Te koop Prijs op aanvraag - herenhuis

Breda – Zonnebloemstraat 5a

Op zoek naar iets bijzonders? Iets wat niet in een paar woorden te omschrijven is? Kijk dan eens naar deze parel.
Deze prachtige en monumentale loft is gesitueerd midden in de wijk ‘Zandberg’ op een steenworp afstand van het stadscentrum. Dit historische pand is gelegen in het voormalig Textielreinigings-gebouw Posthumus, dat anno 1922 is ontstaan. De loft heeft een complete verbouwing ondergaan in 2020, doch heeft het haar industriële uitstraling niet verloren. Deze unieke loftwoning kenmerkt zich door de ruimtelijke en moderne touch, met behoudt van authentieke industriële materialen.

Deze loftwoning is gelegen in Zandberg, één van de populaire wijken van Breda Zuid, tussen het Ginniken en Breda Oude Centrum in. De Ginnikenweg met vele leuke boetiekjes, winkels, een diversiteit aan restaurants, supermarkten, kinderopvang, scholen, het Chassé theater en het Wilhelminapark zijn slechts een aantal van de nabijgelegen voorzieningen die u hier aantreft. Het bruisende centrum van Breda en het Ginnikenmarktje vullen dit rijtje mooi aan. De aansluiting op de diverse uitvalswegen en het bereik van openbaar vervoer zijn uitstekend.

Begane grond:
Achter de voordeur treft u een vestibule met garderobe en toegang tot de slaapkamer, met badkamer en suite, op de begane grond. Via authentieke schuifdeuren betreedt u de centrale hal. Via een klein halletje, aan uw rechterhand, krijgt u toegang tot een nette half betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein en de badkamer. U betreedt de living met gietvloer en vloerverwarming, alwaar u direct het ruimtelijke gevoel ervaart die deze loft biedt. Het hoge opengewerkte balkenplafond, de stalen balken met klinknagels, de grote lichtstraten, de indrukwekkende schuifpuien naar de tuin, het moderne kookeiland en de glazen balustrade brengen het industriële en het moderne mooi samen.

De mat antracieten keuken, met Bulthaup kookeiland, steekt mooi af tegen de lichte wanden. De keuken is uitgerust met hoogwaardige inbouwapparatuur; een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, oven, koel-vriescombinatie en vaatwasser. Er is voldoende opbergruimte aanwezig in lades en keukenkasten.

De ruime slaapkamer heeft een prettige lichtinval en een grote kastenwand. De aangrenzende badkamer is volledig betegeld en voorzien van een vrijstaand ligbad, inloopdouche met glazen wand en verzonken kranen, designradiator, wastafel met verzonken kranen en een wandcloset. De badkamer is afgewerkt met inbouwspots.

1e verdieping:
Op de entresol krijgt u toegang tot een wasruimte, met cv-opstelling (Remeha 2020), een tweetal slaapkamers, badkamer en toiletruimte met wandcloset en fontein. De twee ruime slaapkamers hebben tevens een opengewerkt balkenplafond. Door de lichtkoepel en de raampartij hebben deze ruimtes een prettige lichtinval.

De badkamer is volledig betegeld, heeft een inloopdouche met glazen wand, wastafel met verzonken kranen en een designradiator.

Buiten:
Door de grote schuifpuien bereikt u de royale achtertuin, gelegen op het zuidwesten. De tuin is voorzien van een gazon, groot zonneterras, overkapping en een achterom. Via de achterom treft u een ruim parkeerterrein.

Kortom: combineert u graag het industriële met het moderne? Dan is deze loftwoning bij uitstek de perfecte woning voor u.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 115 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

259 m2 3 1

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview