Te koop € 1.285.000,- k.k. - woonboerderij

Galder – Sint Jacobsstraat 36

Wonen in een lommerrijke omgeving op een binnen perceel in het dorp Galder? Dat kan in deze nog compleet te renoveren woonboerderij met oprijlaan, multifunctioneel vrijstaand bijgebouw en carport gelegen op 2.900m² grond waar groen, rust en ruimte samenkomen. In dit huis ervaart u direct het gevoel van thuiskomen. Optioneel zijn een vrijstaande schuur, zwembad en meer grond te koop.

Deze woonboerderij heeft de volgende indeling:

Begane grond
Via de hal met trapopgang/vide en toiletruimte maakt u middels dubbele deuren entree naar de woonkamer vanwaar u een vrij uitzicht heeft over de tuin zowel aan de voor- als achterzijde. Er zijn maar liefst twee zithoeken, een hout gestookte kachel met schouw, openslaande tuindeuren naar de achtertuin en er ligt een eikenhouten vloer. Vanuit de woonkamer loopt men zo door naar de knusse eetkamer. De eetkamer heeft een eikenhouten vloer, staat in open verbinding met de keuken en biedt toegang tot een opkamer, kelder en slaapkamer. De sfeervolle opkamer is voorzien van een laminaat vloer. De kelder is op stahoogte en voorzien van een plavuizenvloer alsmede een stenen wijnopslag. De keuken heeft openslaande tuindeuren en is voorzien van eerder genoemde eikenhouten vloer. De keuken heeft een eenvoudige inrichting met een keramische kookplaat, oven, schouw met afzuiging en kunststofaanrechtblad met roestvrijstalen spoelbak. Tevens is er een bijkeuken met opstelling van witgoed en cv-ketel en de deur naar de achtertuin. Hier ligt een terra cotta tegelvloer.
Gelijkvloers wonen is mogelijk, er is namelijk een slaapkamer aan de voorzijde met eenvoudige badkamer. In de badkamer is een whirlpool ligbad, toilet, wastafel, douchecabine met thermostaatkraan en design radiator aanwezig. Op de vloer liggen marmeren tegels. De slaapkamer is voorzien van inbouwkast en laminaatvloer.

Verdieping
Op de verdieping treft u via de royale multifunctionele overloop met kopgevelvenster, dakkapel en biedt toegang tot 5 ruime slaapkamers, waarvan 3 slaapkamers zijn voorzien van een dakraam en vaste kast. Een 4e slaapkamer met kopgevelvenster en dakkapel. De 5e slaapkamer heeft een dakkapel. De tweede badkamer heeft een douchecabine, toilet, ligbad en wastafel. Via een luik op de overloop is een vliering bereikbaar voor extra bergruimte. De verdiepingsvloer is voorzien van de originele houten vloer, laminaat en vloerbedekking. De overloop is geschikt voor meerdere gebruiksmogelijkheden waaronder het realiseren van meerdere (slaap-)kamers.

Tuin
De riante tuin is voorzien van een terras bij de woning met zonnescherm, gazon en het perceel is omheind met hoge bomen. Meerdere auto’s parkeren op eigen erf is mogelijk.

Multifunctioneel vrijstaand stenen bijgebouw
Totale woonoppervlak circa 117m²
Bereikbaar vanuit de tuin van de woonboerderij.
Via de entree betreedt u direct de keuken met laminaatvloer, eenvoudige kunststof inrichting voorzien van roestvrijstalen spoelbak, 4-pits gaskookplaat, geïntegreerde afzuiging, oven en kastruimte. Tevens is er de opstelling van de cv-ketel en meterkast. Vanuit deze keuken is een royale woonkamer bereikbaar. De woonkamer is voorzien van een laminaatvloer, openslaande deuren naar de tuin, trapopgang naar de verdieping, toegang tot een werk-/slaapkamer en badkamer.
Werk-/slaapkamer aan de achterzijde met loopdeur naar de tuin.
Eenvoudige badkamer met loopdeur naar de tuin, wandcloset, wastafel in meubel, douchecabine met thermostaatkraan en opstelling van witgoed.

Verdieping
Op de verdieping treft u een royale overloop met vaste kasten onder de schuine kap en toegang tot 2 slaapkamers met dakraam.

Dit gebouw leent zich uitstekend na een complete renovatie als gastenverblijf, kangoeroewoning of werken met een aan huis gebonden beroep of voor meerdere oudere (inwonende) kinderen.

Carport
Houten vrijstaande carport met zadeldak en pannen gedekt voor 2 auto’s.

Bijzonderheden
Deze woonboerderij kunt u beoordelen als volgt. U knapt de woonboerderij en opstallen volledig op. Er zijn zelfs nog uitbouwmogelijkheden (check hiervoor de gemeente Alphen-Chaam) of u sloopt alles en bouwt naar wens een compleet nieuw huis met bijgebouw en zwembad. De woning is de laatste 13 jaar verhuurd geweest en dat is ook te zien.
De onder het perceel gelegen olietank is in 1992 met een afgegeven KIWA-certificaat gesaneerd.

Perceel
De woonboerderij, bijgebouw en carport wordt aangeboden met 2.900m² grond. Optioneel is het tweede perceel (#677) met vrijstaande houten schuur en zwembad te koop.

Locatie
Dit huis is gelegen aan een rustige doch doorgaande weg in Galder. Op loop-/fietsafstand bevindt zich natuurgebied het Markdal met een prachtig fietspad naar Breda, op steenworpafstand van het naastgelegen dorp Meersel-Dreef, België of de Galderse Meren waar men kan zwemmen en/of wandelen. In de bruisende en historische stad Breda zijn diverse leuke winkels en restaurants te vinden. Of u nu op zoek bent naar rust of een fijn gezinsleven, Galder is een prettig dorp om te wonen. Met de trein vanaf Breda bereikt u binnen een uurtje Amsterdam, Den Haag etc.. De snelweg A16 is met 5 autominuten bereikbaar.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 120 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

2.900 m2 6 2 Download brochure

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview