Verkocht € 1.500.000,- k.k. - villa

Breda – Raadhuisstraat 25

LET OP: DIT BETREFT EEN VANAF VRAAGPRIJS. U BENT VRIJ OM VANAF € 1.500.000,– EEN BOD UIT TE BRENGEN.

In de zeer geliefde buurt het Ginneken, ligt dit heerlijke uit 1896 stammende stadsvilla, perfect als gezinshuis met 5 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Het huis, gebouwd in de stijl die zo karakteristiek is voor deze buurt, is grotendeels gerenoveerd en op zeer smaakvolle wijze volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Alle originele sfeerkenmerken, zoals hoge ornamenten plafonds, twee open haarden op de begane grond en paneeldeuren zijn behouden. Door de hoge plafonds zowel op begane grond en op eerste verdieping is dit een zeer royaal gezinshuis met een indrukwekkende inhoud van ruim 2.500m³. De privacy biedende achtertuin heeft voldoende ruimte om op eigen terrein te parkeren.

INDELING BEGANE GROND:
Statige entree en middels dubbele authentieke deuren is de vestibule bereikbaar.
Vestibule (circa 1.80 x 3.62m) met authentieke marmervloer voorzien van vloerverwarming, garderobekast en toegang tot living aan de voorzijde en middels dubbele tochtdeuren toegang tot de imposante centrale ontvangsthal.
Centrale hal (circa 1.80 x 7.39m) met marmervloer voorzien van vloerverwarming en wandverlichting, hardsteen fonteintje in nis, toiletruimte met design roestvrijstalen toilet, prachtige bordes trappenhuis naar 1e verdieping en middels een 2-tal glazen deuren toegang tot:

Woonkamer ‘en suite’ totaal circa 50m² onderverdeeld in:
Voorkamer (circa 5.68 x 4.88m) derhalve circa 28m² met authentieke visgraatparketvloer, marmerschouw met ‘Flam’ inzethaard, ornamentenplafond, zijgevelraam en houten binnenluiken. Middels ‘en suite’ deuren toegang tot de achterkamer;
Achterkamer (circa 5.68 x 4.15m) derhalve circa 24m² met authentieke visgraatparketvloer, marmerschouw met ‘Flam’ inzethaard, ornamentenplafond, toegang tot centrale hal en middels openslaande deuren naar het deels overdekte fraaie bordes.
Bordes (circa 5.00 x 5.65m) derhalve circa 28m² met grijze tegelvloer, afgetimmerd met houten bogen waarin glas-in-lood bovenramen zijn geplaatst en loopdeur naar eerder genoemde centrale hal. Vanuit het bordes heeft men toegang en zicht op de achtertuin.

Multifunctionele kamer (circa 5.58 x 3.62m) derhalve circa 20m² gelegen aan de voorzijde met authentieke visgraat parketvloer, houten binnenluiken, ornamentenplafond, inbouwkast, meterkast, marmerschouw, inbouwverlichting en doorloop naar spoel/bijkeuken:

Spoel/bijkeuken (circa 4.51 x 4.60m) gelegen aan de voorzijde met arduinvloer voorzien van vloerverwarming, zogenaamde leveranciersingang en een op maat gemaakte keukeninrichting met roestvrijstalen aanrechtblad, grote spoelbak, shredder en vaatwasmachine. In het midden van de ruimte staat een kastenblok ‘Varenna’ welke de ruimte tussen spoel/bijkeuken en keuken afschermt.

Imposante en schitterende te noemen multifunctionele wooneetkeuken met vide en toegang tot overdekt terras/veranda totaal circa 90m² onderverdeeld in:
Kookgedeelte (circa 4.51 x 6.50m) derhalve circa 29m² met arduinvloer voorzien van vloerverwarming en doorloop naar onbenoemde ruimte en 2e living. De luxe volledig geoutilleerde inrichting bestaat uit een op maat gemaakt blok uitgevoerd in hoogglans wit en een roestvrijstalen aanrechtblad met spoelbak, 4-pits gaskookplaat, wokbrander, Quooker, vaatwasmachine en volop kastruimte. Boven het keukenblok hangt een brede, professionele roestvrijstalen afzuigschouw. In het eerder genoemde kastenblok bevindt zich een ‘Gaggenau’ roestvrijstalen stoomoven, grote conventionele oven, apothekerskast en een Amerikaanse koelkast.

Vanuit de keuken loopt men middels enkele traptreden betreedt men het leefgedeelte.
Deze zeer bijzondere, tuingerichte 2e living (circa 5.50 x 11.00m) derhalve 60m² is aan de tuinzijde voorzien van ramen in stalen kozijnen van plafond tot aan de grond. Dit geeft een zeer ruimtelijk effect. De vloer bestaat uit sierbestrating met vloerverwarming, 2 maal openslaande deuren, een loopdeur, schouw met openhaard, 2 vaste kasten en middels een houten trap, middenin de ruimte, bereikt u de vide met lichtstraat. Momenteel in gebruik als speelkamer.

Vide (vloermaat circa 4.10 x 9.50m) derhalve circa 39m² met glazen omheining, schitterende lichtstraat en loopdeur naar een overdekt gedeelte.
Zoals reeds omschreven bereikt u vanuit de keuken een onbenoemde ruimte.
Deze ruimte (circa 5.20 x 5.58m) derhalve circa 29m² is voorzien van visgraat parketvloer, vaste kast en toegang tot kelder. Vervolgen beschikt deze ruimte naar binnen slaande deuren voor het Frans balkon met daarachter een vijver.

Kelder totaal circa 36m² met een hoogte van circa 1.92m onderverdeeld in:
– Ruimte I (circa 5.40 x 5.00m);
– Ruimte II (circa 1.80 x 5.00m);
– Ruimte III met opstelling waterhardingsinstallatie.
De kelder is uit te breiden met 50m².

INDELING EERSTE VERDIEPING:
Royale T-vormige overloop met authentieke eikenvloer, wandverlichting, toiletruimte met zwevend toilet, vaste trapopgang naar 2e verdieping en toegang tot:
– Slaapkamer (circa 5.68 x 4.88m) gelegen aan de voorzijde met marmerschouw en doorloop naar achter slaapkamer;
– Slaapkamer (circa 5.68 x 4.30m) gelegen aan de achterzijde;
– Gastenbadkamer volledig betegeld (circa 1.80 x 3.20m) met ligbad in hoekopstelling, dubbele vaste wastafel in
meubel, tegelvloer met vloerverwarming en design radiator;
– Slaapkamer (circa 5.58 x 3.63m) gelegen aan de voorzijde met marmerschouw;
– Slaapkamer (circa 4.63 x 3.65m) gelegen aan de achterzijde momenteel in gebruik als kledingkamer met vaste
kastenwand waarin aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur en toegang tot vliering:
– Vliering (circa 3.80 x 2.20m) bereikbaar middels een luie trap. Hier bevindt zich de opstelling van de gas, cv-ketel,
boiler, centraal stofzuigsysteem, unit mechanische ventilatie en meterkast ten behoeve van domotica.

INDELING TWEEDE VERDIEPING:
Middels bordestrappenhuis toegang tot de unieke in carré vorm, uitgevoerde masterbedroom totaal derhalve circa 100m² met in het middelpunt een patio.

De indeling is als volgt:
Overloop met loopdeur naar masterbedroom, walking closet met dakraam, luxe badkamer met vrijstaand design ligbad, meubel met 2 vaste wastafels, inloopdouche met arduinvloer, sauna, toiletruimte met in roestvrijstaal uitgevoerd design toilet, een in roestvrijstaal uitgevoerd design urinoir, roestvrijstalen keukenblok met spoelbak en koelkast.

De zeer unieke dak patio/binnentuin is omgegeven door een glazen pui uitgevoerd in stalen kozijnen wat voor bijzonder veel lichtinval zorgt.

De patio is bereikbaar middels 2 maal openslaande deuren. In de patio bevindt is een wellness ruimte gecreëerd met een Jacuzzi en buitendouche.

TUIN:
De privacy en zonnige achtertuin is voorzien van sierbestrating, volwassen borders en bomen, speelgazon, overdekt terras met hout gestookte open haard, aantal parkeerplaatsen, houtopslag en is aan de voorzijde afgesloten middels elektrisch bedienbare zinken openslaande deuren. Een paradijs in hartje Ginneken!

ALGEMEEN:
Deze zeer royale stadsvilla, is door architect F.J. Kerkhofs ontworpen en gesitueerd in Breda-Zuid op een markante woonlocatie nabij het Valkrustpark, rivier de Mark met natuurgebied Markdal en het Mastbos. Op een steenworp afstand van diverse scholen, het Ginnekenmarktje en het Valkeniersplein. Uitstekend gesitueerd ten opzichte van het bruisende stadscentrum, diverse sportfaciliteiten en uitvalswegen.

Deze stadsvilla is in opdracht van de huidige eigenaren in 2005 op professionele wijze en onder begeleiding van een architect aan een complete zeer ingrijpende renovatie onderworpen waarbij gebruik werd gemaakt van luxe en kwalitatief hoogwaardige bouwmaterialen. Eén en ander op zeer smaakvolle wijze en met oog voor details. De talloze nog aanwezige authentieke elementen werden daarbij bespaard of in ere hersteld. We spreken in dit verband dan ook over een villa met bovenmatig afwerkingsniveau en een instapklaar karakter.

De villa draagt de titel: beschermd stadsgezicht Ginneken.

Plafondhoogtes:
Beletage circa 3.78m; kelder circa 1.92m; 1e verdieping circa 3.45m, 2e verdieping nokhoogte circa 4.70m.

Aangezien de woning ouder is dan 115 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

949 m2 5 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview