Te koop € 1.350.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Zonnebloemstraat 5a

Deze unieke en monumentale woning, bouwjaar 1928, is recent geheel getransformeerd van bedrijfsruimte tot een warm uniek loft. Ongekend voor onze stad Breda en met wow-effect waar men u tegen zegt.
Want niet alleen de voorgevel spreek tot de verbeelding. Eenmaal binnen ervaart u de uniciteit van dit object in volle omvang, met haar plafondhoogte (6 meter), de gietvloer in combinatie met waanzinnig mooie raampartijen, de lichtstraat en de grotendeels gestucte en gemetselde wanden. Dit met als centraal middelpunt het kookeiland, alles geheel tuingericht. De renovatie vond plaats in 2020

De loftwoning is gelegen in de wijk Zandberg, één van de meest populaire wijken van Breda Zuid, tussen het Ginneken en Breda Centrum in. De Ginnikenweg met vele leuke boetiekjes, winkels, een diversiteit aan restaurants, supermarkten, kinderopvang, scholen, het Chassé theater en het Wilhelminapark zijn slechts een aantal van de nabijgelegen voorzieningen die u hier aantreft op loopafstand. Het bruisende centrum van Breda en het Ginnekenmarktje vullen dit rijtje mooi aan. De aansluiting op de diverse uitvalswegen en het bereik van openbaar vervoer zijn uitstekend te noemen.

INDELING
Begane grond
Vanuit de hal/entree met gaderobe betreedt u de ongekend stoere leefruimte waarin authenticiteit/uniciteit en wonen prachtig samenkomen. Bij binnenkomst treft u aan een ruime living met open keuken, een geheel glazenachtergevel met twee schuifdeuren naar de tuin.
De volledig geoutilleerde keukeninrichting met kookeiland is in het midden gesitueerd.
Een ruime slaapkamer met badkamer ensuite bevindt zich aan de voorzijde van het pand. Deze badkamer is uitgerust met een inloopdouche, vrijstaand ligbad en wastafelmeubel, met separaat toiletruimte.

Eerste verdieping / multifunctionele entresol voorzien van zithoek bereikt u via een strakke designtrapopgang welke een fraai geheel vormt met de balustrade en de entresol.
De entresol is van dermate formaat dat men van de mogelijkheid gebruik heeft gemaakt hier een speelse zithoek te creëren. Van hieruit verkrijgt u toegang tot twee slaapkamers, een separate toiletruimte, gastenbadkamer met inloopdouche en vwt. In een afgesloten ruimte bevindt zich de CV-unit en aansluitpunten voor de wasmachine.

De slaapkamers zijn beide voorzien van een vide aan de voorzijde.

Buiten
Door een tweetal tuindeuren bereikt u de vrij gelegen achtertuin op het zuidwesten. De tuin is voorzien van een gazon, groot zonneterras, overkapping en een achterom. Via de achterom treft u een ruim parkeerterrein met eigen parkeerplaats. Door de open ligging van de tuin is er elk dagdeel wel ergens zon.

Kortom: Combineert u graag het industriële met het moderne? Dit historische pand is gelegen in het voormalig Textielreinigings-gebouw Posthumus, dat anno 1928 is ontstaan. Door een tal van oude elementen en kenmerken beleeft u iedere dag een stukje geschiedenis van Breda.

Bijzonderheden
Duurzaam onder architectuur verbouwd met respect voor de historie van het pand;
Uitstekend geïsoleerd;
Eigen parkeerplaats;

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 94 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Disclaimer verkoopbrochure
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

270 m2 3 2

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview