Te koop € 1.350.000,- k.k. - villa

Breda – Overaseweg 8

Deze charmante villa met onder andere vier slaapkamers, een sauna en een multifunctioneel bijgebouw bevindt zich op een fraai perceel pal tegenover het Mastbos in Breda-Zuidoost. Deze unieke en bosrijke wijk aan de rand van Breda is een absolute hot spot voor eenieder die op zoek is naar een fantastische woning op een centrale locatie midden tussen de natuur, maar tegelijkertijd vlak bij het bourgondische gedeelte van Breda. Deze vrijstaande droomwoning uiterst comfortabel voor het hele gezin.

Indeling
Begane grond
De charme van de buitenkant van de villa, met haar stijlvolle grijsblauwe sierluiken en karakteristieke afwerking, trekt zich absoluut ook door naar binnen. Dit zie je direct als je via de elegante entree, voorzien van plafondhoge ramen, de woning instapt. De karakteristieke woning ademt sfeer dankzij de hoge plafonds, klassieke schouw, stijlvolle deuren, raampartijen en authentieke houten vloer.

Vanuit de hal stap je de woonkamer binnen. Dankzij de plafondhoge raampartijen is deze ruimte voorzien van veel natuurlijk daglicht en is er een openhaard met stijlvolle schouw. Vanuit dit prachtige vertrek, met meer dan genoeg ruimte voor een royale zithoek, heb je via de openslaande deuren toegang tot de tuin, via een kleine verhoging tot de opkamer en via een deur tot de trapopgang naar de verdieping. De opkamer kan bijvoorbeeld dienen als heerlijke werkplek met een lang bureau en ruimte voor een mooie, brede opbergkast.

De eetkamer is net als de woonkamer voorzien van een schouw en is er toegang tot de trapopgang naar de verdieping, vaste kast en een royale kelder. De eetkamer is middels een halletje verbonden met een toilet, een extra kamer die als extra zithoek of bijvoorbeeld speelkamer zou kunnen dienen en de keuken.

Het charmante karakter van de villa is ook doorgetrokken in de keuken, die landelijk is ingericht met een hardstenen aanrechtblad, 1,5 roestvrijstalen spoelbak, vaatwasmachine, schouw met afzuiging, Smeg gasfornuis met 6 pitten en een oven. De keuken is voorzien van een grote hoeveelheid opbergruimte en van alle gemakken die je nodig hebt. Ook via de keuken heb je toegang tot de tuin met terras.

Verdieping
De eerste verdieping ademt dezelfde sfeer als de benedenverdieping. Via de overloop, voorzien van dezelfde uitstekend onderhouden houten vloer, heb je toegang tot vier slaapkamers, de badkamer, een separaat toilet en de sauna. Op de vide is volop bergruimte en bevindt zich de opstelling van de cv-ketel. Het is ultiem ontspannen geblazen in deze prachtig afgewerkte sauna, waarna je je lekker kunt opfrissen in de lichte badkamer. De badkamer is voorzien van een dakkapel, comfortabel ligbad, een fijne inloopdouche, dubbele wastafels en opbergruimte. Ook vind je hier de witgoedaansluiting.

De slaapkamers zijn, mede dankzij dakkapellen, allemaal van een zeer comfortabel formaat en zijn net als de badkamer voorzien van prachtige, karakteristieke houten balken en van fijne raampartijen.

Tuin
Deze buitengewone villa is rondom het royale perceel omheind met een uitstekend onderhouden heg en schutting en biedt daardoor voldoende privacy. De tuin bestaat uit prachtige stukken begroeiing, afgewisseld door een net grindpad, volwassen bomenstand, verschillende heerlijke zithoekjes, een mooi strak grasveld en uiteraard een betegeld terras waar je in alle rust kunt genieten van een kopje koffie met een krantje of een gezellige maaltijd in de buitenlucht.

Achter het elektrisch bedienbare hekwerk staat een houten fietsenberging.

Multifunctionele bijgebouw
Dit gebouw van 33m² oppervlak bevindt zich op de hoek van het perceel en is rondom voorzien van prachtige plafondhoge raam- en deurpartijen. Je kunt deze ruimte geheel naar wens invullen, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Ligging
Deze sfeervolle villa bevindt zich op een unieke en bosrijke locatie waar rust en natuur de boventoon voeren. Binnen mum van tijd bevind je je in het bourgondische stadsdeel het Ginneken of het gezellige centrum van Breda. Je woont pal tegenover het Mastbos waar je heerlijk voor een ochtend of middag kunt gaan wandelen, fietsen of paardrijden. Ook de grote supermarkten, alle nodige winkels en gezellige horeca bevinden zich allemaal op fietsafstand. Bovendien ben je uitstekend verbonden met de rest van Nederland dankzij de nabijheid van de A16.

Algemeen
De woning oogt in eerste instantie wat kleiner door haar 166m² woonoppervlakte maar het bestemmingsplan biedt nog volop uitbouwmogelijkheden.
Benieuwd? Maak een kijkafspraak via ons kantoor.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 120 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

850 m2 4 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview