Verkocht € 1.100.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Zandberglaan 57

Op een toplocatie in één van de mooiste en meest statige lanen van Breda-Zuid, staat dit karakteristieke half vrijstaand herenhuis. Dit prachtige pand kenmerkt zich door hoge plafonds, glas in lood, erker, paneeldeuren en veel originele elementen. De woning heeft een zeer royale living, prachtige aparte leefkeuken en maar liefst 5 slaapkamers en 2 badkamers. Hierdoor is de Zandberglaan 57 ideaal als gezinshuis. Het huis, gebouwd in de stijl die zo karakteristiek is voor deze buurt, is in 2014 op een zeer grondige wijze gerenoveerd en zeer smaakvol met hoogwaardige materialen volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Originele sfeerkenmerken zijn behouden.
Er is vrijwel altijd parkeer mogelijkheid voor de deur en op eigen terrein (3 auto’s). De zonnige achtertuin op het westen biedt veel privacy. Het woonhuis bevindt zich in een perfecte staat van onderhoud en de nieuwe bewoners kunnen er zó hun intrek nemen.

Omgeving:
De Zandberglaan is een van de mooiste lanen van Breda Zuid in de populaire wijk Zandberg. De Ginnekenweg en de Wilhelminastraat met vele leuke boetiekjes, restaurants en terrasjes liggen om de hoek. Het Hyacintplein met een speeltuin en het speelveldje bij de Dirk van Veen school bevinden zich op loopafstand. Twee basisscholen liggen in dezelfde straat en ook diverse middelbare scholen zijn op loop- en fietsafstand te bereiken, net als verschillende sportverenigingen. Ook diverse uitvalswegen liggen in de directe omgeving.

Indeling woning:

Zodra we de woning binnenlopen ervaren we de hoogte en de karakteristieke sfeer van de woning. In de ruime hal met plavuizenvloer vind je de trapopgang naar de 1e verdieping met glas in lood ramen, de garderobekast, toiletruimte met de doorgetrokken plavuizenvloer voorzien van een Duravit wandcloset inclusief softclosing zitting en Clou fontein met Clou kraan en toegang tot de woonkamer.

We vervolgen onze weg naar de ruime woonkamer.
De L-vormige woonkamer heeft een hoog plafond, een prachtige brede eiken houten vloer, erker aan de voorzijde, doorloop naar de woonkeuken en openslaande deuren naar het terras. Een heerlijke speelhoek bevindt zich aan de voorzijde alsmede het zitgedeelte. In het midden van de kamer bevindt zich een gashaard wat zorgt voor veel sfeer. Aan de achterzijde met uitzicht over de achtertuin is de eettafel gesitueerd.
Vanuit de woonkamer komen we in de uitgebouwde keuken met ook hier weer een hoog plafond, een brede lichtstraat wat zorgt voor natuurlijk licht, toegang tot de bijkeuken en een loopdeur naar de achtertuin. De eettafel is gesitueerd bij de ronde uitbouw en kijkt uit over de achtertuin. De keuken is gesitueerd bij de ronde uitbouw aan de voorzijde. De keukenopstelling is voorzien van een spoel-/kookeiland met roestvrijstalen spoelbak, Quooker kraan, aparte mengkraan, Atag vaatwasmachine, Atag gaskookplaat, Atag plafondafzuiging, plintboiler en volop kastruimte. Aan de overzijde van het eiland is een fraaie, in hout uitgevoerde, kastenwand gesitueerd met een Liebherr wijnklimaatkast, Miele stoomoven, Miele combioven/magnetron, Miele koelkast, Pelgrim vriezer en ook hier weer volop kastruimte.
Bijkeuken met tegelvloer en ingebouwde kastenwand en toegang tot de berging. De bijkeuken is voorzien van een werkblad met roestvrijstalen spoelbak. Onder het werkblad zijn de aansluitpunten ten behoeve van de wasapparatuur en droger. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming i.c.m. design radiatoren. De inpandige berging is verwarmd, heeft een loopdeur naar de achtertuin en de eerder genoemde oprit. In deze berging is een lage kast met werkblad aanwezig. Hier is volop ruimte voor het stallen van de fietsen.

1e verdieping:
Via de fraaie trap lopen we naar de 1e verdieping. Vanuit de overloop zijn de 3 slaapkamers en de badkamer bereikbaar.

De masterbedroom is gelegen aan de voorzijde met 3 vaste kasten en heeft naar binnen slaande deuren naar het balkon.
Slaapkamer II ligt aan de achterzijde met 1 vaste kast en uitzicht op de tuin.
Slaapkamer III ligt aan de voorzijde.

Zeer luxe badkamer met 4 inbouwkasten, inbouwradio Gira, LoooX spiegel met verwarming en verlichting, Mosa tegels, vloerverwarming, brede wastafel en 2 kranen op badkamermeubel, Villeroy & Boch ligbad met thermostaatkraan, Duravit wandcloset inclusief softclosing zitting, Instamat badkamerradiator en inloopdouche met hand- en regendouchekop. Alle kranen zijn van Hot Bath. Op deze verdiepingsvloer ligt op de overloop en in de slaapkamers een lamel parketvloer. Ook deze verdieping kenmerkt zich door de mooie hoge plafonds.

2e verdieping:
Zodra we naar boven lopen zien we de balken van het dakbeschot in het zicht. Overloop met een groot Velux dakraam en vaste kast voor extra bergruimte en met opstelling van de C.V.-ketel.
Slaapkamer IV is gelegen aan de voorzijde met een dakkapel met de balken in het zicht en vaste kasten.
Slaapkamer V is gelegen aan de achterzijde en heeft eveneens een dakkapel, de balken in het zicht en vaste kasten.
Zeer luxe 2e badkamer gelegen aan de achterzijde met plavuizenvloer, LoooX inbouwnis, wastafel op badkamermeubel, Instamat badkamerradiator, inloopdouche met glazen douchewand, thermostaatkraan en inbouwkast onder het knieschot. Alle kranen zijn van Hot Bath. Op deze verdiepingsvloer ligt op de overloop en in de slaapkamers een lamel parketvloer.

De tuin:
Wat is het heerlijk toeven in deze tuin die gelegen is op het westen maar waar de gehele dag zon is! De voortuin is voorzien van een hoge taxus- en beukenhaag, groene borders en diverse bomen. De privacyrijke achtertuin is gesitueerd op het westen, heeft een terras bij de woning, een gazon, diverse bomen en een terras achterin de tuin. Je kunt hier heerlijk genieten in alle rust van de zon.

Bijzonderheden:
• Uniek object in uitstekende staat
• Zeer hoge plafonds en vele authentieke elementen
• De woning heeft maar liefst 5 slaapkamers en 2 badkamers en is hierdoor een uitstekend familie huis.
• De woning is voorzien van dubbele beglazing en houten kozijnen.
De lijst met werkzaamheden die zijn uitgevoerd sinds 2014 is op aanvraag beschikbaar.
De onder het perceel gelegen olietank is in 1998 afgevuld met zand en ligt ter plaatse van de aanbouw (keuken).

Graag uw aandacht voor het volgende: Deze woning aan de binnenkant ervaren en vanuit de woning naar de tuin en de omgeving kijken, geeft een heel andere beleving dan een beeld op de computer bekijken of het langsrijden en proberen een glimp van binnen op te vangen. U kunt de sfeer van een woning dan ook het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om een woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor! Like onze Facebook, Instagram pagina en GB app om als eerste op de hoogte te zijn van ons nieuwe woningaanbod.

Verkoopvoorwaarden:

– Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

– Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

– Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

345 m2 5 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview