Verkocht € 749.000,- k.k. - landhuis

Castelre – Groeske 7

Vrij gelegen langgevelboerderij 17e eeuws, met een royale stenen schuur/berging en inpandig bereikbare royale garage. Deze woonboerderij is in 2007 compleet luxueus herbouwd en karakteriseert zich door een bijzondere materiaalkeuze, een sfeervol interieur en een fraaie afwerking met oog voor elk detail!

De garage evenals het bijgebouw leent zich uitermate voor diverse vormen van beroep aan huis, paardenhouderij of bed & breakfast. Optioneel hebben we plattegronden bijgevoegd voor het realiseren hiervan.

Het achtergelegen weiland wordt optioneel aangeboden (op dit moment in gebruik als parkachtige tuin) met 2 paardenstallen, een hooiopslag en zwemvijver te koop van circa 8.115 m². De vraagprijs hiervoor bedraagt € 65.000,– k.k.

Het totale perceel bedraagt 9.315m² en biedt plaats aan een ruime oprit, een prachtige parkachtige tuin en woonboerderij met bijgebouwen. De woonboerderij is een gemeentelijk monument, net als dat het hele dorp een beschermd dorpsgezicht is. In Castelré zal er niet meer gebouwd worden. Het vrije uitzicht over weilanden, paarden en bossen blijft.

De woning is voorzien van een gecertificeerde alarminstallatie gekoppeld aan brandmelder en koolmonoxidemeter.

INDELING BEGANE GROND
Entree.
Hal met hardstenen vloertegels. Deze hal is de gezamenlijke ingang van het woongedeelte en de masterbedroom met eigen badkamer.
We nemen u eerst mee naar het woonhuis. Vanuit de hal is de woonkamer bereikbaar.
Woonkamer met hardstenen vloertegels, originele schouw met houtkachel, trapopgang naar opkamer, trap naar de kelder, loopdeur naar de achtertuin, deur naar de keuken en trapopgang naar de verdieping. De woonkamer staat in open verbinding met de eetkamer.
Opkamer met eiken houten vloer.
Kelder op stahoogte.
Eetkamer met houten vloer en op maat gemaakte kastenwand met opstelling van de cv-unit. Ook de eetkamer staat in open verbinding met de keuken.
Keuken met hardstenen vloertegels, U-vormige lichte keukenopstelling, onder andere voorzien van hardstenen aanrechtbladen, 2 roestvrijstalen spoelbakken, koelkast, roestvrijstalen oven, roestvrijstalen magnetron en 4-pits inductiekookplaat met daarboven een geïntegreerde afzuiging. Voorts biedt de keuken volop kastruimte.
Bijkeuken met hardstenen vloertegels, hardstenen werkblad met spoelbak en aansluitpunten ten behoeve van wasmachine en droger op stahoogte. Voorts toegang tot toiletruimte met fonteintje en garage.
L-vormige garage met betonnen vloeren voorzien van afvoergoten, dubbele openslaande houten deuren naar de oprit en een loopdeur naar de achtertuin. (optioneel zijn er plattegronden toegevoegd om de garage tot Bed & Breakfast te verbouwen).
Vanuit de eerder genoemde centrale hal toegang tot de woon/slaapkamer met 2 vaste kasten en deur naar de badkamer.
Badkamer met hardstenen vloertegels, wandcloset, ligbad, 2 vaste wastafels in badmeubel, douchecabine en design radiator.

INDELING VERDIEPING
Overloop met eikenhouten vloer, op maat gemaakte vaste kasten onder de schuine kap, toegang tot een 3-tal slaapkamers en badkamer.
Slaapkamer gelegen aan de zijkant met eikenhouten vloer en twee zijgevelramen.
Badkamer gelegen aan de achterzijde met Velux dakraam, hardstenen vloertegels, wandcloset, vaste wastafel en douchecabine.
Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met eikenhouten vloer en Velux dakraam.
Slaapkamer gelegen aan de achter/zijkant met eikenhouten vloer, Velux dakraam en toegang tot L-vormige berging onder het schuine dak.

SCHUUR/BERGING
De vrijstaande stenen schuur/berging met een pannen gedekt zadeldak is onderverdeeld in 4 ruimtes.
Berging I met trapopgang naar de zolderverdieping.
Berging II met trapopgang naar de zolderverdieping.
Berging III.
Berging IV.

INDELING ZOLDERVERDIEPING
Middels twee trapopgangen is deze open zolder met 3 Velux dakramen bereikbaar.
Dit multifunctioneel bijgebouw leent zich uitstekend om te verbouwen tot Bed & Breakfast, of een ‘inwonende’ ouders of een au pair.

Onder deze schuur bevindt zich een ongeveer 6.000 liter grote hemelwateropslag ten behoeve van irrigatie. Voor dit doel is een elektrische waterpomp nodig. Deze dient u nog aan te schaffen.

Om u een goed beeld te geven, zijn er plattegronden gemaakt voor een indeling van een Bed & Breakfast.

PAARDENSTALLEN (optioneel)
Achter de genoemde schuur/berging is een uit hout en steen opgetrokken paardenstal aanwezig.
Deze stal is onderverdeeld in 2 paardenboxen.

HOUTOPSLAG (optioneel)
Naast de paardenstallen bevindt zich een houtopslag met aparte berging.

TUIN
Aan de voorzijde is er middels een smeedijzeren hekwerk toegang tot de achtertuin.

Optioneel:
De privacy biedende zonnige parkachtige achtertuin heeft een groot terras bij de woonboerderij, gazon, volwassen bomen, boomgaard met pruim, perzik, amandel, appel, peer, mispel etc., struiken en een heerlijke zwemvijver. De tuin is heerlijk open wat zorgt voor volop weidse uitzichten en zon. De tuin is gemakkelijk te transformeren tot wei voor het houden van paarden. Je rijdt met je paard direct het bos in.

LIGGING
Castelré dorp in de gemeente Baarle-Nassau idyllisch gelegen aan Frankische driehoek, rust en pricacy naast paardenmelkerij van ’t Groeske en nabij stroomdalen van het Merkske. Deze langgevelboerderij is gebouwd in 1680 met de charme van toen en de moderniteit van nu, in 2007 volledig herbouwd met behoud van originele gebinten. Het is een gemeentelijk monument beschermd dorpsgezicht in het Natura 2000 gebied.
De dichtstbijzijnde Belgische plaats Minderhout ligt op één kilometer afstand, terwijl de dichtstbijzijnde Nederlandse plaats, Baarle-Nassau, op 11 kilometer afstand ligt. De jeugd gaat in België naar school en hetzelfde geldt voor de dagelijkse boodschappen. Een lagere school ligt op 1.5 kilometer en middelbare scholen liggen op 3 kilometer afstand van de woning. Castelré is een van de weinige Nederlandse dorpen die Belgen als noorderburen hebben. De stad Breda ligt op 20 kilometer afstand en Antwerpen op 30 kilometer afstand van de woning.

Het Groeske heeft een karakteristiek driehoekig dorpsplein, heringericht in 2008. Castelré ligt op een zandige hoogte die zich bevindt tussen de lagergelegen stroomdalen van het Merkske in het Noorden, de Hollandse Loop in het Zuiden en de Mark in het Westen, die alle drie grensriviertjes zijn. Het Merkske is tegenwoordig een natuurgebied waar je vanuit het huis direct de wandelgebieden in kunt met paard en hond, ook zijn er mooie fietsroutes. Het is hier dus genieten van rust en ruimte. Het gezellige centrum van Hoogstraten met talloze restaurantjes, supermarkten en uitgaansmogelijkheden ligt op korte afstand van de woning.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

1.200 m2 4 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview