Verkocht € 1.485.000,- k.k. - woonboerderij

Breda – Overaseweg 45

Hoeve ´t Zwarte Schaap. Pure luxe op een unieke locatie aan de rand van Breda.

De weelderige rieten daken gecombineerd met de houten luiken en de donkere stenen geven deze robuuste woonboerderij met aangebouwde garages en een fraaie tuinkamer met Afrikaanse braai, haar landelijke karakter! Waar vind je nog een idyllische en rustige locatie om de hoek van Breda op een riant perceel van 3.000m²? Een plek waar je helemaal tot rust komt. Ideaal om van de aangebouwde garage een kangoeroewoning te maken waardoor je met de hele familie onder 1 dak woont!

De locatie is uniek! Werkelijk weg van de snelweg: rust en natuur overheersen hier. Toch bent u op korte afstand verwijderd van het stadscentrum en stadsdeel het Ginneken. De snelweg A16 is met enkele autominuten te bereiken en is uw snelle verbinding met de rest van Nederland. En hoewel we altijd roepen dat locatie het belangrijkst is, kunnen we met een gerust hart zeggen dat het perceel met daarop een prachtig mooie woonboerderij concurreert om de eerste plaats. Nabij een bosrijke woonomgeving op een schitterende locatie ten zuidwesten van Breda grenzend aan het Mastbos. Het Mastbos is een van de alleroudste naaldbossen en één van het oudste cultuurbos van Nederland. Met verschillende fiets-, wandel- en ruiterroutes is dit de ideale plek om in uw vrije tijd te vertoeven.

Deze woning wordt aangeboden met 3.000m² grond. De overige 2.800m² worden optioneel aangeboden.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Royale ontvangsthal met meterkast, toiletruimte, eiken houten trapopgang naar de verdieping en toegang tot de woonkamer.
De woonkamer heeft een verlaagd zitgedeelte waardoor er een prachtig zicht over de landerijen is gecreëerd. Tussen het zit- en eetgedeelte bevindt zich een sfeervolle gashaard.
De woonkeuken heeft een op maatwerk keukeninrichting met eiland en is afgewerkt met massief graniet en eikenhout. Voorts ingericht met spoelbak, inductie kookplaat, vaatwasmachine, stoomoven, wijnkoeler (Liebherr Vinidor) en een Quooker. Vanuit de keuken is er toegang tot een werkkamer en tussenportaal met toegang tot een bijkeuken met de opstelling voor de wasmachine en droger. Vanuit deze tussenhal is er een doorloop naar een aparte berging en de garage met fitnessruimte. Alle ruimtes op de begane grond zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen, zoals de licht eiken houten vloer in visgraat motief, stalen binnen kozijnen en keramische vloertegels met natuursteen look. De gehele begane grondvloer is tevens voorzien van vloerverwarming. Door de hoge raampartijen ervaart u de tuin van binnen uit.

Verdieping
Overloop met toegang tot drie ruime slaapkamers, een badkamer en een bergkast. De masterbedroom is een riante slaapkamer met airco-unit, toegang tot een eigen badkamer en een inloopkast. De badkamer beschikt over een inloopdouche, ligbad, een badkamermeubel voorzien van een composiet blad, toilet, bidet, een design radiator en vloerverwarming. De twee overige slaapkamers zijn ruim van opzet. Eén van deze kamers is voorzien van een dakkapel en een vaste kast. De 2e badkamer is uitgerust met een inloopdouche, toilet, een badkamermeubel en vloerverwarming.
De bergzolder is te bereiken middels een vlizotrap.

Garage met verdieping
De garage is uitgevoerd met een geïsoleerde vloeistofdichte gevlinderde betonvloer voorzien van vloerverwarming, drie eiken openslaande garagedeuren, een loopdeur en een elektrische roldeur voorzien van geïntegreerde loopdeur welke toegang geeft tot de achterzijde van de oprit. Het is mogelijk om in de garage een 3-tal auto’s te parkeren. De wanden in de garage zijn aan de binnenzijde afgewerkt met eikenhouten planken. Aan de achterzijde van de garage is tevens extra bergruimte beschikbaar welke voor diverse doeleinden te gebruiken is, zoals opslag van tuingereedschap, stalling van aanhanger of voor het creëren van een dierenverblijf. In de bergruimte bevindt zich tevens de waterput ten behoeve van de computergestuurde beregeningsinstallatie.
Middels een vaste eiken houten trap is de verdieping van de garage te bereiken. Hier bevindt zich een kantoor met aansluitende ruimte welke op dit moment in gebruik is als fitnessruimte. Beide ruimtes zijn voorzien van een Velux dakraam.

Tuin
De onder architectuur aangelegde tuin met terrassen en tuinkamer is voorzien van diverse soorten meerjarige inheemse beplanting zoals diverse bomen, beukenhagen, hortensia’s, gazon en bijpassende bestrating. De tuin beschikt over een computergestuurde beregeningsinstallatie, middels eigen bron, met diverse sproeipunten in de voor- en achtertuin. Het is overdag en ’s avonds heerlijk genieten in de luxe tuinkamer (circa 7.00 x 4.00m) welke beschikt over een Afrikaanse braai (luxe barbecue). De tuinkamer is opgetrokken in een hout skeletbouw voorzien van stalen kozijnen en elektra. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht over de achtergelegen landerijen en het aangrenzende Mastbos. De buitenverlichting rondom de woning zorgt ’s avonds voor een sfeervol beeld. In de voortuin bevindt zich een houten carport voor 2 auto’s.

Bijzonderheden
Bestemming
Op deze unieke locatie rust de vigerende bestemming ‘wonen’ (woonhuis, opstallen en tuin), ‘agrarisch’ (achtergelegen weide) en ‘natuur’ (de naast gelegen groenstrook). Het bestemmingsplan is vastgesteld op 13 juli 2017 door de gemeente Breda. Naast dat u op deze unieke locatie kunt wonen zijn er ook meerdere mogelijkheden om wonen met werken te combineren.

Bouwconstructie en voorzieningen
De recent gebouwde woning is gebouwd in 2014 en met hoogwaardige materialen afgewerkt. Het betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit geïsoleerde metselwerk spouwmuren, geïsoleerde betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en hardhouten kozijnen voorzien van isolerende beglazing. Het zadeldak met wolfseinde is opgebouwd uit een houten gebinten constructie voorzien van Unidek isolerende dakplaten en gedekt met riet. De woonboerderij is rondom voorzien van eiken houten luiken en de oprit is afsluitbaar middels een ijzeren toegangspoort. Tevens beschikt de woonboerderij over een Risco Group alarm systeem, een waterontkalker en de gehele woning is voorzien van mechanische ventilatie.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

3.000 m2 3 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview