Verkocht € 1.895.000,- k.k. - landhuis

Breda – Overaseweg 19-23

Op zoek naar het pareltje in de hooiberg?
Wij reiken u de combinatie van “buiten” wonen in de stad graag aan.
Overaseweg 19 – 23 te Breda.

Op een prachtige locatie in Breda-Zuid aan de rand van het Mastbos en op enkele autominuten van het Ginneken bevindt zich deze uitermate charmante riet gedekte villa.

Het domein ‘Grand Maupertuis’ ofwel ‘Hof van Overa’ omvat naast het landhuis, twee zeer aantrekkelijke multifunctionele opstallen, dubbele carport, 2 paardenboxen, een historische entree met oprijlaan en een prachtige tuin.

Dit ensemble biedt mede door de diverse opstallen een scala aan woonbeleving in combinatie wonen met werken, mantelzorg, praktijk aan huis etc..

Landhuis #23 Energielabel C
Te bereiken via de oprijlaan en separate zijentree.

Begane grond:
Entree.
Royale ontvangsthal met antieke plavuizenvloer, 2 vaste kasten, trapopgang, meterkast, garderobe, wasruimte met aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur, toiletruimte met antiek marmeren fonteintje en open doorgang naar de woonruimte van in totaal circa 155m².
Werkruimte/leefhal met antieke plavuizenvloer en vaste kasten. Deze ruimte staat in openverbinding met de living.
Schitterende tuin en patio gerichte living met openkeuken totaal circa 78m² waarvan:
– living circa 50m² met antieke plavuizenvloer, 2 maal openslaande tuindeuren en zandstenen schouw met openhaard;
– keuken circa 28m² met antieke plavuizenvloer, zandstenen schouw met openhaard en op maat gemaakte houteninrichting voorzien van onder andere vaatwasmachine, schouw, hardsteen aanrechtbladen en een ‘Aga’ Cooker.
Tuin en patio gerichte eetkamer met in mozaïek gelegde antieke eikenvloer, 3 maal openslaande tuindeuren en marmerschouw met openhaard. Deze ruimte bevindt zich direct onder de schuine kap (nokhoogte circa 5.80m!).
Vanuit deze eetkamer zijn toegankelijk:
– slaapkamer met houtenvloer;
– moderne badkamer met hardstenen vloer, design radiator, lichtkoepel, toilet, stoomdouchecabine, vaste wastafel en separate inloopdouche;
– atelier met openslaande tuindeuren en separate loopdeur. Deze ruimte is voorzien van een houten keukenblok met hardsteenblad. Middels een losse trap is een vliering toegankelijk.

Verdieping:
Overloop vanwaar toegankelijk:
– slaapkamer met 1 dakkapel en vaste kast (momenteel in gebruik als ‘walk in closet’);
– slaapkamer met dakkapel;
– moderne gastenbadkamer voorzien van inloop(stort-)douche, vaste wastafel met hardsteenblad en toilet;
– prachtige masterbedroom met 3 dakkapellen, houtenvloer, inloop/garderobekast, marmerschouw met (gas-) openhaard, kast met opstelling cv-installatie en eigen luxe, moderne badkamer:
– badkamer voorzien van ligbad, inloop(stort-)douche, toilet en 2 vaste wastafels in meubel voorzien van hardsteenblad.

Patio tuin:
Deze patio is bereikbaar vanuit de living, eetkamer en slaapkamer. De patio is voorzien van een royaal vierkant terras met hagen en bomen wat een intieme sfeer geeft.

Koetshuis, carport en paardenstal
Het vrijstaande riet gedekte koetshuis biedt eveneens een scala aan gebruiksmogelijkheden zoals atelier, garage, kantoor etc..
Het koetshuis is cv-verwarmd, heeft 3 maal openslaande tuindeuren en een vaste trap naar een royale zolder (nokhoogte circa 2.20m) en voorzien van een dakkapel.
Aan het koetshuis is aan de linkerzijde een riet gedekte carport gebouwd ten behoeve van 2 auto’s en aan de rechterzijde een riet gedekte paardenstal ten behoeve van 2 paarden.

Multifunctionele 2e Woning #19 energielabel F
Dit is eveneens een charmant en sfeervol vrijstaande woonhuis en biedt een scala aan gebruiksmogelijkheden zoals een gastenverblijf, au pair, ouders of ouder kind etc..
Wij wijzen u ook op de geschiktheid voor de beroepen (met praktijk aan huis).

Begane grond:
Entree. Hal met trapopgang en toegang tot living en woonkeuken.
Living met laminaatvloer en doorloop naar de woonkeuken.
L-vormige woonkeuken met laminaatvloer en toegang tot kelder (circa 1.65m hoogte). De keukeninrichting met eet/werkblad is voorzien van een afzuigkap, inductie kookplaat en separaat serviesmeubel met oven en koelkast.
Vanuit de keuken is een royaal portaal met bijkeuken en achteringang bereikbaar. Hier bevindt zich een toilet met fonteintje en een badkamer voorzien van ligbad en vaste wastafel en toegang tot het terras.

Verdieping:
Overloop inclusief trappenhuis vanwaar toegankelijk:
– slaapkamer met vaste kast;
– slaapkamer met vaste kast;
– stookruimte met opstelling cv-installatie;
– badkamer met douche, vaste wastafel en Velux dakraam;
– slaapkamer met vaste kast.

Tuin rondom:
De omringde, onder architectuur aangelegde, tuin bevat groenblijvende hagen, borders, volwassen bomenstand, gazon en diverse terrassen. De oprijlaan en paden zijn voorzien van gestabiliseerd grind.

Algemeen:
Dit unieke domein is gesitueerd aan de rand van de lommerrijke omgeving van Breda-Zuid nagenoeg grenzend aan het schitterende Mastbos. Op enkele autominuten van het Ginnekenmarktje en het bruisende stadshart van Breda. De situering ten opzichte van scholen, sportfaciliteiten en uitvalswegen (A16-E19) is uitstekend te noemen.
Het landgoed met haar diverse opstallen is met name in 2001 en 2007 aan een ingrijpende professionele renovatie onderworpen waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en duurzame bouwmaterialen. Dit in combinatie met de vele oude bouwmaterialen maken het tot een ongekend uniek en sfeervol object met een instapklaar karakter.

Uitermate geschikt voor de paardenliefhebber – mede door de ligging ten opzichte van het Mastbos, diverse maneges in de nabije omgeving en de optie om in diezelfde omgeving weilanden te huren of te kopen.
Begane grond landhuis is grotendeels voorzien van vloerverwarming.
Druk verhogende waterinstallatie door middel van een pomp.
De onder het perceel gelegen olietank is conform de destijds geldende voorschriften gesaneerd.
Een gesplitste verkoop is bespreekbaar.
Hoewel we met deze brochure zorgvuldig getracht hebben een beeld te schetsen van deze prachtige buitenplaats is een bezichtiging ten zeerste aan te bevelen om dit beeld levendig te maken.

Landhuis
Bouwjaar oorspronkelijk circa 1900
Woonoppervlakte circa 345m²
Inhoud circa 1100m³
Verwarming en warmwatervoorziening: middels een 2-tal cv-ketels te weten Atag (bouwjaar 2017) en een Atag (bouwjaar 2018) alsmede een boiler.
Isolatie: vloer- en dakisolatie alsmede voorzien van dubbele beglazing.

Koetshuis
Bouwjaar (inclusief carport) 2001
Woonoppervlakte circa 55m² exclusief zolder
Inhoud circa 250m³
Verwarming en warmwatervoorziening: middels gas, cv-combiketel Atag (bouwjaar 2016)
Isolatie: vloer- en dakisolatie alsmede dubbele beglazing.

2e Woning
Bouwjaar oorspronkelijk circa 1930
Woonoppervlakte circa 110m²
Inhoud circa 385m³
Verwarming en warmwatervoorziening: middels gas, cv-combiketel Atag (bouwjaar 2017)
Isolatie: voorzien van dubbele beglazing.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning (landhuis) in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 120 jaar oud is en de 2e woning maar dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

7.345 m2 10 3 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview