Verkocht € 475.000,- k.k. - eengezinswoning

Breda – van Duijvenvoordestraat 19

Deze charmante hoekwoning met balkons is lang met veel liefde en zorg bewoond en dat is ook zeker terug te zien. In al die jaren is deze woning goed onderhouden en is het een kwestie van moderniseren. De woning is gebouwd in 1929, heeft zijn karakteristieke eigenschappen behouden zoals glas-in-lood ramen en paneeldeuren, beschikt over een woonoppervlakte van circa 95m² en een privacy biedende op het westen gesitueerde tuin met achterom.

Naast dit alles is er in 1976 achterin de tuin een bijgebouw gerealiseerd van circa 20m² welke in het verleden werd gebruikt als garage maar de laatste jaren meer als berging. Dit bijgebouw is geschikt voor meerdere doeleinden zoals hobbyruimte, atelier, eigen praktijkruimte e.d..

Deze woning biedt dus een tal van mogelijkheden en is ook nog eens ontzettend leuk gelegen; namelijk in een rustige straat waar bijna geen verkeer doorheen rijdt. Voor wat reuring hoeft u maar twee straten uit te lopen, want de gezellige Ginnekenmarkt en de Ginnekenweg met diverse winkels liggen op een paar honderd meter afstand. U kunt terecht op het Valkeniersplein voor uw dagelijkse boodschappen, maar een lekkere wandeling in het Mastbos kunt u ook lopend af. Het is ook een zeer kindvriendelijke buurt en er is genoeg keuze als het gaat om basis- en middelbare scholen en leuke sportaccommodaties. Het mooie centrum van Breda bereikt u binnen no time en ook diverse uitvalswegen liggen in de directe omgeving.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Gang met de originele granitovloer, eenvoudige meterkast, trap naar de verdieping, diepe trapkast met terra cotta tegelvloer en een toiletruimte, heerlijke lichte woonkamer met brede houten vloerdelen, balkenplafond, gaskachel, erker en openslaande deuren naar de achtertuin, dichte keuken aan de achterzijde met de originele granitovloer, loopdeur naar de achtertuin, een eenvoudige keukeninrichting waaronder een houten aanrecht met roestvrijstalen spoelbak, 4-pits kookplaat en een koelkast. In de keuken is de schuifdeur naar de woonkamer dichtgezet maar nog wel aanwezig. Deze schuifdeur is ook goed te zien in de woonkamer.

Verdieping: overloop met houten vloerdelen en lichtkoepel wat zorgt voor een fijne natuurlijke lichtinval, vaste kast met opstelling van de cv-ketel en aansluitpunt ten behoeve van de wasmachine, badkamer aan de achterzijde voorzien van wastafel, ligbad, zeil en een houtenvloer, slaapkamer aan de achterzijde met houten vloerdelen, 2 vaste kasten en openslaande deuren naar het balkon, slaapkamer aan de voorzijde met houten vloerdelen, vaste kastenwand en openslaande deuren naar het balkon en een slaapkamer aan de voorzijde.

Tuin:
De privacy biedende achtertuin is gesitueerd op het westen en is rijk aan diverse beplanting, terrasjes, een zij uitgang en staat er achterop het perceel een houten deels stenen berging met golfplaten dak.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

220 m2 3 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview