Te koop € 1.585.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Zandberglaan 49

Deze prachtige karakteristieke, royaal uitgebouwde 2-onder-1 kapwoning is gesitueerd in de zeer geliefde woonwijk Zandberg. De woning is voorzien van fraaie raampartijen, plafonds, tal van originele details, een mooie houten vloer, een vijftal slaapkamers, twee badkamers, een (voormalige) garage met aparte berging en een aangename tuin op het noordwesten met twee terrassen. Bij binnenkomst voelt u direct de warme, aangename en rustgevende sfeer welke dit huis ademt. De woning is gelegen op 471m² grond met een woonoppervlakte van 254m² waarmee het woongenot dan ook heel prettig te noemen is.

Het huis, gebouwd in de stijl die zo karakteristiek is voor deze buurt, is in 2017 op een zeer grondige wijze gerenoveerd, uitgebouwd op de begane grond en zeer smaakvol met hoogwaardige materialen aangepast aan de eisen van deze tijd.

INDELING BEGANE GROND

Entree, vestibule met garderobe, vaste kast en openslaande deuren met glas-in-lood ramen naar de royale ontvangsthal.
In de royale ontvangsthal is een prachtige bordestrapopgang naar de eerste verdieping voorzien van een balustrade met fraai houtsnijwerk en zijn de wanden deels versierd met wortelnotenhouten lambrisering met daarbij horend een laag vast kastje. Onder de trap bevinden zich een grote en een kleine kast. Daarnaast zijn er een aparte toiletruimte met zwevend closet, fonteintje en raampje en een royale kelder met vaste trap op stahoogte bereikbaar.
De ontvangsthal, vestibule en toiletruimte zijn voorzien van een hoogglans marmer tegelvloer.

Middels een kamerhoge stalen taatsdeur met glas, is de L-vormige woonkamer bereikbaar. Deze fijn ingedeelde woonkamer heeft 2 erkers aan de zijkant met glas-in-lood bovenramen en is voorzien van een eiken houtenvloer. De zithoek is gesitueerd aan de voorzijde bij de ingebouwde sfeervolle gashaard. De eettafel is bij binnenkomst gesitueerd. Tegen de achterwand is een ingebouwde boekenkast, zijn er schuifdeuren met glas-in-lood ramen naar de woonkeuken en daarnaast een gezellig intiem lees-/borrelhoek met doorkijk gesloten houthaard.

De riant uitgebouwde woonkeuken ligt aan de achterzijde van het huis, is voorzien van een plavuizenvloer en zijn er 2 maal openslaande deuren naar de achtertuin. De keuken profiteert van invallend daglicht middels een fraaie lichtstraat boven de huidige eettafel. De doorkijk gesloten houthaard geeft extra sfeer bij het eetgedeelte. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een ruime bijkeuken.

De keukeninrichting is voorzien van een schiereiland met koken, spoelen en zijn er zitplaatsen middels een houten eetbar. Hierdoor kunt u gezellig aanschuiven om direct al het lekkers te proeven. Het granieten aanrechtblad heeft een 1½ roestvrijstalen spoelbak met Quooker, een Bora 4-pits inductie kookplaat met veldafzuiging en is er een vaatwasmachine ingebouwd.

De kastenwand tegenover bevat een royale koelkast, vriezer, oven, combioven/magnetron en een granieten werkblad. Door de combinatie van de kastenwand met het schiereiland is er meer dan voldoende opbergruimte aanwezig.

In de praktische bijkeuken ligt een hardstenenvloer en is in dezelfde uitvoering van de keuken een keukenblok met granieten werkblad voorzien van een roestvrijstalen spoelbak, koelkast, wijnkoelkast, opbergruimte en in een ruime kast zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger verwerkt. Tevens is er nog een loopdeur naar de zij tuin.

De woonkamer en bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Middels de fraaie bordestrapopgang is de overloop en geeft toegang tot de trapopgang naar de 2e verdieping, 3 slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer van de voorzijde met een laminaatvloer, inbouwkast en loopdeur naar het balkon.

Slaapkamer aan de voorzijde met een laminaatvloer, inbouwkast en deur naar de gastenbadkamer.

Luxe, moderne gastenbadkamer aan de zijkant met zijgevelraam, hardstenenvloer, wastafel van hardsteen voorzien van 2 kranen, in een eiken houten badmeubel, design radiator, wandcloset, inloopdouche met een hand- en stortdouchekop en glazen douchewand.

Ouderslaapkamer met eigen luxe, moderne badkamer aan de achterzijde.
De ouderslaapkamer heeft een laminaatvloer, openslaande deuren naar het balkon, een inbouwkast en doorloop naar de badkamer. De badkamer heeft een hardstenenvloer en is ingericht met een ligbad voorzien van thermostaatkraan, 2 wastafels van hardsteen op een eiken houten badmeubel, design radiator, inloopdouche met een hand- en stortdouchekop en een glazen douchewand. Ook is er nog een inbouwkast.

INDELING TWEEDE VERDIEPING

Via een vaste trap is de ruime verdieping met twee slaapkamers en een bergkamer te bereiken.

De overloop is voorzien van een laminaatvloer, kastenwand met opstelling van de cv-ketel en boiler, dakkapel aan de voorzijde, vaste wastafel en een douchecabine. Via een luik met vlizotrap is de bergzolder te bereiken.

Slaapkamer aan de voorzijde met laminaatvloer, dakkapel aan de voorzijde en een dakkapel aan de zijkant.

Slaapkamer aan de achterzijde met laminaatvloer, dakkapel aan de zijkant en 2 Velux dakramen aan de achterzijde.

Bergkamer aan de achterzijde met dakkapel en een inbouwkast.
Deze kamer kan ook dienst doen als slaap-, garderobe of werkkamer.

Deze verdieping verdient nog een moderniseringsronde.

ACHTERTUIN

De op het noordwesten gesitueerde achtertuin biedt volop privacy en is in 2020 opnieuw aangelegd met gazon, schuttingen, een terras bij de woning wat voorzien is van een elektrisch bedienbaar zonnescherm, een tweede terras bij de keuken met daarnaast een (over te nemen) Jacuzzi die speciaal hiervoor verwerkt is in het terras. Achterop het perceel staat een stenen vrijstaande berging met een (voormalige) garage en aparte berging. Deze garage is niet meer als zodanig in gebruik maar kan weer op eenvoudige wijze in gebruik genomen worden. De toegang is middels een afgesloten hekwerk via de Tulpenstraat bereikbaar. Dit betreft een erfdienstbaarheid. In december 2020 zijn er zonnepanelen op het dak van de berging/garage geplaatst.

VOORTUIN

De voortuin is voorzien van een afsluitbare poort en een elektrisch bedienbaar hekwerk naar oprit ten behoeve van twee auto’s. Ideaal daar in de wijk een parkeervergunning van toepassing is. De tuin is ingericht met borders, bomen, buitenkraan en elektrapunten. Dankzij de sierbestrating is een entree pad naar de toegangsdeur van de bijkeuken en middels een afsluitbare poort is de achtertuin gemakkelijk bereikbaar.

ALGEMEEN
De woning kent nog een hoop art deco interieur stukken. Denk hierbij aan het prachtige ramen en deuren met glas-in-lood, plafonds soms met bijzondere Glashutte lampen alsmede het schitterende houtsnijwerk van de balustrade/trapopgang en lambrisering.

LIGGING
De Zandberglaan is één van de mooiste lanen van Breda-zuid in de geliefde wijk Zandberg. De Ginnekenweg en de Wilhelminastraat met vele leuke boetiekjes, restaurants en terrasjes liggen om de hoek. Het Hyacintplein met een speeltuin en het speelveldje bij de Dirk van Veen school bevinden zich op loopafstand. Basisschool Zandberg ligt pal tegenover de woning. Ook zijn diverse middelbare scholen op loop- en fietsafstand te bereiken, net als verschillende sportverenigingen alsmede de bruisende en historische binnenstad en het NS-station met een dagelijkse hogesnelheidstrein naar Brussel en Amsterdam. Uitvalswegen zijn met enkele minuten bereikbaar.

PARKEREN
Vanaf 1 december 2020 geldt parkeren met parkeervergunning en betaald parkeren.
De tijden waarop betaald parkeren geldt zijn van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en op donderdag van 09:00 tot 20:00 uur. Bewoners en ondernemers parkeren met een vergunning. Er is maximaal 1 basisvergunning per huishouden aan te vragen. Uiteraard is er ook een bezoekersregeling.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.breda.nl/parkeervergunning-bewoners.

Indicatie huidig energieverbruik:
Gas: € 280,00 per maand
Elektra: € 145,00 per maand
Gebaseerd op een 4-persoonshuishouding (soms 7 personen).
Aan bovengenoemde opgaven kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien de vermelde kosten variabel zijn, en/of periodiek gewijzigd kunnen worden.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

471 m2 5 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview