Verkocht € 665.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Prins Frederiklaan 17

Dit charmante half vrijstaande herenhuis is 45 jaar lang met veel liefde en zorg bewoond door de familie en dat is ook zeker terug te zien. In al die jaren is deze woning goed onderhouden en is het een kwestie van moderniseren. Daarnaast biedt de woning ook de mogelijkheid om uit te breiden door middel van een uitbouw op de begane grond. De woning is gebouwd in 1938 en heeft zijn karakteristieke eigenschappen behouden, beschikt over een woonoppervlakte van circa 158m², 7 slaapkamers, een badkamer, eigen oprit waar u maar liefst 3 auto’s kunt parkeren, een verzorgde voor- en achtertuin (westen) met garage en berging gelegen in de geliefde woonwijk ’t Ginneken. Het Mastbos en het authentieke Ginnekenmarktje zijn op loopafstand bereikbaar.

Indeling begane grond:
Verzorgde voortuin met hoge heg, borders en een diepe oprit waar u 3 auto’s kunt parkeren, vrijstaande stenen garage met openslaande deuren, achterom naar de tuin (westen) en toegang tot de overdekte zij entree van het woonhuis.

Vestibule met tegelvloer, meterkast, toegang tot de kelder en deur naar de hal.
Hal met tegelvloer, toegang tot de woonkamer, keuken en toiletruimte met wandcloset en fonteintje.
L-vormige woonkamer met donkere parketvloer, erker aan de voorzijde, hout gestookte open haard, openslaande deuren naar de achtertuin en toegang tot de keuken.
Dichte keuken met royale bergkast waar de opstelling van de cv-ketel is geplaatst en een loopdeur naar de achtertuin. De keukeninrichting is voorzien van een kunststof aanrechtblad met 2 roestvrijstalen spoelbakken, oven, 4-pits gaskookplaat met daarboven de afzuiging. Aan de overzijde zijn twee vaste kasten.

Indeling garage:
De stenen garage heeft aan de achterzijde een berging met loopdeur naar de achtertuin. In deze garage bevinden zich de aansluitpunten ten behoeve van de wasmachine en droger.

Indeling eerste verdieping:
Overloop met prachtige glas-in-lood zijgevelramen. De overloop geeft toegang tot een toiletruimte met fonteintje, badkamer en 3 slaapkamers.
Twee slaapkamer gelegen aan de voorzijde waarvan 1 met een erker en zonnescherm.
Een slaapkamer gelegen aan de achterzijde met vaste kasten en toegang tot de badkamer.
Badkamer met loopdeur naar het balkon.
De badkamer is voorzien van een tegelvloer, 2 vaste wastafels, douche met stort/handdouche en bidet.

Indeling tweede verdieping:
Overloop met dakkapel en toegang tot 4 slaapkamers en een berging.
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met Velux dakraam.
Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met dakkapel en houten vloer. Vanuit deze kamer heeft men een fraai uitzicht over het aan de voorzijde gelegen pleintje en Laurentius kerktoren.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met dakkapel, twee vaste kasten waarvan 1 met een vaste wastafel en een houten vloer.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met Velux dakraam.

Tuin:
De achtertuin heeft een terras bij de woning, poort naar de oprit, toegang tot de berging, gazon, hoge heg en is gesitueerd op het westen.

Algemeen:
De woning is goed onderhouden echter dient u rekening te houden met een moderniseringsronde. Een aantal karakteristieke elementen zijn aanwezig zoals houten deuren met bakeliet beslag en glas-in-lood ramen. Fantastisch leuke ligging, rustige straat en toch 2 straten verwijderd van de winkelstraten. Het bruisende en historische stadscentrum is op 8 minuten fietsen bereikbaar. Het authentieke Ginnekenmarktje op 5 loopminuten alsmede het Mastbos waar u heerlijk kunt wandelen.
Sportvelden, scholen en uitvalswegen zijn ook goed en snel bereikbaar.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 80 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

264 m2 7 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview