Verkocht € 815.000,- k.k. - woonboerderij

Prinsenbeek – Strijpenseweg 1

Markante rietgedekte ruime woonboerderij met grote Vlaamse schuur, tuinen en weiden rondom, gelegen vlak bij dorp, scholen, winkels, snelweg, NS-station, stad en natuur- en recreatiegebieden.

De karakteristieke woonboerderij is in 1974 geheel herbouwd in oude stijl. De enorme ruimte binnen en buiten maken ruim wonen en (zonodig) werken, buiten leven en spelen tot een feest.

De staat van onderhoud is goed. Naar wens kunnen zaken gemoderniseerd worden. De boerderij heeft hedendaags comfort, spouwmuren en betonnen verdiepingsvloeren en is goed geïsoleerd. De begane grond is geheel betegeld met oude rustieke Franse plavuizen. Het kozijnwerk is enkele jaren geleden vernieuwd in onderhoudsvrij materiaal en voorzien van dubbele beglazing en het zgn. draai/kiepsysteem. Het rieten dak is in de zomer van 2015 geheel vernieuwd.

De toegangspoort bevindt zich aan de Strijpenseweg. Het huis is omgeven door tuinen. Het terras, de achtertuin en de weilanden liggen op het zuiden en worden ook ontsloten door een 2e poort aan de Zanddreef. Het hele terrein is voorzien van een beregeningssysteem.

Op het perceel van nagenoeg 1 hectare met schuur kunt u naar hartenlust tuinieren en paarden en andere dieren houden. Ook de aanleg van een zwembad en een sport- en speelveld is mogelijk. De schuur bevat 3 garages, paardenstallen, dierenhokken, een grote bijschuur en een hoop bergruimte.

De ligging is aantrekkelijk, op enkele fietsminuten van het gezellige centrum van Prinsenbeek met winkels, scholen, recreatie, sport, muziek en andere voorzieningen. In alle richtingen liggen veilige fietspaden. Op enkele autominuten bereikt u de snelweg en het NS-station Prinsenbeek.

Aan het einde van de straat vindt u het Liesbos, de Hooiberg en “het Koeienpadje” waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Het centrum van Breda is 10 minuten rijden met de auto.

Indeling
De boerderij heeft plezierig veel ruimte. De begane grond beslaat ca. 215m² leefruimte (excl. kelder ca. 20m²) en de eerste verdieping ca. 150m². Ruime bergzolder op 2e verdieping. De indeling vindt u hieronder. Over de tuinen, weilanden en schuur leest u daarna,

Begane grond:
Entree, afm. ca. 5.15×5.00m
De royale entree en heeft een antieke kasteelvloer uit de 18e eeuw, is voorzien van een vide en is ca. 6 meter hoog. Hier bevindt zich de voordeur en de intercom om de poort van de oprit automatisch te openen.
Vanuit de entree zijn de eetkeuken, de eetkamer en de living bereikbaar.
Toilet
Deze ruimte is betegeld en voorzien van een toilet en een fonteintje.
Living, afm. ca. 9.70×9.50m/ged. 8.00m
De zeer royale living is afgewerkt met een betegelde vloer, met granol afgewerkte wanden en een balken plafond. Door ramen aan 3 zijden is er veel lichtinval en mooi uitzicht. De living is voorzien van een open haard met opslagruimte voor haardhout, openslaande tuindeuren naar het zonnige terras op het zuiden en een doorgeefluikje naar de keuken.
Eetkeuken, afm. 4.50×4.15m
De eetkeuken heeft een betegelde vloer. De U-vormige keukeninrichting is uitgevoerd met vele onder- en bovenkastjes, een kunststof aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur waaronder een koel/vriescombinatie, afwasmachine, extra brede oven, 4-pits inductie kookplaat en een afzuigkap.
Eetkamer, afm. 6.00×4.15m
De eetkamer is van de eetkeuken gescheiden d.m.v. een barretje. Ook deze ruimte heeft een betegelde vloer, de wanden zijn afgewerkt met een lambrisering en het plafond met kunststof schroten. U heeft fraai uitzicht op de achtertuin en de weilanden.
Studeerkamer voorzijde/bibliotheek, afm. 5.70×4.00m
Naast een betegelde vloer, een balken plafond en een 2e open haard heeft deze kamer een mooi weids uitzicht.
Bijkeuken, afm. 5.50×3.57m
In deze betegelde ruimte vindt u o.a. de aansluitingen voor de wasapparatuur, een uitstortbak en de toegang tot de kelder.
Kelder, afm. 5.50×3.57m – hoogte ca. 1.95m
Ruime en betegelde kelder met diverse opberg schappen. Geschikt als bergruimte en wijnkelder.

1e verdieping:
De 1e verdieping heeft een overloop, 6 slaapkamers, 2 badkamers en 2 toiletten. De verdiepingsvloer is van beton, waardoor geluidsoverdracht tot een minimum wordt beperkt. De ramen op deze verdieping zijn voorzien van vaste horren.
Overloop
De overloop is voorzien van een betegelde vloer en een balken plafond. Van de overloop heeft u mooi zicht op de entree.
De overloop geeft toegang tot 6 slaapkamers, een toilet en een badkamer. Thans zijn er 2 slaapkamers (slaapkamer II en III) samengevoegd tot atelier (eenvoudig weer in de originele staat terug te brengen).
Vanaf de overloop is met een vlizotrap de geheel bevloerde zolder op stahoogte bereikbaar.
Badkamer 1 afm. 3.30×1.10m
De betegelde badkamer is voorzien van een vaste wastafel met spiegel en planchet, een handdoekenradiator en een douchecabine met thermostaatkraan.
Slaapkamer I – afm. 5.12×4.49m
Slaapkamer I heeft een laminaatvloer, met structuur afgewerkte wanden en een met sierbalken afgewerkt plafond.
De kamer heeft 3 grote ingebouwde kasten en een open doorloop naar de grote badkamer.
Badkamer 2 – bereikbaar vanuit grote slaapkamer – afm. ca. 3.17×3.30m
De badkamer is licht betegeld en heeft een groot kunststof bad met whirlpool, een wasmeubel met verlichting, spiegels en kastjes, dubbele wastafels, een toilet en een handdoekenradiator.
Atelier (slaapkamer II en III) – afm. resp. ca. 6.32×3.40m en 4.70×3.85m
De 2 slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer, met structuur afgewerkte wanden en een met sierbalkjes afgewerkt plafond. Beide kamers hebben een vaste wastafel met spiegel en planchet en veel bergruimte in 4 grote ingebouwde kasten.
Slaapkamer III heeft een dakkapel aan de zuidzijde met uitzicht op de achtertuin.
Slaapkamer IV – afm. 4.74x.3.46m
Slaapkamer IV heeft ook een laminaat vloer, met structuur en schroten afgewerkte wanden en een met sierbalken afgewerkt plafond. De dakkapel aan de zuidzijde geeft uitzicht op de achtertuin en heeft twee ingebouwde kasten en een vaste wastafel met spiegel en planchet.
Toilet
Betegelde ruimte met toilet en fonteintje.
Slaapkamer V – afm. 6.32×3.40m
Slaapkamer V is voorzien van een laminaat vloer, met structuur afgewerkte wanden en een met sierbalkjes afgewerkt plafond. Deze kamer heeft ook twee grote ingebouwde kasten en een vaste wastafel met spiegel en planchet.
Slaapkamer VI – afm. 5.12×4.49m
Deze zeer ruime slaapkamer VI heeft een laminaatvloer, structuur wanden en een met sierbalkjes afgewerkt plafond. Ook hier 2 ingebouwde kasten, een vaste wastafel met spiegel en planchet en een extra bergruimte van ca. 2.50×1.20m.

2e verdieping:
De bergzolder is bereikbaar d.m.v. een vlizotrap en is geheel bevloerd. Nokhoogte ca. 2.60m, breed ca. 22.50m.

Tuin
Aan de voorzijde een diepe tuin, hetgeen veel privacy garandeert.
De poort aan de Strijpenseweg naar de oprit is van binnen en buiten op afstand elektrisch bedienbaar. Aan de Zandreef is een 2e toegangspoort.
Tegen de achtergevel van de woning bevindt zich een betegeld terras van ca. 12.00×3.00m op de zuidzijde, voorzien van een breed elektrisch bedienbaar knikarm zonnescherm en verlichting. Dit terras kunt u betreden vanuit de keuken en door de dubbele openslaande deuren in de woonkamer. Tot aan de drie omhekte weilanden ligt een groot grasveld. Er is veel ruimte voor sport en spel en voor bijvoorbeeld een zwembad.
Rechts op het perceel ligt een dubbele managebak.
Het perceel is omzoomd met een dubbele bomenrij, over een pad kunt u rondom wandelen. De voor- en achtertuin en de weilanden zijn voorzien van een beregeningsinstallatie.

Bodem
Vroeger werd de centrale verwarming gestookt op olie, de ondergrondse tank is gesaneerd en een KIWA certificaat is aanwezig. Tevens heeft er in december 2016 een uitgebreid bodemonderzoek plaatsgevonden waarvan het rapport ter inzage aangevraagd kan worden. Er is geen bijzondere verontreiniging gevonden.

Vlaamse schuur – nokhoogte ca. 8.50m, breedte ca. 12.35m, lengte ca. 14.00m.
In de schuur o.a. 2 paardenstallen, dierenhokken, enorm veel bergruimte en 3 garages elk met een op afstand bedienbare stalen kanteldeur, een ruimte met opstelling Nefit HR combiketel met indirect gestookte boiler en de pomp t.b.v. de beregeningsinstallatie.

Afhang naarst de Vlaamse schuur – afm. ca. 14.00×3.85m
Deze met pannen gedekte ruimte zit vast aan de Vlaamse schuur en biedt ruimte voor meerdere auto’s of opslag.

Collegiaal in verkoop met H en S Makelaardij in Prinsenbeek.

9.820 m2 6 2
De woning op Googlemaps
De woning op Streetview