Verkocht € 1.585.000,- k.k. - villa

Breda – Montenslaan 7

Deze bijzondere, uitgebouwde villa geeft pas bij binnenkomst haar geheimen prijs. De villa is in 2016 compleet gerenoveerd, deels uitgebouwd waarbij gebruik is gemaakt van uitzonderlijk hoog afwerking niveau en heeft een instap klaar karakter. De ruime maatvoering, de hoge plafonds, de hoeveelheid kamers en de verrassende indeling maken dit een ideaal gezinshuis waar ook een uitstekende mogelijkheid is voor eventueel kantoor-en/of praktijk aan huis.

Deze villa is klaar voor de toekomst wat betreft energieverbruik (de verbouwing is uitgevoerd op basis van “nul op de meter” energieverbruik). Er wordt geen gas meer gebruikt en 53 zonnepanelen leveren de benodigde energie. Qua comfort hoeft u echter niets in te leveren.

Indeling
Begane grond:
Zijentree.
De ontvangsthal met (gevlinderde) betonvloer staat in open verbinding met de woonkeuken. In de ontvangsthal is een Velux dakraam aanwezig, meterkast, meterput met waterontharder en een diepe kast. Voorts is er toegang tot de woonkamer en een kantoorkamer. Zeer diepe kast met luik welke de mogelijkheid geeft om een kelder te realiseren onder de huidige kantoorkamer.
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en voorzien van een keramische tegelvloer met houtlook, een hout gestookte open haard (merk: Barbas), een schuifpui naar het terras en is er toegang tot de keuken. Vanuit deze woonkamer is er prachtig zicht op de voortuin.
De kantoorkamer is aan de achterzijde gelegen, voorzien van een keramische tegelvloer en schuifpui naar de achtertuin.
De woonkeuken heeft het kookgedeelte aan de voorzijde met uitzicht over de tuin en een loopdeur naar het overdekte terras. De keukeninrichting bestaat onder andere uit een keukenblok onder het raam met kunststof aanrechtblad, roestvrijstalen spoelbak, Quooker, 5-pits inductiekookplaat met kookveldafzuiging en vaatwasmachine.
In het andere keukenblok met kunststof werkblad wat de keuken scheidt met het eetgedeelte bevindt zich een koellade, combioven/magnetron en volop kastruimte. In de doorloop naar het eetgedeelte aan de achterzijde is een royale lichtkoepel aanwezig wat zorgt voor een prachtige natuurlijke lichtinval. Het eetgedeelte is ingericht met een houtkachel, fraaie lichtstraat over de gehele breedte met loopdeur naar de achtertuin en is er toegang tot de gang met de slaap- en badkamers.
Gang met eiken houtenvloer, Velux dakraam en toegang tot:
Slaapkamer aan de voorzijde met eiken laminaatvloer (zonder vloerverwarming), op maat gemaakte kastenwanden en schuifpui naar het eerder genoemde overdekte terras.
Royale badkamer met keramische tegelvloer en wanden, design wandcloset, bidet, whirlpool ligbad, 2 wastafels van ‘Villeroy & Boch’ uitgevoerd in glas, openkast, design radiator en via twee kanten is een royale inloopdouche met hand- en regendouchekop (merk: Gessi) bereikbaar.
Afgesloten trapopgang naar royale zolderruimte met opstelling van de WTW-apparatuur en omvormer van de zonnepanelen.
Gastenbadkamer aan de achterzijde met keramische tegelvloer en wanden, wastafel op houtenblad, design radiator, douche/Turks stoombad (merk: Cleopatra) met hand- en regendouche, zitje en glazen deur.
Toiletruimte met keramische tegelvloer, design wandcloset van Duravit en fonteintje.
Bijkeuken aan de achterzijde met plavuizenvloer, aansluitingen voor de wasmachine en droger, uitstortgootsteen, vaste lage kastenwand en loopdeur naar de achtertuin.

Middels enkele traptreden is de aanbouw bereikbaar.
Alle ruimtes in de aanbouw zijn voorzien van een (gevlinderde) betonvloer met vloerverwarming, een Velux dakraam, 2 vaste kasten en zijn er 3 slaapkamers bereikbaar.
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met schuifpui naar de voortuin.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde.

Tuinen:
Het gehele perceel is omheind en aan de voorzijde is een ruime oprit van grint met 2 parkeerplaatsen (kabel voor elektrische (snel-) laadpaal is reeds aanwezig), toegang tot de garage en middels een trap is de overdekte entree bereikbaar.
De voortuin is ingericht met een groot gazon, bomen, hagen, houtopslag en een royaal deels overdekt terras bij de woning met terrasverwarming. Bij de oprit zijn openslaande houten deuren speciaal voor groot materieel. De voortuin is gericht op het Zuiden waar het heerlijk vertoeven is.
De achtertuin is grotendeels betegeld voorzien van beuken, borders en middels enkele traptreden is de garage bereikbaar.

Garage:
De garage is volledig geïsoleerd en voorzien van houten openslaande garagedeuren, loopdeur naar de achtertuin, een (gevlinderde) betonvloer met vloerverwarming en elektra.

Ligging:
Deze stoere, vrijstaande villa is gelegen in de groene villawijk Ruitersbos met het Mastbos op loopafstand. Het bruisende en historische stadscentrum maar ook de hippe Ginnekenweg, luxe Wilhelminastraat en het Ginneken zijn goed en snel bereikbaar. Uitvalswegen, middelbare scholen en sportvelden liggen ook om de hoek.

Algemeen:
De warmte-installatie bestaat uit een warmtepomp met vrijwel volledige vloerverwarming in combinatie met warmwatervoorziening en warmte terugwinunit. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen (53 stuks, opbrengst circa 15.000Kwh/jaar).

Warmtepomp is een NIBE uit augustus 2020.
WTW-unit is van ZehnderStork uit 2018.
Zonnepanelen zijn van mei 2020.
Er is sprake van gevel-, dak- en vloerisolatie alsmede volledige isolerende beglazing.

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 45 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

1.052 m2 4 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview