Verkocht € 985.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Vierwindenstraat 37

Moderne, zeer riante stadsvilla, ontworpen door internationaal befaamd architectenbureau Van Sambeek & Van Veen, op een toplocatie nabij het bruisende, historische centrum van Breda. In deze spectaculaire ‘urban villa’ komt alles samen wat wonen in de stad tot een onvergelijkbaar genoegen maakt. Als een beschermende slotgracht omarmt het riviertje de Mark het karakteristieke, oude centrum van Breda. Net binnen die slotgracht ligt het Chassé Park, vlakbij alles wat Breda aan cultuur, uitgaan, gezelligheid en voorzieningen heeft te bieden. Deze groene woonwijk is ontworpen door de wereldberoemde Nederlandse architect Rem en in 2007 bekroond met een prestigieuze prijs voor het hoogwaardige en vernieuwende karakter. Smaakvol interieurdesign.

In het Chassé Park, aan het water en vlakbij het waterrijke Wilhelminapark, bevindt zich een modern wooncomplex met geschakelde, zeer luxueuze stadsvilla’s. Een van de mooiste en meest riante villa’s ligt op de hoek van de Vierwindenstraat en de Chassésingel. Het pand strekt zich uit over drie verdiepingen en heeft een woonoppervlak van maar liefst circa 334m². De speelse indeling, het verrassende, zeer smaakvolle interieurdesign en de exclusieve materiaalkeuze zorgen voor een uiterst comfortabele en aangename woonbeleving. Dankzij de grote, deels te openen, raampartijen in de vijfentwintig meter lange gevel, parallel aan de rivier, geniet je niet alleen van een fascinerend uitzicht vanuit vrijwel alle vertrekken, maar ook van het daglicht, dat onbelemmerd naar binnen valt. De stadsvilla uit 2006 werd twee jaar geleden onder architectuur van top tot teen op zeer stijlvolle wijze gemoderniseerd. Het geheel bevindt zich dan ook in een perfecte staat van onderhoud. De nieuwe bewoners kunnen er zó hun intrek nemen.

Weergaloos wonen
De efficiënte, modernistische architectuur – het pand heeft de vorm van een langwerpige doos – zorgt voor een optimale ruimtebeleving. Zo ingetogen als het exterieur van de geschakelde villa oogt, zo spectaculair is het interieur. Dit is echt een hele gave ‘urban villa’ op een zeer bijzondere locatie; een weergaloze combinatie voor mensen die met volle teugen willen genieten van alles wat hun huis en de omgeving hebben te bieden. Op de begane grond bevindt zich de riante living met aangrenzende maatwerk designkeuken. De combinatie van edele houtsoorten en robuust natuursteen zorgt voor een warme, luxueuze sfeer. De woonkeuken is uitgerust met alle denkbare apparatuur, inclusief een wijnklimaatkast, prachtige werkbladen en veel kastruimte. Woonkamer en keuken samen hebben een oppervlakte van ruim 75m². De aparte eetkamer bevindt zich in een vide over twee verdiepingen, vijf-en-een halve meter hoog, met rondom glas – een heerlijke ‘tuinkamer’, waar de grens tussen binnen en buiten vervaagt. In het hele pand ligt een drempelloze gietvloer met beton ciré effect en vloerverwarming, alleen voor de eetkamer is gekozen voor een visgraat gelegde eikenhouten vloer, een subtiele stijlingreep met verrassend effect. Via de eetkamer is een rustig gelegen werkkamer bereikbaar, die uiteraard ook als speelkamer of televisiekamer kan worden gebruikt. Als de glazen schuifpuien – op zowel deze als op de slaapverdieping – worden geopend, waait er een heerlijke briesje door het huis. De veiligheid is gewaarborgd door smeedijzeren balustrades aan de binnenzijde, zodat kinderen niet naar buiten kunnen klauteren en voorbijgangers niet naar binnen.

Riant en ruimtelijk
De eerste verdieping is al even riant en ruimtelijk ingedeeld als de woonverdieping. De geweldige mastersuite heeft de dimensies van een appartement. De slaapkamer, luxueuze design badkamer en dressing beslaan samen ruim 60 m² en vormen een heerlijk domein waar je volop van je privacy kunt genieten. Alle vertrekken in de villa zijn uitgerust met elektrisch bedienbare zonneschermen. Aan de andere zijde van de vide bevindt zich een tweede slaap- c.q. logeerkamer van bijna 37m². Er is tevens een extra badkamer en een apart toilet.

In het souterrain is nog een derde slaapkamer (zonder daglicht), een mooie wijnkelder annex proeflokaal en een grote berging. Het souterrain biedt heel comfortabel binnendoor toegang tot de ondergrondse parkeergarage, waar direct achter de woning twee bijbehorende parkeerplaatsen liggen.
Naast alle genoemde extra’s is de woning voorzien van een alarminstallatie, brandmelders in ieder vertrek en een centraal afzuigsysteem. Diverse snelwegen, zoals de A16, A27 en de A58 zijn gemakkelijk bereikbaar.

In een oogopslag
– Stadsvilla in het Chassé Park, met de oude binnenstad van Breda om de hoek
– Op toplocatie aan ringvaart de Mark
– Architectuur: Rem 2006
– Op zeer hoog niveau gerenoveerd in 2017
– Spectaculair interieurdesign
– Woonoppervlak van circa 334m²
– Zeven kamers op drie verdiepingen
– Drie slaapkamers, twee badkamers, werkkamer, wijnkelder
– Vloerverwarming, alarminstallatie, rookmelders, elektrische zonneschermen
– Twee inpandige parkeerplaatsen direct bij de woning
– In optimale staat van onderhoud.
– Koper wordt lid van een VvE. De maandelijkse kosten bedragen € 258,06.

334 m2 2 1 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview