Verkocht € 1.925.000,- k.k. - villa

Breda – Wilhelminasingel 3

Aan de zuidelijke zijde van de singel van Breda staat dit zeer royale in 2006 geheel gerenoveerde herenhuis met Neorenaissance elementen. Het betreft een Rijksmonument en is herkenbaar door haar architectonische gaafheid van het exterieur en het interieur. Momenteel in gebruik als kantoorpand met een 50-tal parkeerplaatsen op het achtergelegen terrein.

Indeling
Begane grond:
Entree.
Middels de statige prachtige houten deuren betreedt men de vestibule.
Vestibule (circa 2.11 x 3.73m) met marmervloer, lambrisering en deur naar de hal.
L-vormige hal (circa 2.11 x 14.35m en 2.90 x 2.30m) met marmervloer, lambrisering, bordestrappenhuis, trapkast, toegang tot kelder, 4 kantoorruimtes, receptie, keuken, toiletten en een serverkast.
Vergaderruimte (circa 3.91 x 5.57m) gelegen aan de voorzijde met 3 dubbele vaste kasten en prachtige authentieke marmerschouw met kachel.
Kantoorkamer (circa 4.99 x 5.72m) gelegen aan de voorzijde met prachtige hout gesneden schouw met kachel, 2 vaste kasten en middels ‘en suite’ deuren naar achterkamer.
Kantoorkamer (circa 4.99 x 5.80m) voorzien van authentieke marmerschouw met kachel, vaste kastenwanden en zijgevelraam.
Kantoorkamer (circa 3.91 x 4.49m) met zijgevelraam en vaste kastenwand.
Moderne, strakke receptie (circa 4.81 x 7.07m) met betonvloer, openslaande deuren naar overdekte achteringang, zijgevelraam en 2 vaste kasten.
Serverkast.
Toiletruimte met fonteintje, daglicht en marmervloer.
Toiletruimte met wandcloset en fonteintje.
Keuken (circa 13m²) met keukenblok voorzien van marmer aanrechtblad, roestvrijstalen spoelbak, roestvrijstalen oven en zijgevelraam.
Kelder (circa 20m²) op stahoogte met opstelling van een 2-tal gas, cv-ketels.

Eerste verdieping:
Via het prachtige bordestrappenhuis bereikt men de overloop met gekleurde verlichting, toegang tot een 7-tal kantoorruimtes, serverkast en 2 toiletten:
Kantoorruimte (circa 3.81 x 5.57m) gelegen aan de voorzijde met 3 vaste kasten en marmerschouw.
Kantoorruimte (circa 2.21 x 3.81m) gelegen aan de voorzijde met naar binnen slaande deuren naar balkon en harmonicadeuren naar kantoorruimte.
Kantoorruimte (circa 4.99 x 5.01m) gelegen aan de voorzijde met marmerschouw en vaste kastenwand.
Opslagruimte.
Kantoorruimte (circa 2.92 x 2.21m en 4.99 x 5.14m) met 2 zijgevelramen, marmerschouw en ‘en suite’ deuren naar kantoor met pantry.
Kantoorruimte (circa 4.99 x 3.38m) gelegen aan de achterzijde met pantry en vaste kastenwand.
Kantoorruimte (circa 3.81 x 4.49m) met naar binnen slaande deuren naar het dakterras.
Kantoorruimte (circa 1.20 x 2.45m) gelegen aan de achterzijde.
Serverkast.
Herentoilet met urinoir en fonteintje.
Damestoilet met daglicht, wandcloset en fonteintje.

Tweede verdieping:
Overloop met lichtkoepel, toiletruimte met fonteintje, serverkast, loopdeur naar dakterras en toegang tot een 2-tal kantoorruimtes, kantine en vergaderruimte.
Vergaderruimte (circa 9.91 x 5.57m) gelegen aan de voorzijde met dakkapel, vliering, 4 Velux dakramen, pantry en 2 lichtkoepels.
Kantine met pantry (circa 5.12 x 6.79m) gelegen aan de achterzijde met laminaatvloer en openslaande deuren naar dakterras.
Kantoorruimte met pantry (circa 14m²) gelegen aan de achterzijde met Velux dakraam.
Kantoorruimte (circa 1.20 x 2.45m) gelegen aan de achterzijde.

Parking:
Achter het gebouw bevindt zich een zeer royale parking voorzien van grind, ten behoeve van maar liefst 50 auto’s. Dit terrein is afgesloten middels slagbomen.
Er bevinden zich enkele grote volwassen bomen op het terrein wat zorgt voor privacy. Het is mogelijk om een gedeelte van het achter terrein af te splitsen.

Algemeen:
Dit zeer royale herenhuis ligt aan één van de mooiste singels van Breda. Kent aan de voor-en achterzijde vrij uitzicht.
Aan de achterzijde bevindt zich een noodtrappenhuis.
De huidige bureaus (ter overname), kasten en pantry’s zijn op maat gemaakt er bevindt zich moderne verlichtingsarmaturen, kabelgoten ten behoeve van data- en elektrabekabeling etc.. De 1e en 2e verdiepingsvloer betreft een zwevende vloer. Dit zorgt voor weinig tot geen geluidsoverlast. In het herenhuis bevinden zich 16 airco units. Vanuit de receptie zijn deze centraal te bedienen alsmede per ruimte.
De serverkasten zijn voorzien van aparte koeling.
De aanwezige kachels zijn niet meer in gebruik.
Het bestemmingsplan geeft aan kantoor. Het veelzijdige herenhuis biedt tevens aantrekkelijke mogelijkheden voor gebruik als woonhuis. In dat geval is wel een aanzienlijke verbouwing nodig en toestemming van de gemeente Breda om de bestemming wonen te verkrijgen. De koper dient hier zelf zorg voor te dragen over een aan te vragen bestemmingswijziging.
Ten gunste van de twee garageboxen die behoren bij het adres Wilhelminastraat 13 te Breda is een erfdienstbaarheid op het parkeerterrein gevestigd om te komen en te gaan naar de Wilhelminasingel.
Aangezien de woning ouder is dan 130 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden
opgenomen.

2.003 m2 0 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview