de vestibule, vanwaar u toegang krijgt tot een kantoorruimte en de voorkamer. De gehele woning ademt ruimte uit, door de hoge plafonds, hoge deuren en kamerhoge raampartijen. De hoogwaardige afwerking bemerkt u direct bij het betreden; de lichte wanden, het exclusieve behang en een lichte marmeren tegelvloer benadrukken dit. U bereikt de ruime centrale hal. Er zijn mooie authentieke details behouden, zoals de karakteristieke trapopgang, de sierlijsten en -ornamenten op het hoge plafond en de vele glas-in-loodramen. Zelfs boven in het trappenhuis prijkt een prachtig glas-in-loodraam. De hal is voorzien van een inbouwkast, een garderobe en verleent u toegang tot de woonkamer, de keuken, een wasruimte en een nette toiletruimte, ingericht met een groot wastafelmeubel en een wandcloset.

Het kantoor is voorzien van een kamerhoge raampartij, waar een prettig daglicht door valt. In deze kamer is tevens de meterkast gesitueerd. De voorkamer is voorzien van een dubbele kamerhoge raampartij, een tweetal open inbouwkasten en hoge en suitedeuren die u naar de woonkamer leiden. De royale woonkamer is sfeervol ingericht; lichte wanden, een tweetal open inbouwkasten, designradiatoren en prachtige glas-in-loodramen in en boven de en suitedeuren, waardoor u de eetkamer bereikt.

De eetkamer staat in open verbinding met de keuken en is voorzien van openslaande deuren richting de achtertuin. Een heerlijke ruimte die u in een handomdraai betrekt bij de tuin. Vanuit de keuken blijft u in contact met uw gasten; ideaal voor diners en feestjes.

Een fraaie houten vloer is doorgetrokken door deze drie vertrekken en de keuken, het toilet op de begane grond en de badkamer op de eerste verdieping zijn voorzien van vloerverwarming.

1e verdieping:
De trapopgang, van het indrukwekkende trappenhuis, brengt u op de ruime en lichte overloop. Deze brengt u drie slaapkamers, een badkamer en een separate toiletruimte. De slaapkamers hebben eenzelfde afwerking als de benedenverdieping: hoogwaardig en sfeervol met oog voor detail. Daarnaast zijn ze royaal en voorzien van een hoog plafond, sierlijsten, fraaie ornamenten, kamerhoge raampartijen met een heerlijke lichtinval, lichte wanden en een mooie houten vloer. De master bedroom bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De grote schouw brengt nog meer sfeer in deze slaapkamer. De aangrenzende tweede slaapkamer bereikt u via de en suitedeuren. Deze kamer is momenteel in gebruik als zijnde kleedkamer en bevindt zich aan de achterzijde, met dubbele openslaande deuren richting het platte dak van de aanbouw. De aangrenzende kamers zijn tevens voorzien van een tweetal open inbouwkasten. De derde slaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en is voorzien van naar binnen openslaande deuren richting het aangrenzende balkon.

De half betegelde badkamer is riant, licht en stijlvol ingericht. Het grote ligbad, de ruime inloopdouche met regen- en handdouche en een handig nisje, het grote wastafelmeubel met dubbele wasbak, geïntegreerde kranen en de spiegel geven een luxueus gevoel. De separate toiletruimte is voorzien van een wandcloset.

2e verdieping:
Wederom een ruime, lichte overloop die u voorziet van drie slaapkamers, een tweede badkamer en een wasruimte, alwaar de witgoedaansluitingen en de cv-ketel zijn gesitueerd. Ook deze slaapkamers zijn royaal en voorzien van een hoogwaardige afwerking, een heerlijke lichtinval door de raampartijen en eenzelfde mooie houten vloer. Twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van de woning en één aan de achterzijde. Tevens zijn twee slaapkamers voorzien van handige inbouwkasten en de andere kamer beschikt over een vlizotrap die u naar de vliering leidt.

De riante badkamer is ingericht met een ruime inloopdouche met matglazen deur, een wastafelmeubel met dubbele waskom, een wandcloset, een grote raampartij, een radiator en een lichte tegelvloer.

Buiten:
De diepe achtertuin is gelegen op het oosten en netjes aangelegd. Er is gekozen voor gazon aan twee zijden, nette bestrating en een border met vaste beplanting. Er zijn meerdere zitplekjes gecreëerd, zodat u optimaal kunt genieten van de zon. Wilt u liever een schaduwrijk zitplekje? Ook hier is aan gedacht; een grote veranda, met bar en jacuzzi, voorziet u van voldoende schaduw.

Berging:
De achtertuin beschikt over een handige berging, met voldoende opbergruimte voor uw tuinspullen.

Kelder:
Via de trapafgang in de hal bereikt u een ruime functionele kelderruimte.

Algemeen:
Centraal gelegen op korte afstand van de singels. U loopt binnen enkele minuten het bruisende centrum van Breda binnen; deze trakteert u op supermarkten, allerhande winkels en een grote diversiteit aan restaurants, uitgaansgelegenheden en staat bekend om de gezellige terrassen. eveneens ligt het herenhuis op loopafstand van het station.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 150 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Gezien de rijks monumentale status is er geen energielabel

460 m2 6 2

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview