Verkocht € 885.000,- k.k. - herenhuis

Den Hout – Houtse Heuvel 32

Deze prachtige kleurrijk en eigenzinnig ingerichte villa op een ruim perceel 1695m² en 447m² woonoppervlak heeft een parkachtige privacy biedende tuin met meerdere terrassen, een inpandige garage en serre. Uitermate geschikt voor wonen met werken aan huis. Denk aan een kantoor- en/of praktijk/atelierruimte. Aan de voorzijde kijkt men uit over de Brink van het dorp. De villa ligt om de hoek bij Oosterhout.

Indeling
Begane grond:
Overdekte entree.
Vestibule (circa 1.95 x 2.00m) met originele tegelvloer- en lambrisering middels dubbele deuren toegang tot royale ontvangsthal.
L-vormige royale ontvangsthal met originele tegelvloer- en lambrisering, bordestrappenhuis, vaste kast en toiletruimte met voorportaal voorzien van vaste wastafel. Voorts toegang tot de woonkamer, atelier/werkruimte, eetkamer en keuken.
Atelier/werkruimte (circa 5.25 x 3.72m) gelegen aan de voorzijde met betegelde schouw, 3 vaste kasten en middels ‘en suite’ deuren toegang tot de serre:
– serre (circa 2.36 x 3.72m) met parketvloer en openslaande deuren naar de zij tuin.
Woonkamer (circa 4.52 x 11.00m) met erker, visgraat parketvloer, 2 marmer schouwen met een houtkachel en openslaande deuren naar overdekt terras.
Eetkamer (circa 4.60 x 5.00m) met openslaande deuren naar overdekt terras, marmerschouw, deur naar de keuken en deur naar de ontvangsthal.
Keuken (circa 2.71 x 5.00m) met originele tegelvloer en deur naar 2e hal.
De keukeninrichting is onder andere voorzien van een marmer aanrechtblad met 2 roestvrijstalen spoelbakken, Aga gasfornuis is ter overname, geïntegreerde afzuigschouw en vaste kast.
Tweede hal met zogenaamde leveranciersingang, meterkast, vaste kast, toegang tot kelder, deur naar bijkeuken en deur naar de achtertuin.
Kelder (circa 4.00 x 6.16m) op stahoogte.
Bijkeuken (circa 2.70 x 3.61m) met tegelvloer- en lambrisering, eenvoudig keukenblok met granito aanrechtblad met spoelbak, afzuigkap, trapopgang naar verdieping, trapkast, schouw, vaste kast en deur naar de inpandig bereikbare garage.
Garage (circa 4.80 x 3.54m) met stalen kanteldeur. Voor de garage bevindt zich een oprit voor 1 auto. De garage is
bereikbaar middels een oprijlaan naast de woning.

Eerste verdieping:
Middels de prachtige bordestrappenhuis met tegellambrisering en zijgevelraam van glas-in-lood bereikt men de royale overloop welke toegang biedt aan een 4-tal slaapkamers, badkamer en doucheruimte:
– slaapkamer 1 (circa 4.16 x 4.57m) gelegen aan de voorzijde met deur naar slaapkamer 2:
– slaapkamer 2 (circa 3.00 x 4.57m) gelegen aan de voorzijde met vaste wastafel;
– slaapkamer 3 (circa 4.50 x 4.57m) gelegen aan de voorzijde, 2 vaste kasten, 2 vaste wastafels in marmerblad en openslaande deuren naar het balkon;
– deur naar gang met vaste kast en afgesloten trapopgang naar 2e verdieping;
– badkamer (circa 2.97 x 3.39m) gelegen aan de achterzijde met tegelvloer- en lambrisering, vrijstaand ligbad, toilet, vaste wastafel, deur naar inpandig balkon en design radiator;
– doucheruimte (circa 1.04 x 1.50m) met tegelvloer- en lambrisering, thermostaatkraan en design radiator;
– slaapkamer 4 (circa 3.30 x 5.03m) gelegen aan de achterzijde met 3 vaste kasten;
– deur naar gang met toegang tot:
– badkamer (circa 2.75 x 2.47m) gelegen aan de zijkant met tegelvloer- en lambrisering, vaste wastafel, toilet, ligbad en deur slaapkamer;
– slaapkamer (circa 2.85 x 2.43m) gelegen aan de zijkant;
– deur naar overloop met:
– was/cv-ruimte (circa 2.85 x 2.43m) met opstelling cv-unit en aansluitpunt ten behoeve van wasapparatuur, vaste kast,
keukenblokje met roestvrijstalen aanrechtblad met spoelbak en toegang tot zeer royale zolder;
– zolder (vloermaat circa 2.76/1.10 x 9.98m) met gevelraam.

Tweede verdieping:
Middels een vaste trap bereikbaar.
Zeer royale zolderverdieping (vloermaat circa 7.03 x 10.93m) met een 2-tal dakkapellen. Voorts toegang tot een 2-tal zolderslaapkamers:
– slaapkamer 5 (vloermaat circa 4.92 x 4.97m) gelegen aan de zijkant met vaste kast en dakkapel;
– slaapkamer 6 (vloermaat circa 4.92 x 5.11m) gelegen aan de zijkant met vaste kast en dakkapel.
Deze verdieping leent zich uitstekend voor het realiseren van meerdere slaapkamers.

Tuin:
De parkachtige achtertuin biedt volop privacy en heeft meerdere terrassen. Er is altijd wel een heerlijke plekje in de zon om te genieten van de rust en het groen. Middels een dubbele poort bereikt men de oprijlaan naast de villa.

Algemeen:
Sfeervolle villa naar eigen smaak te moderniseren en biedt veel licht en ruimte.
De bouwstijl, de mooie paneeldeuren, glas-in-lood ramen, plafondlijsten, tegelvloeren- en lambrisering geven de villa een karaktervolle uitstraling. Mede door de goede maatvoering is deze villa om te toveren tot een heerlijk familiehuis.
De villa ligt om de hoek bij Oosterhout voor de dagelijkse boodschappen. Tevens zijn uitvalswegen prima bereikbaar richting Breda, Utrecht en Rotterdam.
Aangezien de woning ouder is dan 70 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Historie:
De Houtse Heuvel is een brink beplant met bomen en is voor 1/46e eigendom van omwonenden van deze brink, de vereniging van eigenaren van de Houtse Heuvel, de zogenaamde gelanders.. Den Hout is een van de zeer weinige esdorpen in Nederland waar deze oorspronkelijke beheersvorm nog bestaat. De invalswegen uit alle richtingen komen niet bij elkaar op een kruispunt, maar ‘missen’ elkaar waardoor in het midden een open ruimte ontstaat: de Houtse Heuvel.
Rondom de Heuvel vond men alles in het dorp, zoals een melkfabriek, cafés, de Corneliuskerk, een kerkhof, een bank, meisjes-/jongens school, kloosters, een kruidenier, een bakker, een slager, enz.
Nog steeds vervult de Houtse Heuvel een centrale rol in het dorp. Tal van Houtse organisatoren zoeken de sfeervolle Heuvel uit om juist hier hun evenement te houden.
Jaarlijkse evenementen:
– Carnaval dan wordt het dorp bewoond door kluivenduikers
– Paaspop-festival voor beginnende en bekendere regionale bands
– Hemelvaartsdag: Jaarmarkt op de Heuvel
– Derde zaterdag in juni: finishplaats van de steptocht Rotterdam-Den Hout (56 km, 900 deelnemers, sinds 1971).
– Zondag op of na 16 september: kermis.

1.695 m2 6 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview