Verkocht € 1.500.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Paulinastraat 2

Op toplocatie in de zeer geliefde woonbuurt ‘Zandberg’ gelegen op de hoek van Paulinastraat en Wilhelminapark, bieden wij u aan dit bijzondere, karakteristieke, half vrijstaande herenhuis, met aan drie zijden een zonnig gelegen tuin en oprit. Dit herenhuis is een ideaal huis voor een groot gezin met 5 slaapkamers en 2 badkamers of biedt gelegenheid voor een combinatie van wonen en werken met prachtig uitzicht over het schitterende Wilhelminapark en haar vijvers. Dit herenhuis is door de huidige eigenaren vanaf 2018 op professionele wijze, met visie en een uitstekend gevoel voor smaak, compleet gerestaureerd. Inmiddels is een energielabel A aan het pand toegekend. De zorgvuldig uitgevoerde verbouwing is geheel in de stijl van weleer waarbij de diverse authentieke kenmerken bewaard zijn gebleven of in ere werden hersteld.

Indeling
Begane grond
Via de fraai aangelegde voortuin komt u bij een overdekte entree. Achter de statige voordeur vindt u een ruime centrale hal met een Italiaanse terrasso tegelvloer, 4 vaste (garderobe-)kasten en een ruim toiletruimte. Vanuit de hal heeft u toegang naar een L-vormige woon- en eetkamer met open, luxe keuken, open haard en met een originele eiken houten vloer. De bordestrap in de hal met prachtige, gebrandschilderd raam, leidt naar de eerste etage. De moderne keuken is hier het centrale punt van de woning. Vanuit de keuken zijn de zit- en eetkamer alsmede een tuinkamer bereikbaar. De L-vormige zitkamer is gelegen aan het Wilhelminapark wat zorgt voor een schitterend uitzicht. De zitkamer heeft een erker, een marmeren schouw met hout gestookte openhaard en staat in open verbinding met de keuken. In de keuken staat een spoeleiland en is er een L-vormige wandkast. De keukeninrichting is uitgevoerd in zwart in combinatie met roestvrijstalen aanrecht- en werkbladen. Het spoeleiland is voorzien van een spoelbak, Ouooker en vaatwasmachine. In de lage wandkast bevindt zich een grillplaat en een inductiekookplaat, met daarboven een plafondafzuiging. In de hoge wandkast is een royale koelkast aanwezig. Voorts is er volop opbergruimte in de lades en kasten van de keuken. Alle inbouwapparatuur (oven, vaatwasmachine, inductie kook- en grillplaat) zijn van het merk Siemens, energieklasse A+. Aan het spoeleiland kunt u gezellig aanschuiven om direct al het lekkers te proeven. In het verlengde van de keuken is een mooie eetkamer met stalen openslaande deuren naar de tuin. Vanuit de keuken loopt men zo de tuinkamer in. Deze kamer biedt toegang tot de kelder, berging en heeft openslaande deuren naar de achtertuin. In het verlengde van de berging is het puntdak met de balken zichtbaar en voorzien van een Velux dakraam wat zorgt voor een heerlijk lichte en intieme kamer. De kamer is ingericht met vaste kasten voorzien van Franse, antieke louvredeuren en een lichte gietvloer. Berging is voorzien van elektra, plavuizenvloer en openslaande houten deuren naar de oprit.

Eerste verdieping
Middels de bordestrapopgang met prachtig gebrandschilderd gevelraam, bereikt men de royale overloop met vaste kast. Rechts van de trap zijn er twee slaapkamers met uitzicht over het Wilhelminapark. Tegenover de bordestrap ligt de masterbedroom. Dit is een mooie, ruime slaapkamer met twee vaste (kleding)kasten met Franse, antieke louvredeuren: openslaande deuren naar een ruim balkon en toegang tot de badkamer. In de badkamer geeft het geheel van een inloopdouche met Grohe thermostaatkraan, houten (wastafel) meubel met 2 waskommen, ligbad, wandcloset, keramische vloer- en wandbetegeling met marmer patroon, een luxe uitstraling. Onder de vloertegels ligt vloerverwarming.
Slaapkamer 2 heeft drie vaste kasten, een erker met bankje met een uniek uitzicht op het Wilhelminapark.
Slaapkamer 3 heeft vaste kasten en in een nis bevindt zich de opstelling van de warmte pomp en wasmachine.
Deze eerste verdiepingsvloer is geheel voorzien van een gietvloer met vloerverwarming.

Tweede verdieping
Via een vaste trap komt u op de tweede verdieping. Hier bevindt zich een overloop met 2 vaste kasten en is er toegang tot 2 slaapkamers en een badkamer. Deze verdiepingsvloer is geheel voorzien van een gietvloer met vloerverwarming. Slaapkamer 4 heeft een dakkapel. Slaapkamer 5 heeft een dakkapel. Beide kamers liggen onder de kap met fraaie balken. Deze verdieping is licht en een ideale plek voor kinderen of voor een werk- of hobbyruimte. De badkamer op deze etage is betegeld met een grote, keramische grijze tegel waardoor er een ruime uitstraling ontstaat. De ruimte heeft vloerverwarming, wandcloset, inloop douchecabine met thermostaatkraan en 2 wastafels in houten badmeubel.

Tuin:
De voor- en zijtuin zijn voorzien van sierbestrating, gazon en beplanting. Bij de oprit is een houten berging ten behoeve van de containers en een houten poort die toegang biedt tot de besloten achtertuin. Naast de openslaande houten deuren van de berging is een oplaadpunt bevestigd ten behoeve van de elektrische auto. De op het zuiden gelegen achtertuin is ingericht met een terras van sierbestrating bij de woning, gazon, beplanting en een sfeervolle, overdekte lounge hoek.

Locatie:
De ligging is ideaal: aan een brede straat met parkeervakken in de zeer geliefde familiebuurt “Zandberg” en aan de andere zijde bevindt zich het schitterende Wilhelminapark met haar vijvers. In de buurt zijn er basis en middelbare scholen en om de hoek vindt u de luxe Wilhelminastraat, de hippe Ginnekenweg met grote diversiteit aan boetieks, restaurants, terrassen en fijne winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het Ginnekenmarktje, het Mastbos, het bruisende en historische stadscentrum alsmede het NS-station, theater, bioscopen etc. zijn op loopafstand. Ook liggen de uitvalswegen in de directe omgeving.

Algemeen:
In 2018 is de woning volledig gerenoveerd en deels intern verbouwd. De voormalige garage met keuken is komen te vervallen. Deze ruimtes zijn verbouwd tot een tuinkamer met een kleine berging. De woning is voorzien van houten paneeldeuren, brand geschilderde ramen met voorzetramen, HR++ dubbele beglazing en diverse plafonds met sierlijsten. Onder alle vloeren ligt vloerverwarming, met uitzondering van de eiken houten parket vloer (BG) en er is wandverwarming aanwezig op de begane grond. De woning wordt verwarmd met een hybride warmte-systeem (warmtepomp en CV ketel), in combinatie met 16 zonnepanelen. Omdat dit huis zo ruim is, geeft een gietvloer in combinatie met een houten vloer rust in het geheel. De woning valt onder beschermd stads- of dorpsgezicht. De onder het perceel gelegen olietank is in 1991 volgens de destijds geldende voorschriften buiten gebruik gesteld. Er is een bodemonderzoek uitgevoerd in 2018, waarna er een schoon grond verklaring is afgegeven.

Betaald parkeren:
De tijden waarop betaald parkeren geldt, zijn van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 09:00 tot 20:00 uur. Bewoners en ondernemers parkeren met een vergunning. Uiteraard is er ook een bezoekersregeling. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.breda.nl/parkeervergunning-bewoners.

Verkoopvoorwaarden:
Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 85 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

416 m2 5 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview