Verkocht € 595.000,- k.k. - eengezinswoning

Breda – St. Annastraat 5

Een van de oudste en meest historische straatjes in het centrum van Breda, de St. Annastraat, omstreeks 1500 aangelegd, is nu 5 eeuwen verder een bruisend straatje geworden. Het pittoreske karakter van de Annastraat is door alle tijden behouden gebleven. Creatieve winkeltjes, trendy kappers, een gezellige lunchroom, een geweldig eetcafé, een delicatessenwinkel enzovoort; de St. Annastraat heeft het allemaal. Hierdoor is dit misschien wel het leukste straatje in het fijnste deel van de historische binnenstad. De mooie winkels van de Veemarktstraat, het Park Valkenberg, het Begijnhof, Tuin van Merckx en de Grote Markt bevinden zich letterlijk om de hoek. Dit alles in combinatie met wonen is de kracht van de St. Annastraat.

Er doet zich nu de kans voor om eigenaar te worden van een uniek monumentale woonhuis uit 1518 op deze fijne plek in de stad.

De woning bestaat uit maar liefst 4 woonlagen plus een entresol en heeft bovendien een prachtige gewelven kelder. In de afgelopen 2 jaar is de woning volledig gerenoveerd, gemoderniseerd en gerestaureerd met behoud van vele authentieke details. De opvallende schuine gevel gevel wordt ondersteund door een stalen balkenconstructie welke prachtig opgaat in het interieur.

Begane grond
Je komt binnen in een heerlijke woonkeuken met een entresol met keukenopstelling. De begane grond is voorzien van een betonvloer met comfortabele vloerverwarming, een mooie schouw, luik naar zeer royale gewelvenkelder op stahoogte, schuifdeur naar berging/wasruimte, garderobe met toilet en de trapopgang naar de entresol. Het bijzonder hoge plafond (3,85 meter) heeft prachtige authentieke balken.

Entresol
Het entresol heeft een balustrade van glas en staal. Hier is de keuken geplaatst. Deze is voorzien van een 4-pits inductiekookplaat, combioven/magnetron, vaatwasser en Quooker. Het smaakvolle geheel wordt afgemaakt met een fraaie SMEG koel/vriescombinatie. Trapopgang naar eerste verdieping.

Eerste verdieping
De ruime en lichte woonkamer heeft een hoog authentiek balkenplafond (3,10 meter), een white wash eiken vloer, een grote schouw en dubbele openslaande ramen. De grote ramen met mooie lichtinval en het lichte balkenplafond geven deze kamer een fijn en serene atmosfeer.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping word je verrast door een prachtige luxe badkamer met ligbad van waaruit een fabelachtig uitzicht op de Grote Kerk van Breda. Verder is de zeer ruime badkamer voorzien van een glazen douchecabine met hand, stort en zijdouche, wandcloset, wastafelmeubel, garderobekasten en make-up hoek. Er zijn ook voorzieningen voor wasmachine en droger.
Tevens treffen we op deze verdieping een slaapkamer/werkkamer aan.
Verder is er op deze verdieping een vaste kast met daarin de opstelling van de CV ketel en een vaste trap naar de derde verdieping.

Derde verdieping
Hier bevindt zich de masterbedroom met over de volle breedte een glazen pui met openslaande deuren naar het terras. De ligging van deze slaapkamer, met spectaculair uitzicht, is op het zuidwesten waardoor het terras optimaal te gebruiken is. Het zonlicht reikt tot diep in de kamer en maakt dat je in ieder seizoen kunt genieten van ieder zonnestraaltje. Deze kamer is voorzien van airconditioning.

Parkeren
Momenteel wordt er voor 1 auto een parkeerplaats gehuurd op een afgesloten privé parkeerterrein, toegankelijk via het Stadserf op 50 meter afstand van de woning. Deze plek kan overgedragen worden. Daarnaast kunnen bewoners van de binnenstad Breda een parkeervergunning krijgen voor een beperkt bedrag per maand.

Wat u verder nog moet weten
De woning is een gemeentelijk monument
De voor ‘Centrum-1’ aangewezen gronden, waar deze woning onder valt, zijn o.a. bestemd voor:
-Wonen
-Detailhandel
-Dienstverlening
-Cultuur en ontspanning
-Maatschappelijke voorzieningen
-Horeca 1.

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview