Verkocht € 625.000,- k.k. - woonboerderij

Breda – Rietdijk 3

Aan de rand van woonwijk ‘Haagse Beemden’ gelegen ligt deze vrijstaande woonboerderij met de grote Vlaamse schuur, garage, bakhuis en kippenkooi. Rondom de boerderij ligt het weiland, de moes- en siertuin. De woonboerderij is voor de helft voorzien van een rietgedekte kap en een dak voorzien van singles. Vanaf de bouw circa 1870 is de boerderij in het bezit van dezelfde familie.

De woonboerderij heeft een oppervlakte van circa 240m² en is momenteel onderverdeeld in twee woningen.
U dient rekening te houden met het aanpassen van de woning naar de wensen van deze tijd. Een deel van de woonboerderij is reeds gerenoveerd.

Indeling
Begane grond:
Zoals in de meeste boerderijen werd de voordeur nooit gebruikt; men kwam achterom. Via twee ruime deuren kom je in de woonkeuken. De woonkeuken is voorzien van een tegelvloer en originele houten balken. Deze ruimte geeft toegang tot de kelder, opkamer, bijkeuken en woonkamer. De kelder is op stahoogte en heeft een mooie terracotta vloer. De bijkeuken heeft een eenvoudig keukenblok en geeft toegang tot het toilet en de badkamer. De garage, die via de bijkeuken te bereiken is, heeft openslaande deuren naar de straatzijde en een trapopgang naar de grote hooizolder.
De opkamer, met de originele balkenplafonds, geeft toegang tot de grote zolderverdieping.
De woon- en zijkamer aan de voorzijde van het huis zijn nagenoeg nog in originele staat. De marmeren schouw en de bedsteden zijn nog aanwezig.

De riante zolderverdieping heeft een originele rookkast en twee slaapkamers (de hoogte van de slaapkamers is aangepast aan deze tijd). De prachtige gebinten zijn nog in het zicht. Deze ruimte biedt veel mogelijkheden! De kap van de zolderverdieping is volledig geïsoleerd en afgewerkt.

Vrijstaand stenen bakhuis (uit 1927):
Recent voorzien van een nieuw dak bestaande uit oud Hollandse pannen. De wanden van beide ruimtes zijn opnieuw afgewerkt. Aan de tuinzijde van het bakhuis is een houten veranda aangebracht.

Vlaamse schuur:
De Vlaamse schuur is waarschijnlijk ouder dan de woonboerderij. De gebinten verkeren in goede staat. In 2019 is er een initiatiefplan ingediend bij de gemeente Breda voor het realiseren van twee extra wooneenheden. De gemeente Breda heeft hier een positief oordeel over afgegeven. Eventueel zijn er drie wooneenheden te realiseren. Architect Marc Benerink heeft reeds een ontwerp gemaakt voor onder andere de Vlaamse schuur. Deze indelingen en artist impressions zijn enkel een opzet voor het uitwerken van de nieuwe ideeën.

Tuin:
De tuin, rondom de woonboerderij, is voorzien van een gazon, volwassen bomen en mooie borders. Naast de garage is de moestuin aangelegd en de jonge boomgaard. Vlak tegen het einde van het perceel zijn 15 zonnepanelen geplaatst. De originele kippenkooi en geitenhok zijn nog aanwezig.

Ligging:
De woonboerderij is gelegen aan de rand van woonwijk de Haagse Beemden. Op fietsafstand is winkelcentrum Heksenwiel en Breda-Prinsenbeek NS-station bereikbaar. Door de ligging is het in de omgeving heerlijk fietsen en wandelen. Uitvalswegen, scholen, sportvelden en stadscentrum van Breda zijn goed en snel bereikbaar. De Rietdijk is een verharde doodlopende straat.

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

7.450 m2 4 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview