Heuvel 12,
4901 KC Oosterhout

€ 1.890.000,- k.k.

Omschrijving

Prachtig gerestaureerd Rijks monumentaal herenhuis uit 1901 gelegen aan een van de mooiste pleinen van Brabant met een woonoppervlakte van ca. 565m² en een souterrain van ca. 204m². In het hartje van Oosterhout staat dit authentieke in Jugendstil gebouwd herenhuis met maar liefst 9 kamers, 2 badkamers, een wijnkelder en 2 garages welke parkeermogelijkheid biedt voor 4 auto’s.

Indeling
Souterrain
Het souterrain is onderverdeeld in diverse, praktisch ingedeelde, ruimten waaronder de originele wijnkelder. Doordat de hoogte is onderverdeeld, in zowel onder als boven het maaiveld, zijn lichte en daardoor zeer bruikbare ruimten ontstaan. De kelder heeft tevens een buitenontsluiting richting rechter zijgevel.

Begane grond
Via een hardstenen trap bereikt men de ontvangsthal met marmeren vloer. De hal beschikt tevens over een originele, in hout uitgevoerde monumentale, trappartij, een even zo oude prachtig gerestaureerde ornamentenplafond en vide. Vanuit de hal komt men in de zogeheten ontvangstkamer. Eveneens te bereiken vanuit de hal zijn de keuken voorzien vloerverwarming, een personenlift en drie prachtige kamers ("Salon", "Suite" en "Tuinkamer") welke gescheiden kunnen worden door middel van de originele paneeldeuren.

Eerste verdieping
Via trappenhuis bereikt men de overloop welke toegang geeft tot de sfeervolle living met eiken houten vloer, de pantry met inbouwapparatuur en praktische kastruimte, 2 slaapkamers, de badkamer met vloerverwarming en een royaal opgezette lichte hal (voorheen slaapkamer) waar de personenlift boven komt.

Tweede verdieping
Via hetzelfde trappenhuis bereikt men de overloop welke toegang biedt tot 2 royale slaapkamerkamers, de tweede badkamer alsmede een royaal bemeten zolder met de originele hijsbalk. Deze kamer biedt mogelijkheid tot eventuele uitbreiding voor een extra badkamer en/of slaapkamers.

Locatie en omgeving
Oosterhout is een gezellige en sfeervolle stad met een prachtig historisch stadshart. Met ruim 56.000 inwoners, ruim winkelaanbod, verschillende musea en stadsparken en aanwezigheid van alle schoolvoorzieningen (inclusief Gymnasium) is Oosterhout van alle gemakken voorzien. Daarnaast bent u met de auto vanaf Oosterhout in 1 uur in Brussel of Amsterdam, binnen driekwartier in Eindhoven, in anderhalf uur in Düsseldorf en binnen één kwartier in het centrum van Breda.

Bijzonderheden
- In 2003 onder begeleiding volledig gerenoveerd en gerestaureerd
- Het bestemmingsplan laat zowel wonen, kantoorfuncties als horeca toe.
- In mei 2021 is een programma ter verduurzaming van het pand doorgevoerd, o.a. zijn alle ramen voorzien van zgn. ‘voorzetramen’ om hetzelfde effect te bereiken als bij dubbel glas/isolatieglas, het plafond van de kelder is na-geïsoleerd om de energiebalans te verbeteren, enkele ruimten zijn gecompartimenteerd, ook vanwege de energiebalans en het pand staat buitenzijde weer strak in de lak .
- Plafondhoogten: Souterrain 2.10m, begane grond: 4.50m, eerste verdieping 4.00m.
- Een domotica systeem voor de aansturing van de verwarming, elektra en het uitgebreide beveiligingssysteem.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 120 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, GB Makelaars, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.

Toon meer

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 1.890.000,-
Aanvaarding
In overleg
Woonoppervlakte
565 m2
Inhoud
3.098 m3
Bouwvorm
Soort object
Woonhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Soort
Herenhuis
Bouwjaar
1901
Bouwvorm
Bestaande bouw
Ligging
Aan park, In centrum
Overdracht
Woonoppervlakte
565 m2
Perceel oppervlakte
445 m2
Inhoud
3.098 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
4
Energie
Energieklasse
C
Isolatievormen
Gedeeltelijk dubbelglas, Voorzetramen
Verwarming
CV ketel, Open haard
Bouwjaar
2018
Buitenruimte
Tuin
Achtertuin
Hoofdtuin
Achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
126 m2
Positie
Noord
Achterom
Ja
Kwaliteit
Normaal
Parkeergelegenheid
Garage
Vrijstaand steen, Carport
Parkeer faciliteiten
Betaald parkeren, Op eigen terrein, Op afgesloten terrein
Totaal aantal garages
1
Dak
Soort dak
Samengesteld dak
Kwaliteit dak
Pannen, Bitumineuze Dakbedekking
Voorzieningen
Voorzieningen
alarminstallatie, Rolluiken, Lift
Overig
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Meer kenmerken

Foto's

Bekijk media

Plattegronden

Locatie

Heeft u een vraag of wilt u een bezichtiging inplannen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Toch liever bellen? Mag altijd!

DSC04311_V

© 2023 GB-MAKELAARS      Disclaimer      Cookies      Privacyverklaring

×