Verkocht € 925.000,- k.k. - villa

Breda – Pastoor Pottersplein 8

Aan het Pastoor Pottersplein, in de zeer geliefde Belcrum buurt, ligt deze heerlijke uit 1931 stammende vrijstaande stadsvilla, een voormalige pastorie. Perfect als gezinshuis met 5 ruime slaapkamers en 1 badkamer.
De zolderverdieping is nog naar wens in te delen. De stadsvilla, gebouwd in de stijl die zo karakteristiek is voor deze buurt, is compleet gerenoveerd en op zeer smaakvolle wijze volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Alle originele sfeerkenmerken, zoals het glas-in-lood, kathedraal glas, tegel- en houten vloeren, hoge plafonds, schouwen, en suite deuren en paneeldeuren met bakeliet handvatten zijn behouden. Door de hoge plafonds zowel op begane grond en op de eerste verdieping is dit een zeer royale gezinshuis met een indrukwekkende inhoud van 1.541m³. Voor de inpandig bereikbare garage is een eigen oprit.

INDELING BEGANE GROND
Voortuin aan het plein, overdekte entree, vestibule met originele tegelvloer, toegang tot werkkamer en de ontvangsthal.

Royale ontvangsthal met doorloop naar portaal waarin garderobe, meterkast, fontein en toiletruimte met wandcloset zich bevinden zijn voorzien van de originele tegel vloer en geeft toegang tot een royale kelder met vaste trap, op stahoogte en originele tegel vloer.

Woonkamer met erker aan de voorzijde, schouw met originele tegeltjes, vaste kast, zij gevelraam en een doorgang naar de achterkamer. In de doorgang bevindt zich nog een ouderwetse safe.

In de achterkamer is een zij gevelraam, hoekschouw met originele tegeltjes, toegang tot de ontvangsthal en de originele en suitedeuren met prachtig glas-in-lood ramen brengt je naar een 3e kamer.

In deze kamer is een hoekschouw met originele tegeltjes met daarvoor een houtkachel, 2 vaste kasten, toegang tot de ontvangsthal en woonkeuken. Middels openslaande deuren bereikt men de achtertuin.

In deze 3 kamers alsmede de werkkamer ligt een schitterende visgraat parket vloer.

Zeer royale moderne, woonkeuken met originele tegel vloer, een toegangsdeur naar de inpandig bereikbare garage en eerder genoemde ontvangsthal, grote schouw met houtkachel, 3 originele vaste kasten en een Velux dakraam wat zorgt voor natuurlijke lichtinval.

De keukeninrichting bestaat uit een lichte kleurstelling met granieten aanrechtblad, spoelbak, een Smeg 6-pits gasfornuis, oven met daarboven een schouw met geïntegreerde afzuiging en volop kastruimte.

Inpandig bereikbare garage met 2 openslaande houten deuren naar de oprit, betonvloer, uitstortgootsteen en aansluitpunt ten behoeve van een wasmachine.

Vanuit de eerder genoemde ontvangsthal is er een prachtig origineel trappenhuis naar de eerste verdieping.

INDELING EERSTE VERDIEPING
De overloop/vide loopt bijna rond en kijkt uit op de hal. Een gedeelte van de overloop bevindt zich onder de schuine kap en hier is een afgesloten bergruimte.

Slaapkamer I gelegen aan de voorzijde met vaste kasten en hoekschouw met originele tegeltjes.

Slaapkamer II gelegen aan de voorzijde met vaste kast en wastafel.

Toiletruimte met wandcloset en fontein. Deze toiletruimte is voorzien van de originele wand lambrisering en tegelvloer.

Kleedkamer gelegen aan de achterzijde met 2 vaste kasten, wastafel en geeft toegang tot:

– slaapkamer III gelegen aan de achterzijde met 2 vaste kasten en originele schouw met tegeltjes en deur naar de
overloop.

Moderne, royale badkamer met plavuizen vloer, 2 vaste wastafels, ligbad met whirlpool, inloopdouche met hand- en stortdouchegarnituur, design radiator, vaste kast, zij gevelramen en geeft toegang tot de achtergelegen slaapkamer:

– slaapkamer IV gelegen aan de achterzijde, vaste kast en hoekschouw met tegeltjes.

Deze verdiepingsvloer is voorzien van een houten vloer met uitzondering van de toiletruimte en badkamer.

INDELING TWEEDE VERDIEPING
Overloop met laminaat vloer, vaste kast en geeft toegang tot een royale wasruimte en (slaap-)kamer.

Wasruimte met dakkapel, aansluitpunt ten behoeve van een wasmachine en toegang tot de (slaap-)kamer.

L-vormige (slaap-)kamer met laminaat vloer en een dakkapel aan de zijkant. Middels een losse trap is een beloopbare en op stahoogte vide/zolder bereikbaar. Deze kamer is op eenvoudige wijze opnieuw in te delen ten behoeve van meerdere slaapkamers met een badkamer. Onder de schuine kap is riante bergruimte gecreëerd.

TUIN
De achtertuin is in 2018 opnieuw ingericht met terras voorzien van sierbestrating bij de woning, heerlijk speel gazon voor de kinderen, (overdekt) terras in het midden van de tuin, diverse volwassen bomen, borders, hagen, hekwerk aan de voorzijde en een houten berging. De achtergevel is gesitueerd op het oosten maar door de diepe tuin van maar liefst 22 meter en 11 meter breed is er altijd wel een plek in de zon en schaduw te vinden.
De voortuin is ook in 2018 geheel vernieuwd en voorzien van sierbestrating, diverse bomen, hagen en borders.

LIGGING
Deze stadsvilla staat klaar om opnieuw bewoond te worden door een gezin. De kinderen kunnen lekker spelen in eigen tuin of op het naastgelegen plein van basisschool ‘De Spoorzoeker’. Het vernieuwde NS-station ligt op enkele minuten lopen en het historische en bruisende stadscentrum is met 10 loopminuten bereikbaar. De Belcrum is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer geliefde, hippe woonwijk. Aan het plein is buurthuis genaamd ‘Belcrum Huis’ gevestigd. Er worden hier volop activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De villa ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. Breda heeft een ruim aanbod van zeer goede scholen voor lager als middelbaar onderwijs, sportfaciliteiten allen binnen korte fietsafstand.

ALGEMEEN
De villa is in het verleden in gebruik geweest als pastorie van de toenmalige Christus Koningkerk. Deze kerk heeft er gestaan van 1932 tot 1999. Hiervoor in de plaats is een fraai appartementencomplex gebouwd.
De beneden verdieping is geheel voorzien van slagvrij glas. Parkeergelegenheid op eigen terrein voor 1 auto en tegenover de woning (vrij en betaald parkeren). De stadsvilla is bij uitstek geschikt voor uitoefening van een aan huis gebonden beroep.

Aangezien de woning ouder is dan 85 jaar zal in de koopovereenkomst de algemene ouderdomsclausule worden opgenomen.

Zie voor de indeling en de afmetingen de bijgevoegde plattegronden.

645 m2 5 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview