Verkocht € 585.000,- k.k. - maisonnette

Breda – Nieuwe Ginnekenstraat 19II

Wat een waanzinnig gave maisonnette is dit! Grotendeels gemoderniseerd met een woonoppervlakte van maar liefst 208m², 4/5 slaapkamers, 2 badkamers en een fantastisch dakterras (circa 27m²) op het Zuiden met prachtige vergezichten over de stad Breda. De maisonnette maakt deel uit van de Rijks monumentale “Passage Zuidpoort” en is gelegen aan de straatzijde, boven de ingang van de passage waardoor een fraai en levendig uitzicht wordt geboden over de Nieuwe Ginnekenstraat een van de invalstraten van het winkelwandelgebied van de stad.

Indeling begane grond:
Entree.
Royale hal met authentieke tegel lambrisering, trapkast en bordes trapopgang naar de verdiepingen.
Na de eerste trapopgang is een afgesloten 2e trapopgang naar de maisonnette bereikbaar.

Indeling derde woonlaag/tweede verdieping:
Royale overloop met trapopgang naar de verdieping en toegang tot een slaap/studeerkamer aan de voorzijde met vaste kastenwand. Middels een schuifdeur toegang tot de gang met moderne ruime toiletruimte, wandcloset en fontein, ruime bergkast met meterkast en toegang tot de woonkamer- en keuken.

De woonkamer is gelegen aan de voorzijde en het zitgedeelte is verhoogd, zodat men vanuit de bank een fraai zicht heeft op de straat. Met andere woorden er valt altijd wel wat te zien en te beleven. Het eetgedeelte bevindt zich een aantal treden lager. Beide kamers hebben een erker met glas-in-lood bovenramen en wordt deels gescheiden door een muur met een sfeervolle doorkijk gashaard.

De woonkeuken is gelegen aan de achterzijde en kijkt uit over de historische passage. De keukeninrichting is onder andere voorzien van een kook/spoeleiland met beton aanrechtblad, grote roestvrijstalen spoelbak, vaatwasmachine, wokbrander op gas en een 4-pits inductie kookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigkap. Aan de overzijde van het eiland zijn twee wandkasten waarin zijn opgesteld een roestvrijstalen oven en grote koelkast.

Deze gehele verdiepingsvloer is voorzien van een lamelparket vloer.

Indeling vierde woonlaag/derde verdieping:
Overloop met toegang tot een 3-tal slaapkamers, kamer, 2 badkamers, royale kast met opstelling van de C.V.-ketel, eenvoudig keukenblok met roestvrijstalen spoelbak en toegang tot het dakterras.
Kamer gelegen aan de voorzijde met porseleinen wasbak en grote kast met aansluitingen voor de wasmachine en droger. In deze kamer is geen daglicht maar kan op eenvoudige wijze betrokken worden bij de naastgelegen slaapkamer.
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met kastenwand, dakkapel en luik naar bergzolder.
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met dakkapel en 2 kleine ramen wat zorgt voor extra daglicht.
Luxe, moderne badkamer met plavuizenvloer, inloopdouche met thermostaatkraan, ovaal ligbad, nisje, 2 wastafels op betonblad op badmeubel.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met uitzicht over de stad Breda.
Dakterras onderverdeeld in twee gedeeltes. Een afsluitbaar overdekt terras met houtkachel en openslaande deuren met glas-in-lood ramen naar het open gedeelte. Je zit zelfs hier heerlijk tijdens de winterdagen. Op de vloer liggen bankirai houten vloerdelen. Vanuit dit terras heb je een schitterend uitzicht over de stad Breda en je zit hier ook nog eens heerlijk in de zon.
Tweede badkamer gelegen aan de achterzijde met tegelvloer, royale inloopdouche, 3-persoonssauna en authentiek wastafeltje.

Deze verdiepingsvloer is bijna overal voorzien van een laminaat vloer met uitzondering van de badkamers.

Parkeren
Dat kan betaald voor de deur maar als eigenaar kun je een parkeervergunning aanvragen. Deze kost € 48,00 per jaar.

Fietsenberging
Deze kan men voor aan straat plaatsen of binnen in de hal van de begane grond.

Kosten vereniging van eigenaren bedragen € 243,00 per maand.

De mogelijkheid is aanwezig om een liftinstallatie te plaatsen. Uiteraard dient dit in samenspraak met de vereniging van eigenaren te gebeuren.

Deze heerlijke woning is gelegen in de binnenstad van Breda waar altijd wel wat valt te beleven. Als je de voordeur uitloopt sta je heerlijk in het leven en boven op je dakterras kun je lekker in alle rust genieten van de zon. Het is hier goed toeven. Zo is vrijwel alles op loopafstand bereikbaar met uitzondering van scholen, sportvelden en de uitvalswegen. Maar ook deze zijn goed en snel bereikbaar. De woning is voorzien van houten deuren, glas-in-lood ramen en diverse inbouwspots.

Historie:
De maisonnette betreft een Rijksmonument in een stijl met elementen van het Functionalisme; representatieve gevels, deze getuigen echter van de invloeden van de Interbellum-stijl. Tussen de winkels zijn de toegangsdeuren naar de bovenhuizen aangebracht. Deze oorspronkelijke deuren hebben nog deels hun deur- en belknoppen en zijn voorzien van rondlichten, waarin een ornamentale glas-in-lood vulling naar een ontwerp van P. Thorn Prikker.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ‘Passage Zuidpoort’.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 85 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

208 m2 4 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview