Verkocht € 695.000,- k.k. - portiekflat

Breda – Sophiastraat 73

Het is hier geweldig wonen aan de Sophiastraat in de unieke ‘Poort van Breda’ welke een bijzondere combinatie tussen ruimte en uitzicht prachtig met elkaar mengt. Het appartement betreft een gehele verdieping en beschikt over twee loggia’s, 3 slaapkamers, dubbele achter elkaar gelegen parkeerplaatsen in de ondergelegen garage en een berging. Aan de overzijde ligt het Valkenberg park, de bruisende en historische binnenstad en het vernieuwde NS-station.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Hal met brievenbussen en bellentableau.
Tweede hal met liftinstallatie en trappenhuis.

Vijfde verdieping:
Vanuit de lift betreedt men de hal.
Entree.
De hal met meterkast, toegang tot een royale slaapkamer, loggia aan de achterzijde, berging, badkamer, 2 slaapkamers en vervolgens betreedt men de riante woonkamer met openkeuken en loggia aan de voorzijde.
De woonkamer met openkeuken is voorzien van een lichte eiken houtenvloer, 2 schuifdeuren naar de loggia en een openkeuken. De keukeninrichting heeft een wandopstelling met een koel-/vriescombinatie, apothekerskast en een ovencombimagnetron. Aan de overzijde staat een lage opstelling met composiet aanrechtblad, 1,5 roestvrijstalen spoelbak, vaatwasmachine en een 5-pits Boretti inductiekookplaat met daarboven een roestvrijstalen afzuigkap.
De loggia heeft een tegelvloer en is afgewerkt met glasschermen die op eenvoudige wijze naar binnen open slaan, zodat men ’s middags heerlijk kan genieten van de zon.
Vanuit de woonkamer kijkt men zo uit over het Valkenberg, richting het NS-station en de Sophiastraat. Er valt altijd wat te zien en te beleven. Het leven staat hier nooit stil en dat is mooi om te zien.

Slaapkamer I
Hier is uitzicht over het binnenterrein.

Loggia
Gelegen aan de achterzijde met pvc-laminaatvloer en uitzicht over de binnenplaats van het appartementencomplex.

Moderne badkamer met tegelvloer voorzien van elektrisch bedienbare vloerverwarming, ligbad en inloopdouche beiden met thermostaatkraan, wandcloset en twee wastafels in ombouw.

Berging met opstelling van de gas, cv-ketel, unit van de mechanische ventilatie en aansluitpunten ten behoeve van de wasmachine en droger.

Slaapkamer II en III
Vanuit deze slaapkamers is er fraai zicht over de Sophiastraat.

Parkeren:
Bij het appartement horen 2 parkeerplaatsen (72 en 72a) in de ondergelegen garage.
De parkeerplaatsen liggen achterelkaar.
In de straat en haar omgeving kan men alleen betaald parkeren en/of middels een parkeervergunning.

Berging:
De berging bevindt zich in het souterrain.

Servicekosten:
De servicekosten bedragen circa € 281,37 per maand. Binnen deze servicekosten valt het voorschot op het waterverbruik, alsmede onder andere de opstalverzekering, brandverzekering en het onderhoud van de lift en de centrale ruimten. Tevens als bijdragen voor het reservefonds.

De woonoppervlakte bedraagt inclusief de inpandige loggia circa 185m².

Ligging:
Heerlijk genieten van de rust in het appartement met om de hoek het Valkenberg park, het bruisende stadscentrum met haar Grote Markt, Kasteelplein, het Chassé theater, NS-station volop restaurants, koffietentjes etc.. De uitvalswegen, scholen en sportfaciliteiten zijn binnen enkele minuten bereikbaar.

Historie:
De Poort van Breda is een appartementencomplex met 58 luxe appartementen. Dit in 2000 gereed gekomen complex is van de hand van de Belgische architect Charles van den Hove. Met zijn bijzonder fraaie en opvallende ontwerp is het een van de meest markante gebouwen van de stad en voor iedere Bredanaar is het een bekende en bijzondere blikvanger (winnaar architectuurprijs Breda 2001). Het complex is gebouwd met zeer hoogwaardige materialen en heeft een zeer hoog afwerkingsniveau.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

163 m2 3 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview